Michael J. Fox renunță la rolurile cu dialoguri prea lungi din cauza bolii. Pierderile de memorie îi afectează cariera

Michael J. Fox renunță la rolurile cu dialoguri prea lungi din cauza bolii. Pierderile de memorie îi afectează cariera

Alida Enache

Cariera lui Michael J. Fox este, de ceva vreme, pe o pantă  descendentă. Într-un interviu acordat comediantului Mike Birbiglia într-un episod recent al podcast-ului "Working It Out", starul din "Back to the Future" a vorbit deschis despre lupta sa cu boala Parkinson, afecțiune cu care a fost diagnosticat la doar 29 de ani.

Recent, actorul american a renunțat, în mod oficial, la rolurile cu dialoguri prea lungi din cauza bolii de care suferă de aproximativ trei decenii.

Imagine cu Michael J. Fox în Michael J. Fox în "Back to the Future"

Artistul, care în prezent are 60 de ani, a continuat să joace în filme și după ce a aflat că suferă de această boală grea și chiar și-a ascuns diagnosticul vreme de șapte ani. El nu a putut sta departe de lumina reflectoarelor, chiar dacă, începând cu anii 2000, aparițiile sale au fost tot mai rare. Cele mai recente roluri ale lui au fost cele din "Paramount" și "The Good Fight", în anul 2020.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael J Fox (@realmikejfox)

În prezent, starul anilor 80 se confruntă cu pierderi de memorie din cauza maladiei de care suferă, motiv pentru care a și decis să nu mai accepte roluri cu dialoguri prea lungi.

"Nu puteam să-mi amintesc replicile. Aveam acest gol ... Nu puteam să-mi amintesc replicile. Și a fost ciudat, pentru că în "Family Ties", producătorii îmi dădeau scenariul și eu spuneam: 'Mă bag. Mallory, închide telefonul'. Și știam totul într-o singură clipită. Așa a fost multă vreme.", a spus el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Seliger (@markseliger)

De asemenea, Michael J. Fox și-a amintit că a vizionat unul din filmele lui Quentin Tarantino din 2019, mai exact, "Once Upon a Time in... Hollywood", unde s-a identificat cu personajul jucat de Leonardo DiCaprio, Rick Dalton. Era vorba despre un star western de televiziune, care avea dificultăți în a-și aminti replicile sale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Once Upon A Time In Hollywood (@onceinhollywood)

"Dalton s-a întors în cabina de probă, țipa la el însuși, se uita în oglindă și bea. Pur și simplu un dezastru. Și m-am gândit la asta, iar apoi mi-am zis: "Nu vreau să mă simt așa. Greșesc dacă simt asta? Este în regulă să simt asta?"

Dar mi-am dat seama de asta: nu mai accept roluri cu multe replici pentru că nu le pot reține. Și, indiferent de motiv, este ceea ce este. Nu-mi pot aminti cinci pagini de dialog. Nu pot să o fac. Așa că mă duc la plajă", a mărturisit el.

Imagine cu Michael J fox alături de un câine

Îndrăgitul actor din "Teen Wolf", care a debutat la începutul anilor ’70, este recunoscut pentru optimismul său infinit de care dă dovadă în mijlocul celor mai negre episoade din viață. Chiar și așa, el a avut de parcurs un drum foarte lung pentru a ajunge în acest punct și cu greu a descoperit cheia unei astfel de perspective asupra existenței.

"Mi-am dat seama că am vândut acest optimism oamenilor atât de mult timp. Cred că este adevărat până în măduva oaselor, dar m-a frapat faptul că în acel moment l-am pus la îndoială, și l-am pus la îndoială foarte sever.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AARP (@aarp)

Și astfel, restul cărții este despre această călătorie a mea pentru a-mi găsi drumul înapoi cu recunoștință. Și cred că recunoștința este ceea ce face ca optimismul să fie durabil.", a spus el într-un interviu acordat în anul 2020 pentru USA TODAY, referindu-se la una dintre cărțile sale.

Imagine cu Michael J Fox în timp ce își ține cartea în mână

De asemenea, soția sa, Tracy Pollan, care îi este alături din 1988, dar și umorul nemărginit de care dispune joacă un rol foarte important în lupta lui cu boala:

"Inițial, luăm în calcul doar ceea ce este amuzant într-o astfel de situație. Râdem și apoi ne ocupăm de ea. Dar întotdeauna o facem cu umor. Umorul este filtrul pentru orice."

Imagine cu Michael J Fox alături de soția sa Michael J. Fox și soția sa

Atunci când a fost diagnosticat cu Parkinson, Michael J. Fox și-ar fi dorit ca cineva să îi spună că va "avea o viață minunată", în ciuda dificultăților și a provocărilor care aveau să îi fie presărate în cale.

"Cred că primul lucru pe care trebuie să îl faci este să accepți, atunci când te confrunți cu o situație dificilă. Chiar dacă faci asta, nu înseamnă că situația nu se va schimba niciodată. Se poate schimba, dar trebuie să o accepți așa cum este, înainte de a-i aduce ajustări. Și trebuie să fiu realist în privința asta. Și odată ce fac asta, atunci mi se deschid toate ușile.", a concluzionat el.

Citește și: O mai recunoști? Cât de mult s-a schimbat Madonna în urma operațiilor estetice

Surse foto: Youtube, Instagram, Instagram, Instagram

Surse articol: Usatoday, Etonline, Retnews

Articolul urmator
Andra, mărturisiri sincere despre cele mai grele momente din carieră. „Nimic nu merită atât efort încât să îți pui sănătatea în pericol"
Andra, mărturisiri sincere despre cele mai grele momente din carieră. „Nimic nu merită atât efort încât să îți pui sănătatea în pericol"
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.