Michelle și Barack Obama, iubire ca în filme. Ce poveste frumoasă de dragoste îi ține uniți

Michelle și Barack Obama, iubire ca în filme. Ce poveste frumoasă de dragoste îi ține uniți

Alida Enache

Se iubesc, cu patos, de peste 30 de ani și au trecut prim multe, foarte multe greutăți împreună. Viața trăită sub lupa curioșilor din lumea-ntreagă nu prea le-a priit și chiar le-a afectat căsnicia timp de mulți ani. Însă Michelle și Barack Obama nu s-au dat niciodată bătuți și nu au renunțat la legătura lor atât de profundă. În prezent, cei doi sunt un exemplu clar de motivație și dragoste adevărată pentru cuplurile de pretutindeni, așa că haide să descoperim întreaga lor poveste în rândurile de mai jos!

Fostul președinte american și frumoasa sa soție, Michelle, s-au cunoscut în 1989. Atunci, Barack Obama (acum în vârstă de 60 ani) a venit ca asociat de vară la biroul de avocatură unde lucra partenera sa, numit Sidley Austin LLP. Mentora lui a fost, bineînțeles, frumoasa Michelle (58 ani în prezent), pe atunci, Robinson.

"Pentru că eu am fost la Harvard și el la Harvard, iar firma s-a gândit: "Oh, îi vom cupla pe acești doi oameni"", povestea prima doamnă pentru ABC News în 2008.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

Ceea ce s-a întâmplat după aceea este destul de ușor de preconizat. Cei doi s-au îndrăgostit nebunește și au ieșit la o primă întâlnire tot în acea vară, la o lună după ce s-au cunoscut. Inițial, Michelle a considerat gestul ca fiind "complet de prost gust" și a refuzat să se vadă cu colegul ei. Dar politicianul american nu s-a dat bătut, așa că a insistat și a insistat, până când ea a cedat. Prima lor întâlnire romantică a avut loc în data de 1 iulie 1989. Cei doi au luat prânzul la Institutul de Artă din Chicago, au făcut o plimbare, iar apoi s-au dus să vadă filmul lui Spike Lee, "Do The Right Thing".

"La prima noastră întâlnire, am invitat-o la cea mai bună înghețată pe care Baskin-Robbins o avea de oferit. Am sărutat-o și avea gust de ciocolată", a declarat Barack pentru O Magazine în 2007.

Michelle, pe de altă parte, a mărturisit despre acest moment că: "Ne-am înțeles imediat... până la sfârșitul întâlnirii, totul se terminase... eram a lui."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack & Michelle (@michelleandbarack)

"Vrei să fii soția mea?"

Doi ani mai târziu după prima lor întâlnire, celebrarea examenului de barou a lui Barack Obama s-a transformat într-o superbă cerere în căsătorie. Asta se întâmpla în data de 31 iulie la restaurantul Gordan's din Chicago. Michelle a vorbit despre acest eveniment emoționant în cartea sa, "Becoming".

"Pe când ne apropiam de sfârșitul cinei, Barack mi-a zâmbit și a abordat subiectul căsătoriei. Mi-a întins mâna și mi-a spus că, oricât de mult m-ar iubi cu toată ființa lui, tot nu prea vedea rostul. Instantaneu, am simțit cum îmi crește sângele în obraji. A fost ca și cum ar fi apăsat un buton în mine - genul de buton mare, roșu și intermitent, pe care l-ai putea găsi într-un fel de instalație nucleară înconjurată de semne de avertizare și hărți de evacuare. Nu-i așa? Aveam de gând să facem asta acum?", a scris ea.

"În cele din urmă, chelnerul nostru a venit ținând în mână o farfurie de desert, acoperită de un capac de argint. A strecurat-o în fața mea și a ridicat capacul. Eram aproape prea supărată ca să mă uit în jos, dar când am făcut-o, am văzut o cutie de catifea neagră în locul în care ar fi trebuit să fie tortul de ciocolată.

Înăuntru era un inel cu diamante. Barack s-a uitat la mine jucăuș. Mă păcălise. Totul fusese un șiretlic. Mi-a luat o secundă să-mi dezmorțesc furia și să alunec în șocul bucuriei. Mă enervase pentru că aceasta era ultima dată când mai invoca argumentul său stupid despre căsătorie.", a continuat prima doamnă în cartea ei.

Nuntă în stilul anilor '90

Un an mai târziu, în ziua de 3 octombrie 1992, cuplul se căsătorea la Trinity United Church of Christ din Chicago. Michelle a fost condusă de către fratele ei la altar, iar Barack l-a avut drept cavaler de onoare pe fratele lui. Petrecerea de după ceremonie a avut loc la South Shore Cultural Center, iar mirii au avut primul dans pe piesa "You and I" a lui Stevie Wonder.

"Barack nu mi-a promis bogății, ci doar o viață interesantă. În privința acestui fapt, chiar s-a ținut de cuvânt", și-a amintit fosta primă doamnă despre momentul în care a schimbat jurămintele cu soțul ei.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Începe viața politică

După patru ani, Barack a făcut primul pas în politică. În data de 5 noiembrie 1996, acesta a fost ales în Senatul statului Illinois.

Doi ani mai târziu, familia se mărea. Malia Obana, acum în vârstă de 24 de ani, a venit pe lume în ziua de 4 iulie 1998. Michelle a dezvăluit în cartea sa că a suferit mai multe avorturi spontane înainte de a o naște pe prima fiica ei, dar și că a urmat tratamente de fertilizare in vitro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Natasha (Sasha) Obama, care în prezent are 21 de ani, s-a născut aproape trei ani mai târziu, în ziua de 10 iunie 2001.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

"Ceea ce mă bucură la fetele mele este că au un model minunat în mama lor. Au văzut cum Michelle și cu mine interacționăm - nu doar dragostea, ci și respectul pe care îl port mamei lor.

Deci cred că au așteptări destul de mari de la viitoarele lor relații, iar asta îmi dă încredere în ceea ce privește viitorul. Uneori glumesc pe seama acestor lucruri, dar adevărul este că sunt niște tinere inteligente și stabile.", mărturisea fostul președinte american despre fiicele sale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Din 1996 și până în 2004, familia Obama a stat departe de lumina reflectoarelor, iar viața acestora nu era un subiect de interes pentru publicul larg. Lucrurile s-au schimbat abia atunci când Barack a fost ales în Senatul Statelor Unite ale Americii. În tot acest timp, Michelle și-a susținut soțul și a avut rolul de vicepreședinte pentru Comunitate și Afaceri Externe la Spitalele Universității din Chicago.

Anul 2007 venea cu o mare veste pentru lumea-ntreagă. Atunci, politicianul își anunța candidatura la președinție, având-o alături atât pe Michelle, cât și pe fiicele lor. Ulterior, în 2008, după 21 de luni de campanie intensă, Barack Obama a fost ales drept cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

"Nu aș fi stat aici în această seară fără sprijinul neclintit al celui mai bun prieten al meu din ultimii 16 ani, stânca familiei noastre și dragostea vieții mele, următoarea primă doamnă a națiunii noastre, Michelle Obama", a spus el în timpul discursului din noaptea alegerilor.

Inaugurarea fostului președinte american a avut loc la 20 ianuarie 2009, zi care marchează și mutarea oficială a familiei Obama la Casa Albă. În timpul unuia dintre balurile de bun venit, cuplul Barack-Michelle a cucerit inimile tuturor cu un dans superb pe melodia "At Last", interpretată de Beyoncé. Atunci, politicianul a întrebat mulțimea: "În primul rând, cât de frumoasă este soția mea?".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

Timpul a trecut rapid, iar în anul 2012, în ziua de 6 noiembrie, Obama a fost reales ca președinte, învingându-l pe candidatul republican Mitt Romney.

În ziua de 26 august 2016, chiar la două decenii de la prima întâlnire a soților Obama, apare filmul "Southside With You". De ce este atât de important acest lucru? Ei bine, pelicula întruchipează întocmai începutul poveștii de iubire al acestora.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Southside With You (@southsidewithyoumovie)

Adio, Casa Albă

Un an mai târziu, familia Obama își strângea toate lucrurile din Casa Albă. În data de 20 ianuarie 2017, cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite a depus jurământul, iar Barack, soția sa și cele două fiice au fost nevoiți să părăsească reședința oficială.

La vremea aceea, fosta primă doamnă declara că ar vrea să ducă, din nou, o viață simplă, departe de ochii curioșilor: "Vreau să deschid ușa de la intrare fără să discut cu nimeni - și să merg pur și simplu. Vreau să merg din nou la Target! Am auzit că s-au schimbat atât de multe lucruri în Target!"

Anul 2017 a mai venit, totuși, și cu un moment plăcut. În data de 3 octombrie, soții Obama sărbătoreau 25 de ani de relație.

"Un sfert de secol mai târziu, ești în continuare cel mai bun prieten al meu și cel mai extraordinar om pe care îl cunosc", a scris Michelle pe Twitter pentru a marca această etapă.

Imagine alb-negru cu Michelle și Barack Obama în timp ce se sărută

În anul 2020, chiar în ziua de 12 noiembrie, CNN a publicat fragmente din cartea de memorii a fostului președinte, "A Promised Land". Barack Obama dezvăluie prin intermediul ei că perioada petrecută la Casa Albă a venit cu multe provocări pentru el și soția sa și că le-a pus la grea încercare căsnicia.

"Și totuși, în ciuda succesului și a popularității lui Michelle, am continuat să simt un curent subtil de tensiune în ea, subtil, dar constant, ca un zvâcnet slab al unei mașini ascunse. Era ca și cum, confinată cum eram între zidurile Casei Albe, toate sursele ei anterioare de frustrare deveneau mai concentrate, mai vii, fie că era vorba despre faptul că munceam mereu, fie de modul în care politica expunea familia noastră la analize și atacuri, fie de tendința prietenilor și a membrilor familiei de a considera rolul ei ca fiind de importanță secundară.", se arată într-un fragment.

"...întins lângă Michelle în întuneric, mă gândeam la acele zile în care totul între noi părea mai ușor, când zâmbetul ei era mai constant și dragostea noastră mai puțin împovărată, iar inima mi se strângea brusc la gândul că acele zile ar putea să nu se mai întoarcă.", a mai adăugat el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

Chiar și așa, după ce s-au mutat din Casa Albă, cei doi îndrăgostiți au avut suficient timp pentru a se regăsi. Aceștia au plecat în numeroase vacanțe împreună, și-au sărbătorit iubirea la propriu și, bineînțeles, și-au adus aminte de ce s-au îndrăgostit unul de celălalt încă de la bun început.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack & Michelle (@michelleandbarack)

Citește și: Nu au mai fost văzuți așa de la începutul relației lor. Moment rar de tandrețe în public între Kate și prințul William

Surse foto: Instagram, Instagram

Surse articol: Brides, Insider, Glamour

Articolul urmator
Ana Odagiu și Conrad Mericoffer trăiesc o poveste discretă de iubire: „Cred că important este să fim împreună...”
Ana Odagiu și Conrad Mericoffer trăiesc o poveste discretă de iubire: „Cred că important este să fim împreună...”
Ce poveste se va scrie despre tine după moarte?
Incepe quiz
Ce poveste se va scrie despre tine după moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.