Momentul controversat Will Smith - Chris Rock de pe scena Premiilor Oscar: adevărul gol-goluț și complet despre cele întâmplate

Momentul controversat Will Smith - Chris Rock de pe scena Premiilor Oscar: adevărul gol-goluț și complet despre cele întâmplate

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Nu prea există niciun eveniment monden uriaș fără cel puțin un moment controversat, nu? Ei bine, excepție nu a făcut nici cea mai recentă gală a Premiilor Oscar, unde a avut loc un incident, cel puțin bizar și cu siguranță șocant, între Will Smith și Chris Rock.

UPDATE 1 martie 2023: La un an de la evenimentul șocant, Will Smith se amuză copios pe seama celor întâmplate. Și-a asumat fapta, și-a cerut deja scuze de mai multe ori față de Chris Rock și de toți cei implicați, iar acum privește în urmă cu detașare. A reușit să depășească momentul greu, deși a fost la un pas să își piardă Oscarul câștigat, a fost eliminat din Academie și a fost criticat dur de publicul său. 

În urma gestului său neașteptat, a rămas fără o parte din fani, după ce mulți l-au acuzat că ar fi violent. A recunoscut și el că are nevoie să lucreze la comportamentul său și chiar a mers la psihoterapie pentru a învăța să se controleze. Un lucru este cert: și-a păstrat simțul umorului și a revenit în forță în mediul online.

Este extrem de activ pe TikTok, iar ultimul său videoclip încărcat în data de 21 februarie 2023 are legătură cu incidentul din martie 2022. A distribuit filmulețul unei domnișoare care vorbește despre spiritualitate și care își învață urmăritorii să fie atenți la răspunsurile obiectelor din jur. Practic, ea vrea să spună că lucrurile materiale pot răspunde dacă le punem întrebarea „Tu ce părere ai despre mine?”. Răspunsul nu vine cu voce tare, din moment ce sunt neînsuflețite, dar, conform teoriei sale, îl primim în subconștient. Will Smith a ascultat cu atenție vorbele sale, apoi a ridicat statueta de la Oscaruri și i-a adresat întrebarea.

Clipul video a strâns peste două milioane de vizualizări, iar internauții l-au apreciat pentru puterea sa de a face haz de necaz.

UPDATE 28 iulie: Au trecut mai bine de cinci luni de la incidentul care a șocat o lume întreagă și iată că, în sfârșit, Chris Rock a vorbit pentru prima dată despre acel moment. E lesne de înțeleg că fiecare persoană care a urmărit scandalul aștepta o replică din partea comediantului și iată că reacția lui a venit, așa cum era de așteptat, chiar pe scenă. 

Acesta se afla în timpul unui show în New York, la Madison Square Gardens, când a decis că este momentul să nu mai evite elefantul din cameră, cum se spune, ci să vorbească pentru prima oară despre deja "faimoasa palmă" primită de la Will Smith, după ce comediantul a făcut o glumă la adresa actriței Jada Pinkett-Smith. 

"Oricine spune că vorbele dor nu a fost pocnit niciodată în față. Nu sunt o victimă. Da, chestia aia a durut, la naiba. Dar am trecut peste asta și a doua zi m-am întors la treaba mea. Eu nu merg la spital pentru o tăietură în hârtie", a spus artistul. 

UPDATE 30 MARTIE: Cum era de așteptat, Will Smith a dat o declarație oficială, spășit, prin care și-a justificat reacția șocantă de la cea mai recentă gală a premiilor Oscar și, totodată, prin care și-a cerut, public, scuze față de colegul lui de breaslă, Chirs Rock. Ce a avut de spus câșigătorul statuetei pentru rolul principal de anul acesta? Următoarele: "Violența în toate formele sale este otrăvitoare și distructivă. Comportamentul meu de aseară, la gala premiilor Oscar, a fost inacceptabil și de neiertat. Glumele pe seama mea fac parte din meserie, dar o glumă despre starea medicală a Jadei a fost prea mult pentru mine și am reacționat în funcție de emoțiile simțite atunci. Vreau să-mi cer scuze în mod public, Chris. Am întrecut măsura și am greșit. Sunt jenat și faptele mele nu l-au reprezentat pe bărbatul care vreau să devin. Nu este loc pentru violență într-o lume a iubirii și a bunătății. Aș dori, de asemenea, să îmi cer scuze Academiei, producătorilor emisiunii, tuturor participanților și tuturor celor care urmăresc emisiunea din întreaga lume. Aș dori să îmi cer scuze familiei Williams și familiei King Richard. Regret profund faptul că purtarea mea a întinat ceea ce a fost, de altfel, un parcurs superb pentru noi toți.

Sunt un șantier în lucru.

Cu sinceritate,

 

-----------

Cel care a plecat acasă cu premiul Oscar pentru rol principal masculin (pentru rolul principal din filmul "King Richard", în care l-a interpretat pe Richard Williams, tatăl jucătoarelor de tenis Venis şi Serena Williams) l-a lovit pe amfitrionul serii chiar pe scenă, după o glumă neinspirată și jignitoare la adresa soției lui, Jada Pinkett-Smith. Făcând legătură între faptul că eroina interpetată de Demi Moore în filmul "GI Jane" din 1997 și consoarta lui Will Smith sunt ambele tunse la zero, Rock a spus: “Jada, abia aștept sa văd GI Jane 2”. Replica a picat cum nu se poate mai rău, Jada Pinkett-Smith alegând să-și poarte părul așa din cauza alopeciei de care suferă.

În secunda următoare, Will Smith a urcat pe scenă și l-a pocnit pe Chris Rock, fără să clipească, spre șocul tuturor celor prezenți - atât live cât și în fața micilor ecrane.

Will Smith îl pălmuiește pe Chris Rock pe scenă în timpul spectacolului de la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Oscar de la Dolby Theatre, duminică, 27 martie 2022

La fel de rapid cum a urcat, Smith a și părăsit scena, strigându-i de pe scaun colegului său de breaslă „Ţine numele soţiei mele departe de gura ta spurcată!” Deși postul ABC a tăiat imediat sunetul, în transmisiunile difuzate de posturile străine, sunetul a rămas disponibil, iar reacția lui Chris Rock a putut fi auzită: "Will Smith tocmai m-a pălmuit zdravăn de tot! Asta a fost cea mai tare seară din istoria televiziunii".

Cum era de așteptat, toată lumea s-a întrebat dacă acest moment a fost special regizat sau extrem de real. Ei bine, cele  mai recente rapoarte emise de publicațiile americane susțin faptul că nimic nu a fost plănuit dinainte, că aceasta a fost reacția pur naturală a actorului în vârstă de 53 de ani la gluma jignitoare și insensibilă a gazdei serii.

Dovadă stă și faptul că Will Smith și-a cerut public scuze, plângând, în discursul său de acceptare a trofeului: "Vreau să-mi cer scuze faţă de Academia de film americană, vreau să îmi cer scuze faţă de toţi colegii mei nominalizaţi. Iubirea te împinge să faci lucruri nebuneşti. Richard Williams a fost un apărător neînfricat al familiei sale. În această etapă a vieţii mele, în acest moment, sunt copleşit de ceea ce Dumnezeu îmi cere să fac şi să fiu în această viaţă. Mi se cere ca în viaţa mea să îi iubesc pe oameni şi să îi apăr pe oameni şi să fiu un râu călăuzitor pentru oamenii mei. Ştiu ce trebuie să fac atunci când noi toţi trebuie să rezistăm în faţa abuzurilor, când trebuie să rezistăm în faţa oamenilor care vorbesc prostii în această industrie. Trebuie să îi suportăm pe oamenii care nu ne respectă şi trebuie să zâmbim şi să pretindem că acest lucru este OK".

Will Smith acceptă premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru

Jaden Smith, fiul lui Will și Jada Pinkett-Smith, a avut o reacție publică, de susținere evidentă, la gestul părintelui său - “And That’s How We Do It”-, reacție care, în traducere liberă ar însemna "Așa ne rezolvăm noi problemele".

 Reacția oficială a reprezentanților Academiei Americane de Film nu a întârziat să apară: "Academia nu acceptă violența sub nicio formă. În această seară suntem încântați să sărbătorim câștigătorii celei de-a 94-a ediții a Premiilor Oscar, care merită acest moment de recunoaștere din partea colegilor lor și a iubitorilor de film din întreaga lume."

Prin presa internațională circulă, de asemenea, și zvonul potrivit căruia Will Smith ar putea rămâne fără premiul obținut în această seară, din cauza reacției sale violente. Dacă se va recurge la asta, rămâne de văzut în zilele următoare. De asemenea, o întrebare care circulă după difuzarea acelui moment șocant este și aceea dacă Will Smith va fi acuzat, oficial, de atac.  Prezentatorul premiilor Oscar, Chris Rock, a refuzat să depună plângere la poliție după ce a fost lovit de Will Smith, a anunțat duminică seară, într-un comunicat oficial, LAPD: "În cazul în care partea vătămată dorește un să depună plângere la o dată ulterioară, poliia din Los Angeles îi va sta la dispoziție pentru a realiza un raport de investigație.", se arată în comunicat.

Surse foto: Getty

Surse articol: OkmagazineJustjaredLAtimesJustjared

Articolul urmator
Incredibila poveste de viață a regretatei Florina Cercel! Scena i-a devenit copil după ce nu și-a putut împlini visul de a deveni mamă
Incredibila poveste de viață a regretatei Florina Cercel! Scena i-a devenit copil după ce nu și-a putut împlini visul de a deveni mamă
Ești vulgară sau stilată? Testul care îți spune adevărul despre tine
Incepe quiz
Ești vulgară sau stilată? Testul care îți spune adevărul despre tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.