Monarhia se zdruncină din temelii! Schimbarea secolului în Familia Regală britanică

Monarhia se zdruncină din temelii! Schimbarea secolului în Familia Regală britanică

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Este decizia care ar putea produce schimbări fără precedent în Familia Regală Britanică. Regina Elizabeth a II-a este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, cu 68 de ani de domnie la activ. Suverana a ocupat tronul la vârsta de doar 21 de ani, iar acum multă lume se întreabă când va renunța la atribuțiile sale. 

Se zvonește de mult timp că regina Angliei îi va ceda tronul fiului său cel mai mare, Prințul Charles, însă reprezentații Casei Regale nu au oferit nici o confirmare în privința datei exacte. Conform unor speculații recente, regina Elizabeth ar plănui să renunțe la tron în aprilie 2021, cu ocazia împlinirii a 95 de ani. 

Comentatorul regal Robert Jobson a vorbit, într-un interviu la Royalty TV, că există o mare posibilitate ca regina Elizabeth să îi cedeze tronul regal fiului său Charles, după ce va împlini vârsta de 95 de ani. Așadar mutarea istorică ar putea avea loc peste aproximativ șase luni. "Sunt convins că va ceda puterea când va împlini 95 de ani. Nu cred că își va dori, dar realistic vorbind, cred că va ajunge într-un punct în care îi va ceda totul. Cum ai putea să îți privești fiul în ochi și să îi spui că nu va fi rege?", a declarat Robert Jobson.

De-a lungul timpului, membrii Familiei Regale au tratat cu multă discreție orice veste care anunța o schimbare majoră, astfel că toată lumea așteaptă un anunț oficial. Totodată, s-a zvonit că prințul William va prelua tronul și atribuțiile regale și nu prințul Charles. Însă potrivit liniei de succesiune, fiul cel mare al reginei Elizabeth este primul pe lista de moștenitori.

Elizabeth a II-a a fost încoronată ca regină pe data de 2 iunie 1953, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Suverana a sărbătorit 65 de ani de domnie în februarie 2017, iar festivitatea a fost urmărită la nivel mondial. La cei 95  de ani, regina continuă să desfășoare angajamente regale, chiar și în timpul autoizolării, ca parte a îndatoririlor sale regale. Regina a fost văzută pentru ultima dată în public, de la începutul pandemiei de Covid-19, pe data de 1 iunie, când a fost surprinsă călărind la palatul Windsor. 

Pe de altă parte, soțul său, Prințul Philip, în prezent în vârstă de 98 de ani, s-a retras din funcțiile sale regale în august 2017. Ultimul angajament regal a fost întâlnirea cu reprezentanții Marinei Regale, în același an. De-a lungul anilor, Prințul Consort Philip a avut în total peste 22.000 de angajamente regale pe cont propriu.

Surse articol: DailyMail.com / Mirror.co.uk / HarpersBazaar

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Catrinel Sandu și familia ei, victime ale uraganului Ian: "S-a zguduit casa!"
Catrinel Sandu și familia ei, victime ale uraganului Ian: "S-a zguduit casa!"
Ce rol joci în familia ta?
Incepe quiz
Ce rol joci în familia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.