Născut asasin: povestea violentă de viață a tatălui lui Woody Harrelson

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Tatăl actorului de la Hollywood, Woody Harrelson, a fost acuzat de două ori de crimă înainte de a fi condamnat pentru asasinarea unui judecător. Charles Harrelson, care la un moment dat a susținut că l-a ucis pe președintele american John F. Kennedy, a fost închis pentru uciderea judecătorului John Wood Jr., în 1979, în San Antonio, Texas.

În dimineața zilei de 29 mai 1979, judecătorul american John Wood Jr. se pregătea să se îndrepte spre birou. Tocmai se urca în mașină în fața casei sale din San Antonio, Texas, când a văzut că are pană. În timp ce se apleca pentru a examina situația, a auzit o lovitură puternică, ce părea sunetul unei puști. Glonțul l-a lovit direct în spate.

Judecătorul, care își câștigase porecla de "Maximum John" pentru că a distribuit de multe ori cea mai lungă sentință permisă traficanților de droguri. Martorii au declarat la acea vreme că după împușcătură, au văzut o mașină care a demarat în trombă. În acea mașină era chiar tatăl actorului Woody Harrelson, care fusese angajat pentru asasinat.

El fusese deja condamnat pentru asasinarea lui Sam Degelia Jr. în 1973 și a stat cinci ani în spatele gratiilor pentru acea crimă. În anul 2013, avocatul acuzării, David Berg, a susținut că a descoperit noi dovezi care arătau că Charles a fost și el complice în uciderea fratelui său, Alan, în 1968, pentru care fusese achitat în 1970.

Subiectul delicat, al judecătorului ucis, a fost atins iar, de curând, în cadrul noului episod al podcastului "Son of Hitman". Cei doi frați ai actorului Woody Harrelson, Brett și Jordan, au vorbit despre despre tatăl lor și crimele sale cumplite.

z

Sursa foto: Wikipedia

Asasinul plătit Charles Harrelson, care a murit în 2007, în urma unui atac de cord, la vârsta de 69 de ani, și-a petrecut ultimii ani de viață în închisoarea federală Supermax din Colorado, fiind încarcerat acolo după ce a primit două pedepse pe viață pentru asasinarea judecătorului John Wood Jr. Presupusul creier din spatele operațiunii asasinării judecătorului John Wood Jr. a fost de fapt Jimmy Chagra, un cunoscut traficant de droguri american.

"Este important pentru mine să expun amploarea cât de corupt a fost acest proces și cum tatăl meu, Charles Harrelson, nu a primit un verdict echitabil.", a declarat Brett Harrelson, potrivit MSN.com. "Despre mama și Woody pot să declar doar că nu îți vor spune părerea despre asta, pentru că este o chestiune privată.", a mai spus fratele actorului Woody Harrelson. 

Pe de altă parte, procurorul-șef, care s-a ocupat de caz, l-a descris pe Charles Harrelson ca fiind "un psihopat și un ucigaș cu sânge rece".

Actorul Woody Harrelson, în prezent vârstă de 59 de ani, a declarat în trecut că a aflat pentru prima dată despre profesia îndoielnică a tatălui său la vârsta de 12 ani. Cu câțiva ani înainte, bărbatul fugise de acasă, lăsându-și mama să-i crească pe el și pe cei doi frați ai săi de una singură.

Woody Harrelson nu a participat la podcast, dar descris pentru The Guardian, în anul 2012, cum a fost momentul în care a auzit numele tatălui său menționat ca suspect în asasinarea judecătorului de district american John H. Wood Jr.

"Stăteam și mă gândeam că nu poate exista un alt Charles V. Harrelson. Adică, acesta este tatăl meu! A fost o veste devastatoare. Am încercat timp de ani de zile să-l scot din închisoare. Să redeschid procesul... eram doar un fiu care încearca să-și ajute tatăl. Am cheltuit câteva milioane de dolari bătându-mi capul cu asta. Avocați peste avocați.", a mărturisit actorul în timpul interviului.

 În ciuda ocupației și absenței tatălui său în viața sa, Woody Harrelson a avut o relație bună cu el. Când bărbatul a murit, din cauza stării precare de sănătate, în închisoare, în anul 2007, s-a spus că actorul a fost devastat timp de luni de zile.

Înainte de moartea tatălui său asasin, el a mărturisit într-un interviu: "Ce simt pentru el? Ei bine, îl iubesc. Cu siguranță îl iubesc. Adică, probabil că sunt mulți oameni care ar trebui să fie în spatele gratiilor. Nu cred neapărat că este unul dintre ei."

Surse foto: Getty, Wikipedia

Articolul urmator Povestea de viață a lui Adrian Nartea: care este trecutul lui ”Vlad” și cum a ajuns el faimos

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.