O conducătoare modernă! Tot ce trebuie să știi despre regina Rania a Iordaniei

O conducătoare modernă! Tot ce trebuie să știi despre regina Rania a Iordaniei

Alida Enache

Fostă IT-istă cu milioane de urmăritori pe rețelele de socializare, regina Rania a Iordaniei este, fără doar și poate, una dintre cele mai interesante, inedite și apreciate prezențe feminine din familiile regale de pretutindeni.

Rania Al-Yassin s-a născut în Kuwait în ziua de 31 august 1970, într-o familie umilă de palestinieni. Aceasta a crescut, alături de cei doi frați ai ei în orașul Tulkarm din Cisiordania, urmând ca mai apoi să se mute la Cairo.

Imagine cu Regina Rania a Iordaniei când era mică

Actuala regină a Iordaniei a absolvit Facultatea de Administrare a Afacerilor în cadrul Universității Americane din Cairo și, ulterior, a lucrat în domeniul marketing-ului pentru City Bank și pentru compania Apple, în țara pe care acum o conduce. Cum să-i treacă, fie și pentru o secundă, prin minte, ce va urma pentru ea?

S-a logodit după două luni de relație

Superba Rania (51 ani) și cel care urma să îi devină soț, Abdullah II bin al-Hussein (60 ani), s-au întâlnit pentru prima dată în anul 1993, în luna ianuarie, la o petrecere și s-au îndrăgostit instant și iremediabil. La vremea aceea, își însoțea un coleg de serviciu la dineul organizat de sora viitorului rege al Iordaniei, la care, în mod evident, participa și acesta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eugenia Garavani (@eugeniagaravani)

Și cum dragostea la prima vedere chiar există, regele și regina Iordaniei s-au decis încă din prima clipită în care s-au văzut că vor să își trăiască tot restul vieții împreună. Cei doi s-au logodit la doar două luni după prima lor întâlnire, iar mai apoi, după încă patru, și-au jurat dragoste eternă în fața altarului. Nunta lor a avut loc în data de 10 iunie 1993, la Palatul Zahran din Amman.

Un an mai târziu, în ziua de 24 iunie 1994, regina Rania și regele Abdullah al II-lea l-au adus pe lume pe primul lor copil, prințul moștenitor Hussein. Mai apoi, în 1996, se năștea și prințesa Iman.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

A devenit regină la doar 28 de ani

Regele și regina Iordaniei au îmbrăcat mantia regalității abia în anul 1999, imediat după moartea regelui Hussein bin Talal.

Rania a fost încoronată chiar de către soțul ei în data de 22 martie, moment în care Abdullah al II-lea a declarat că originile non-regale ale soției sale au determinat-o să înțeleagă cu ușurință "speranțele și perspectivele oamenilor", deoarece "crede cu adevărat în cauzele lor".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

La vremea aceea, Rania avea 28 de ani și a devenit, făr mare efort, una dintre cele mai tinere regine din întreaga lume.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

De la simbol al frumuseții și elegenței, la avocatul poporului arab

La scurt timp după încoronarea sa, regina Iordaniei i-a adus pe lume și pe ceilalți doi copii pe care îi are alături de Abdullah II bin al-Hussein. Prințesa Salma s-a născut în ziua de 26 septembrie 2000, iar prințul Hashem în ziua de 30 ianuarie 2005.

 

Deși este extrem de frumoasă, iar publicul o admiră pentru eleganța și rafinamentul de care dă dovadă, Rania a reușit să-și dovedească, înainte de toate, capacitățile de lider și nu doar. A înțeles încă de la bun început că poporul arab are nevoie de ajutorul său și s-a hotărât să își ofere sprijinul în educarea acestuia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Ea a început să se implice activ în bunăstarea și în procesul de educare a copiilor din țara sa, sprijinind numeroase inițiative și investiții în acest sector, printre care și campania 1Goal. De asemenea, a înființat Societatea Regală pentru Conștientizarea Sănătății, având ca scop informarea părinților și a copiilor în legătură cu elementele de bază ale nutriției și igienei.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Munca sa cu scopul de a oferi educație tinerilor nu a rămas nerecunoscută, motiv pentru care s-a și bucurat de numeroase recunoașteri internaționale pe parcursul timpului. Printre altele, regina a primit și titlul de "Președinte onorific" la nivel global pentru inițiativa educației Națiunilor Unite și UNICEF.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Ulterior, a scris o carte pentru copii - devenită bestseller New York Times-, „The Sandwich Swap”, care are ca subiect de inspirație chiar copilăria sa modestă.

Anul 2011 vine, de asemenea, cu o nouă reușită pentru Regina Iordaniei. Atunci, ea a fost numită "una dintre cele mai puternice 100 de femei din lume" de către revista Forbes.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

În septembrie 2016, Rania a primit Premiul umanitar Andrea Bocelli la Florența, Italia, ca recunoaștere a acțiunilor sale de susținere a refugiaților, a drepturilor copiilor și a responsabilizării comunității.

Imagine cu Regina Rania ținând un discurs în cadrul Regina Rania ținând un discurs în cadrul evenimentului "Promovarea conștiinței globale în vremuri de criză" la Forumul TRT World din Istanbul, Turcia,  4 octombrie 2018

Este foarte prezentă în mediul online

Spre deosebire de alți membrii ai familiilor regale, regina Rania este foarte activă și în mediul online și postează deseori instantanee din viața sa de zi cu zi. Aceasta s-a folosit de cunoștințele sale în domeniul tehnologiei pentru a-și construi o imagine remarcabilă pe rețele de socializare. Tocmai de aceea, profilele personale seamănă mai mult cu cele ale unor bloggeri sau influenceri de modă. 

Imagine cu Regina Rania în timp ce se uită pe telefon

Pe pagina sa personală de Instagram, de exemplu, unde se auto-descrie drept "mamă și soție cu un job foarte cool", este urmărită de peste 6,9 milioane de persoane. Pe Twitter se bucură de peste 10,6 milioane de urmăritori, iar pe pagina de Facebook a strâns peste 17 milioane de fani.

 Imagine cu Regina Rania în timp ce stă pe canapea și se relaxează

În plus de asta, soția lui Abdullah II bin al-Hussein are și un cont de Youtube, pe care l-a lansat în anul 2008 și unde ține deseori discursuri pe teme precum toleranțele religioase și prejudecățile poporului musulman și arab. Pe această platformă, ea este urmărită de peste 60 de mii de persoane.

Citește și: Porecla pe care a primit-o Kate Middleton la palat! Iată cum este strigată Ducesa de Cambridge

Surse foto: Instagram, Instagram, Instagram, Getty

Surse articol: StepfeedBusinessinsider, Hellomagazine

Articolul urmator
Tot ce trebuie să știi despre Andrei, fratele mai mic al Laurei Cosoi
Tot ce trebuie să știi despre Andrei, fratele mai mic al Laurei Cosoi
Ce regină din istorie ești?
Incepe quiz
Ce regină din istorie ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.