O viață cât 10, demnă de ecranizat! Totul despre viața unicei Elizabeth Taylor

O viață cât 10, demnă de ecranizat! Totul despre viața unicei Elizabeth Taylor
Lorena Pintilie

Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai iubite actrițe ale tuturor timpurilor, iar amintirea ei va fi veșnică. Deși s-a stins din viață în 2011, impactul pe care l-a avut asupra lumii este încă savurat de mii de fani ai cinematografiei clasice. Născută în 1932, a fermecat generații întregi de fani și a jucat în unele dintre filmele emblematice ale industriei filmului, printre care „Cat on a Hot Tin Roof” și „Who's Afraid of Virginia Woolf?”. Pe lângă faptul că a fost o actriță de succes, câștigătoare a premiilor Oscar, Elizabeth Taylor a fost, de asemenea, un filantrop celebru care a luptat neobosit pentru a-i ajuta pe cei care sufereau de SIDA.

Vedeta de origine britanică a fost numită Dame Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în anul 2000, ca recunoaștere a influenței sale semnificative. Elizabeth Taylor a dus o viață fascinantă, marcată de greutăți și strategii, dar toate acestea au servit pentru a-i întări hotărârea și etica muncii. Deși este încă amintită pentru filmele sale, mulți oameni nu realizează că aceasta nu a fost doar o vedetă cu o frumusețe uimitoare, ci și o femeie pasională și spirituală. Adevărata Dame Elizabeth Taylor este chiar mai surprinzătoare decât își dau seama cei mai mulți oameni.

Actrița și-a făcut debutul în cinematografie în filmul „One Born Every Minute” (1942) și a devenit vedetă cu „National Velvet” (1944). Deși a câștigat premii Oscar pentru rolurile din „Butterfield 8” (1960) și „Who's Afraid of Virginia Woolf?” (1965), vedeta s-a făcut cunoscută și pentru numeroasele sale căsătorii, colecția extinsă de bijuterii, ochii uimitori și... adicțiile sale.

Vrei să afli mai multe despre tumultoasa poveste de viață a celei care i-a dat viață „Cleopatrei”? Accesează galeria foto și descoperă detaliile ce au făcut-o cunoscută pe superba actriță Elizabeth Taylor.

Copilăria actriței Vezi galeria foto » Cariera sa timpurie Viața amoroasă a actriței

Surse foto: Getty Images

Surse articol: Daily Star, CBS News, Page Six, MTV, The List, Biography

Articolul urmator
Incredibila viață a maestrului Radu Beligan: ”Am pășit de multe ori pe limita fină dintre viață și moarte”
Incredibila viață a maestrului Radu Beligan: ”Am pășit de multe ori pe limita fină dintre viață și moarte”
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?
Incepe quiz
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.