Oana Radu, declarații sfâșietoare despre traumele din trecut. Ce a putut mărturisi cântăreața este tulburător!

Oana Radu, declarații sfâșietoare despre traumele din trecut. Ce a putut mărturisi cântăreața este tulburător!

Ramona Jurubita

Oana Radu (28 de ani) a trecut prin multe încercări, înainte să devină persoana puternică pe care o vedem toți la televizor sau în mediul online. Ea nu a fost dintotdeauna admirată și apreciată pentru că, din păcate, aspectul ei fizic nu se încadra în standardele societății noastre. Deși nu este normal să judecăm oamenii după aparențe, în zilele noastre se practică bullyingul la scară largă și unele persoane se leagă de fizicul celor care au anumite probleme.

Cântăreața se numără printre victimele acestui tip de comportament abuziv și a suferit enorm înainte să slăbească pentru că nu i s-au dat șanse în lumea muzicală din cauza kilogramelor în plus. În anul 2012 când s-a făcut cunoscută la „Vocea României”, artista nu avea silueta de invidiat pe care o deține în prezent.

Oana Radu, interpretând o piesă la „Vocea României” în anul 2012, cu kilograme în plus și fără prea mult machiaj

Sursa foto: Youtube

Jurnalistul Mihai Ghiță a invitat-o pe Oana Radu la emisiunea „În oglindă” și i-a oferit șansa de a se face înțeleasă și de a le arăta tuturor ce suflet bun are, în ciuda criticilor care i s-au adus de-a lungul timpului. Vedeta a povestit momente dureroase din viața ei și mulți dintre cei care au privit interviul nu s-au putut abține din plâns după ce i-au ascultat declarațiile sfâșietoare.

Aceasta a mărturisit că s-a simțit judecată atunci când oamenii au criticat-o pentru faptul că a vorbit de multe ori despre amintirile ei dureroase. După părerea ei, nu tot publicul său a înțeles sinceritatea și unii au perceput-o ca pe o persoană care vrea să pozeze în victimă.

Oana Radu și Mihai Ghiță, în timpul interviului din cadrul emisiunii „În Oglindă”

Sursa foto: Youtube

„Oamenii care nu te cunosc și care te văd la televizor pot interpreta în două feluri. În general în viața mea, oamenii m-au înțeles ușor diferit din cauza felului meu de a fi vulcanic, glumeț. Am un caracter destul de puternic și cred că frustrările pe care eu le-am adunat de-a lungul timpului mi-au creat de mică un scut defensiv. Eu întotdeauna eram persoana care glumea foarte mult atât despre cei din jur, cât și despre mine și cumva oamenii m-au interpretat diferit, crezând că sunt îngâmfată, arogantă, răutăcioasă, înțepătoare, acidă, pentru că fac mereu glume. Și atunci când am venit și am povestit lucrurile care s-au petrecut în viața mea am fost interpretată și greșit, dar și bine.”, a declarat ea.

Oana Radu s-a născut în Craiova și a fost crescută doar de mamă, de când avea trei săptămâni. Lipsa tatălui a afectat-o profund și toată viața ei s-a construit în jurul acestei suferințe. Deși mama a încercat să îi ofere totul și să o susțină din toate punctele de vedere, cântăreața a fost mulți ani nefericită pentru că nu avea o familie completă.

„Este o persoană care m-a crescut cu greu, cu foarte mult greu. Practic, toată tinerețea ei a fost dedicată proiectului Oana Radu pentru că mă ducea la toate festivalurile din țară. Îmi amintesc că se împrumuta, căuta sponsorizări, se zbătea să-mi facă rost de ținute. Făceam naveta, mergeam dimineața cu trenul, de multe ori eram refuzate că nu avea bani să plătească întotdeauna. Îmi amintesc că s-a chinuit foarte, foarte mult.”, a spus solista vizibil afectată.

Cântăreața a avut o copilărie grea pentru că familia din partea mamei nu se descurca de fiecare dată să facă bani astfel încât să îi poată cumpăra toate rechizitele de care avea nevoie și uneori apelau la ajutorul tatălui care nu dorea să se implice în creșterea ei.

„Îmi amintesc de câte ori aveam nevoie de bani și îl suna. El locuia tot în Craiova, dar nu venea să ne caute. De la vârsta de patru-cinci ani îmi amintesc că venea fugitiv, la ziua mea că îl chema mami și insista, îmi amintescă că o refuza când cerea ajutor. (...) Dar nici cealaltă parte gratuită, adică afecțiunea nu venea din partea lui. Am trecut peste acele momente, dacă el se va uita la aceste imagini vreau să știe că l-am iertat și că nu aștept nimic de la absolut nimeni și nu am nevoie de nimic de la nimeni pentru că sunt un om atât de puternic, atât de bine construit încât am luat-o de la zero de o sută de mii de ori în viața mea.”, a declarat Oana Radu la „În oglindă”.

Oana Radu în cadrul interviului de la emisiunea „În Oglindă”, îmbrăcată în negru și cu o cordeluțe din perle pe cap.

Sursa foto: Youtube

Cel mai greu moment din scurta interacțiune cu tatăl său a fost atunci când artista își dorea un set de carioci care era prea scump pentru posibilitățile mamei sale. Atunci a decis să îl sune pe cel care a abandonat-o și să îi ceară ajutorul, dar acesta a râs de ea și i-a lăsat și pe colegii lui de serviciu să îi vorbească urât.

„L-am sunat și i-am zis: tati sunt eu, vreau carioci. Era el, era vocea lui, n-am să uit niciodată acest moment. Și atunci nu știu ce s-a întâmplat, au început să râdă colegii lui din birou de mine, au luat telefonul și au început să mă înjure, pe rând. A fost o glumă pentru ei și chiar rețin că n-am conștientizat, atunci nu a fost așa o tragedie cum o văd acum.”, a povestit aceasta.

De fiecare dată când era ziua ei de naștere, tatăl îi aducea jucării, dar nu i le oferea, ci doar o amăgea. Durerea simțită de Oana Radu a fost imensă în acea perioadă pentru că voia să aibă și ea ce aveau toți copiii de vârsta sa.

„Venea cu jucării, o plasă cu dulciuri, pixuri, chestii care sunt atractive pentru orice copil, mi le arăta și după mi le lua, spunea că nu sunt pentru mine. Vorbesc foarte serios.”, sunt dezvăluirile șocante făcute de interpreta piesei „Când am o zi grea”.

Durerea simțită în copilărie a făcut-o pe Oana Radu să viseze departe și să își imagineze că va ajunge cineva și va scăpa de sărăcie. A știut mereu că vrea să devină cântăreață, iar dorința ei s-a realizat pentru că toți cei care o iubeau au ajutat-o să lupte cu orice obstacol.

„Încă de mică eu am știut că o să ajung un artist foarte mare în lume și știu în continuare lucrul ăsta. Am o siguranță, dar în același timp și multe nesiguranțe. Cred cu tărie că dacă îți dorești ceva cu adevărat, nu este nimic care să te poată opri. Eu de mică am știut că voi fi artistă, eu m-am născut pentru a fi pe scenă.”, a spus ea încrezătoare în forțele proprii.

Citește și: Imaginile fac senzație pe Internet! Cum arată Oana Radu în costum de baie, după ce a slăbit spectaculos

La 18 ani, Oana Radu și-a învins toate fricile și a urcat pe scena de la „Vocea României”

Vedeta și-a făcut curaj să treacă peste toate prejudecățile celorlalți și a decis să se facă remarcată prin participarea la un concurs de talente muzicale, unde a întors toate scaunele juraților. Nici această experiență nu i-a adus succesul dorit, dar a ajutat-o să se lanseze în cariera la care visa.

„La absolut toate concursurile de muzică la care participam, mi se spunea clar și răspicat de către oameni foarte celebri din muzică: ai o super voce, fetițo, ești foarte frumoasă, dar ești foarte grasă și nu o să reușești în această carieră. Mi s-a spus și la „Vocea României”, nu direct, dar da.”, și-a reamintit cu dezamăgire.

Deși în lumea muzicală nu i s-au dat șanse la început pentru că era mai plinuță, în școală nu a avut probleme de acest gen pentru că toți colegii se temeau de firea ei vulcanică.

„Nu am suferit de bullying pentru că eram Dl. Goe al școlii și le era cam frică de gura mea, pentru că am fost întotdeauna cea mai tare. Oamenii erau speriați de gura mea și acesta nu este un lucru bun, dar încercam să mă apăr, era un scut, erau frustrări. Niciodată nu îndrăzneau să zică ceva.”, a dezvăluit Oana Radu.

Artista a recunoscut în cadrul interviului și faptul că s-a luptat cu anxietatea la începutul carierei sale, atunci când pe fond nervos, a început să mănânce compulsiv și îi era rușine să apară în public. Perioada în care s-a mutat în București a fost una dificilă pentru ea, având în vedere că nu avea bani nici măcar de mâncare. Primea pachet de acasă și nu avea din ce să plătească chiria, dar a avut noroc cu prietenele care au ajutat-o și i-au împrumutat sumele de care avea nevoie pentru a supraviețui.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oana Radu (@eusuntoanaradu)

O altă întâmplare dureroasă din viața ei a fost atunci când și-a pierdut partenerul într-un mod îngrozitor, după ce a fost incendiat de un vecin și a decedat din cauza arsurilor grave pe care le-a suferit. Părea că totul în viața ei se liniștise și că era fericită în plan personal, în timp ce lansa noi hituri și era prezentă în topurile muzicale. Dar acel eveniment tragic a pus-o din nou la pământ și stările ei de anxietate au revenit în momentul în care a aflat ce s-a întâmplat cu iubitul ei.

„Țin minte...n-am să uit niciodată ziua în care s-a întâmplat ce i s-a întâmplat. Indiferent de cum au decurs lucrurile, nimeni nu merita așa ceva. Deci am spus că în anul ăla, fără a da detalii mult prea intime, relația noastră nu mai era o relație. Noi locuiam în aceeași casă, dar ziua în care i s-a întâmplat a fost tragică. M-a sunat sora lui și mi-a spus că cineva l-a ars.”, a spus vedeta când a rememorat cele întâmplate.

Cântăreața nu a dorit să vorbească prea mult despre acest subiect care încă o face să tresară de fiecare dată când își amintește de chinurile cumplite prin care a trecut. Ea s-a limitat la a rezuma povestea tragicului deces, dar nu a vrut să vorbească și despre problemele care existau între ea și Alin Suflea, cel care îi era partener la acea vreme, în anul 2019.

„Atât vreau să spun despre subiectul ăsta pentru că nu vreau să fiu deloc interpretată și deloc înțeleasă greșit. Dacă la momentul respectiv m-ar fi întrebat cineva pe cine aleg să trăiască, între mama mea și Alin, alegeam să trăiască el. Pentru că în acel moment simțeam că e nedrept ce i se întâmplă, simțeam că e un om care are un sfârșit tragic și mă simțeam vinovată că trăiesc eu și că a murit el, deși nu-i făcusem eu nimic.”, a mai povestit Oana Radu.

Psihicul artistei a fost la pământ în acea perioadă și a mărturisit că și-a dorit chiar să moară ca să nu mai simtă toată durerea. Gândurile negative i-au invatat mintea și nu a știut cum să gestioneze o astfel de situație tensionată, iar sentimentul de vinovăție a chinuit-o mult timp.

„Era pur și simplu creierul meu traumatizat. Nu m-am dezlipit din fața spitalului și n-am dormit nicio noapte. Oamenii care mi-au fost alături pot confirma că am crezut că o să mor. Din cauza atacurilor de panică, îmi doream să mor! Mă rugam la Dumnezeu să mi se facă rău și să mor. Pentru că nu mai puteam. Nu am luat tratament, luam toate ceaiurile de plante posibile și mă rugam la Dumnezeu să mi se facă rău și să mor, să se termine odată pentru că nu mai puteam. În fiecare zi trăiam o tensiune oribilă.”, a explicat ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oana Radu (@eusuntoanaradu)

În prezent, Oana Radu a găsit fericirea în brațele lui Cătălin Dobrescu, antrenorul ei personal, care îi este și soț din august 2020. El este cel care a ajutat-o să devină cea mai bună versiune a ei din punct de vedere fizic și o susține zi de zi în carieră. 

Citește și: Oana Radu, amintiri traumatizante din fostele relații: „Am avut parte de violență fizică și verbală. Am stat acolo, n-am făcut nimic”

Surse articol: În OglindăWowbizClick

Sursa foto principală: Youtube

Surse foto: Youtube

Articolul urmator
Mihai Mitoșeru, detalii picante despre relația cu Oana Zăvoranu: „O iubesc pe Oana și acum”
Mihai Mitoșeru, detalii picante despre relația cu Oana Zăvoranu: „O iubesc pe Oana și acum”
Trăiești în trecut, în prezent sau în viitor?
Incepe quiz
Trăiești în trecut, în prezent sau în viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.