Operațiunea Forth Bridge: ce se întâmplă când moare prințul Philip

Operațiunea Forth Bridge: ce se întâmplă când moare prințul Philip

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ducele de Edinburgh s-a căsătorit cu regina Elisabeta a II-a în urmă cu 74 de ani și are cea mai longevivă domnie în calitate de prinț consort din istoria Marii Britanii. În 2017, prințul Philip a anunțat că se retrage din toate obligațiile regale, iar în ultimii ani a fost văzut din ce în ce mai rar în public. 

 printul philip, asezata in masina, priveste intr-o parte

Citește și: Ultima oră de la Palatul Buckingham: Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost operat pe inimă

Ducele de Edinburgh va împlini vârsta de 100 de ani în luna iunie a acestui an. În cazul decesului său, regina Elisabeta a II-a, alături de staff-ul său și autoritățile engleze vor pune în aplicare un plan denumit operațiunea "Forth Bridge", denumit după un pod dintre orașele din Scoția Edinburgh și Fife. "A căzut Forh Bridge", se va anunța, în momentul în care prințul Philip moare.

printul philip si regina elizabeth a II-a asezati intr-o trasura

Oricât de macabru ar suna, există de foarte mult timp planuri specifice, istovitoare, care intră imediat în vigoare după moartea membrilor seniori ai Familiei Regale. Toate au nume de cod. De exemplu, pentru regina Angliei operațiunea se numește "London Bridge", iar pentru prințul Charles este cea denumită "Menai Bridge".

Operațiunea "Forth Bridge"

Acest plan este stabilit în detaliu pentru ordonarea evenimentelor și a alegerilor cruciale pe care Familia Regală le va lua, pentru anunțul decesului, dar și înmormântarea prințului Philip. Anunțul oficial al morții ducelui de Edinburgh va fi transmis inițial din partea palatului Buckingham și va fi difuzat prima dată de BBC, apoi va fi preluat de toate televiziunile și radiourile din lume.

În cazul în care prințul Philip încetează din viață noaptea, anunțul nu va fi făcut până la ora 8 dimineața. Totodată, știrile neoficiale despre moartea prințului ar putea fi distribuite și prin intermediul rețelelor sociale, astfel că știrea va ajunge la auzul tuturor oamenilor de pe glob în doar câteva zeci de minute. 

printul philip si regina angliei in tinerete, stau apropiati, in picioare, si privesc inainte

La moartea prințului Philip cetățenii din Marea Britanie vor intra instantaneu într-o perioadă de doliu regal, iar toate steagurile vor fi coborâte în bernă. În plus, regina Angliei va intra singură într-o perioadă oficială de doliu, care va dura aproximativ opt zile. Toate afacerile de stat vor fi întrerupte în acest timp. 

Citește și: Tentativă de asasinat asupra Reginei Elisabeta a II-a

Potrivit The Independent, doar familia, prietenii apropiați și șefii de stat din Commonswealth vor participa la înmormântarea ducelui de Edinburgh. Publicul nu va avea acces in interiorul Capelei St. George. Prințul Philip este soțul suveranei Marii Britanii și poate datorită acestui fapt oamenii vor aștepta o înmormântare grandioasă, însă surse de la palatul Buckingham au dezvăluit că nu își dorește o ceremonie funerară fastuoasă. Înmormântarea sa va avea loc la Capela St. George din Windsor, cu onoruri militare, urmată de o ceremonie privată la Grădinile Frogmore din apropierea Castelului Windsor.

Prințul Philip s-a ocupat personal de pregătirile pentru funeraliile sale și, conform fostului secretar al palatului, Dickie Arbiter, este un obicei destul de comun al membrilor foarte în vârstă ai Familiei Regale. Ei participă des la repetițiile pentru propria înmormântare, iar cea a reginei Elisabeta a II-a, în prezent în vârstă de 94 de ani, are loc de cel puțin o dată în fiecare an. 

Surse articol: Nzherald / The Independent / DailyStar

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Adela Popescu pleacă din televiziune! "Vreau să am din când în când momente de liniște..."
Adela Popescu pleacă din televiziune! "Vreau să am din când în când momente de liniște..."
Ce tragedie ti se va intampla in viata?
Incepe quiz
Ce tragedie ti se va intampla in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.