Povestea tristă de viață din spatele zâmbetului iconic al Juliei Roberts: actrița ascunde un ocean de secrete

Povestea tristă de viață din spatele zâmbetului iconic al Juliei Roberts: actrița ascunde un ocean de secrete

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

În lumea Hollywood-ului, atât talentul crud cât și calitățile starurilor sunt moștenite din generație în generație. Și familia Roberts se încadrează în această categorie. De la superba Julia Roberts, câștigătoare a premiului Oscar, până la nepoata ei, actrița Emma Roberts, este clar că aceste celebrități au darul actoriei în sânge.

Pornind de la relația toxică a părinților săi, până la fratele ei înstrăinat și propria lansare în showbiz a vedetei, familia Juliei Roberts deține un ocean de secrete în spatele ușilor închise. Pentru a înțelege cu adevărat povestea, trebuie să ne întoarcem în anii 1950.

julia roberts zambeste si priveste intr-o parte

Sursa foto: Getty

Atunci s-au întâlnit pentru prima oară părinții vedetei, pe nume Betty Lou Bredemus și Walter Grady Roberts, fiind legați de pasiunea lor comună - actoria. Cei doi au făcut parte mulți ani din această industrie, iar munca lor i-ar reunit în multe moduri. S-au îndrăgostit și au lansat împreună "Atelierul pentru Actori și Scriitori" din Atlanta și au dat startul unei dinastii sortită dramelor.

julia roberts, alaturi de mama ei

Julia Roberts, alături de mama ei. Sursa foto: Instagram

La câțiva ani de la primele întâlniri, cei doi și-au oficializat relația, în anul 1955. Cuplul era foarte fericit și, la scurt timp, au devenit părinți pentru prima oară, fiul lor, Eric, venind pe lume în același an. Tot în acea perioadă au deschis și o școală de actorie în Georgia, America, instutiție la care au studiat și copiii lui Martin Luther King. Solistul și soția lui nu doar că și-au încredințat copiii în grija soților Roberts, ci au devenit și prieteni foarte apropiați.

walter grady roberts, tatal juliei roberts

Walter Grady Roberts, tatăl Juliei. Sursa foto: Captură YouTube

Nașterea unui star

Cei doi se descurcau foarte bine pe plan financiar, își cumpăraseră o casă și aveau o relație armonioasă. În 1967 s-a născut fiica lor, care într-o zi avea să devină una dintre cele mai iubite actrițe ale lumii. Julia Fiona Roberts s-a născut pe data de 28 octombrie 1967, în orașul Smyrna, din statul Georgia.

Vedeta a fost mezina familiei, ea mai având un frate mai mare, Eric, și o soră, pe nume Lisa. Mai târziu avea să vină pe lume încă o soră, a cărei viață avea să se termine în mod tragic.

Soții Roberts s-au iubit ani de zile și au fost nebuni unul după celălalt. Aveau pasiuni comune și au lucrat împreună cu mult drag pentru proiectele lor comune. Însă, la un moment dat, au început să apară primele fisuri din relația lor. Ani mai târziu, Eric Roberts avea să spună despre căsnicia părinților săi că a fost o adevărată "catastrofă". Astfel, în 1971, ea a solicitat divorțul, care s-a finalizat la începutul anului următor.

julia roberts, in copilarie

Sursa foto: Instagram

Decizia separării a avut consecințe mari pentru tot restul familiei. După divorțul părinților, copiii au fost separați. Betty Lou a rămas în orașul natal alături de fetele sale, în timp ce Walter a decis să se mute în Atlanta, alături de fiul său. Prea puțin au știut ei atunci... distanța dintre ei avea să fie doar începutul unei rupturi dureroase dintre frați. În ciuda problemelor din familia ei, Julia a știut mereu că este sortită să aibă o viață fabuloasă. Și a fost clar, încă de la o vârstă fragedă, că avea determinarea necesară pentru o carieră ilustră.

Crescând în orașul Smyrna, Julia a fost o elevă model, urmând cursurile școlii generale "Fitzhugh Lee", apoi ale Liceului "Campbell". Cu toate că muncea mult ca să dobândească succesul, a apărut un alt obstacol răvășitor.

Mama ei s-a recăsătorit cu un bărbat, pe nume Michael Motes, despre care actrița refuză să vorbească și în prezent. De-a lungul timpului, au apărut informații în presă că cei doi au avut o relație foarte dificilă. În anul 1976, cei doi au devenit părinți, venind pe lume sora vitregă a actriței, pe nume Nancy Motes. În anul 1977, tatăl vedetei s-a stins din viață, în urma unei lupte lungi cu cancerul în gât. La frageda vârstă de zece ani, ea trecuse deja prin mai multe drame decât trec alți oameni într-o viață.

Căsnicia mamei actriței cu Michael nu mergea deloc bine, astfel că în 1983 ea a cerut divorțul, spunând despre al doilea său mariaj că a fost "cea mai mare greșeală din viața ei". După atâtea greutăți întâmpinate în copilărie, nimeni nu își imagina că frații Roberts vor avea parte, în cele din urmă, de vieți liniștite.

Surprinzător, Julia nu a fost prima dintre frații săi care a devenit faimoasă. Eric a fost cel care s-a mutat primul la Hollywood și a ajutat-o pe sora lui să își găsească drumul. În anul 1978, el a jucat în filmul "King of the Gypsies", în regia lui Frank Pierson, iar în 1981 a primit un rol în pelicula "Raggedy Man".

Julia, alături de Eric Roberts și actorul Jon Voight

De la stanga la dreapta, Julia, alături de Eric Roberts și actorul Jon Voight. Sursa foto: Getty

Eric Roberts începuse să își construiască un nume solid în industrie, iar între anii 1970 și 1980, tot Hollywood-ul era înnebunit după el. Nu doar că avea o carismă incredibilă, ci și trăsături superbe și mult talent actoricesc. El a fost nominalizat la Premiile Oscar, în 1986, pentru rolul său din "Runaway Train".

Și sora lui avea același ambiții mărețe, cu toate că în copilărie își dorea să devină medic veterinar și i plăcea să cânte la clarinet în trupa ei muzicală de la școală.

julia roberts in tinerete

Sursa foto: Instagram

Știm că în tinerețe, ea a fost o elevă eminentă, însă pe măsură ce se maturiza, ambiția ei academică începea să se estompeze. După absolvirea liceului, actrița s-a înscris la Universitatea de Stat din Georgia, dar s-a retras, cu puțin timp înainte de absolvire.

Adevărul este că zâmbetul său iconic și ochii strălucitori erau destinați să fie cunoscuți de întreaga lume. Ea începuse să realizeze că își dorește să urmeze aceeași meserie care a existat dintotdeauna în familia ei: actoria. Astfel, s-a mutat în New York alături de fratele său, pentru a începe o carieră în showbiz. Dar drumul către celebritate nu a fost deloc ușor pentru tânăra visătoare.

Ea a semnat un contract cu o agenție de actorie și a început să își modeleze talentul nativ. Însă fratele său a fost cel care a ajutat-o să obțină un rol în pelicula "Mystic Pizza", fiind începutul unei cariere îndelungate și eminente.

julia roberts, in filmul mystic pizza

Julia, în pelicula "Mystic Pizza". Sursa foto: Instagram

Ea a continuat să joace alte roluri celebre între anii 1980 și 1990, între care le amintim pe cele din "Pretty Woman", cel care a și consacrat-o, "Steel Magnolias" și "Sleeping with the Enemy". Pentru rolul lui "Vivian", din "Pretty Woman" a fost recompensată cu un trofeu la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur și a primit și o nominalizare la Premiile Oscar. Astfel, ea ajuns să fie cel mai bine plătită actriță din anii 1990 și să fie favorita Americii în acele vremuri.

După ce s-a impus puternic pe scena actorilor, ea a continuat să spargă recorduri de audiență și astfel a obținut unul dintre cele mai memorabile roluri din istorie. Prestația ei din pelicula "Erin Brocovich", din anul 2000, i-a adus un Premi Oscar, unul BAFTA și un Glob de Aur.

julia roberts in pelicula Erin Brocovich

Julia, în celebrul film "Erin Brocovich". Sursa foto: Instagram

Pe măsură ce devenea din ce în ce mai faimoasă, creștea și interesul mass-mediei pentru viața ei personală. Ea era urmărită peste tot de paparazzi, de fiecare dată când ieșea la o întâlnire amoroasă cu un nou potențial pretendent. De-a lungul timpului, ea s-a iubit cu mai mulți bărbați celebri, între care Jason Patric, Liam Neeson, Kiefer Sutherland, Dylan McDermott și Matthew Perry.

În 1991, actrița a început o poveste de dragoste cu faimosul Keifer Sutherland, fiind considerat unul dintre cele mai fierbinți cupluri de la Hollywood. Însă, ei și-au rupt logodna cu doar câteva zile înainte de nuntă, iar doi ani mai târziu, lumea a fost șocată să afle că ea s-a măritat cu muzicianul Lyle Lovett.

Paparazzi i-au urmărit în mod constant, pe tot parcursul relației lor, iar mulți credeau că el nu se ridica la înălțimea așteptărilor și nu era potrivit să-i fie soț unei vedete de o asemenea anvergură. Indiferent de ce se scria despre ei, ei păreau foarte îndrăgostiți, însă căsnicia lor nu a durat prea mult. Mariajul lor s-a destrămat după doar doi ani, mulți fiind de părere că din cauza presiunii mediatice și a modului barbar în care el era tratat în spațiul public. Însă, spre deosebire de separarea amară a părinților săi, cea dintre Julia și fostul său soț a fost una pașnică și amiabilă, cei doi fiind prieteni și în prezent.

Citește și: Cea mai controversată apariţie de la Cannes: Julia Roberts, desculţă

Dar, în alte părți ale familiei Roberts, se întâmplau și alte evenimente frumoase. Eric Roberts a devenit tată pentru prima oară în 1991, alături de iubita lui, Kelly Cunninghan, atunci când s-a născut fiica lui, Emma Roberts.

Din păcate, pe măsură ce trecea timpul, relația actorului cu partenera sa era din ce în ce mai șubredă. Cei doi s-au separat, într-un final, și-au început bătălia în instanță pentru custodia fetei lor. El a fost devastat când a auzit că sora sa i-a luat partea fostei sale iubite, spunând că Emma ar fi mai bine să rămână în grija mamei sale. El s-a simțit complet trădat, astfel că a rupt orice fel de legătură cu Julia.

emma roberts, alaturi de mama ei

Emma Roberts, alături de mama ei, Kelly Cunninghan. Sursa foto: Instagram

Noua generație

La fel ca rudele sale, era clar pentru Emma Roberts că trebuie să strălucească și ea sub luminile glamuroase ale Hollywood-ului. În mod neașteptat, ea a fost îndrumată de mătușa sa să aleagă calea actoriei și nu de către tatăl său. În copilărie, ea o însoțea pe vedetă pe platourile de filmare și astfel s-a îndrăgostit de lumea cinematografiei.

Cu toate că tânăra Emma și-a dorit această carieră, mama sa nu era deloc mulțumită de planurile sale. Kelly Cunningham, spre deosebire de fostul său partener și familia lui, își dorea ca fiica ei să trăiască o viață în spatele camerelor de luat vederi.

emma roberts, alaturi de julia roberts

Emma Roberts, alături de Julia Roberts. Sursa foto: Instagram

În ciuda temerilor mamei sale, Emma a pășit încrezătoare în industria filmului. În anul 2001, la vârsta de 10 ani, ea a debutat în pelicula "Ted Demme Blow", demonstrând că a moștenit și ea talentul.

Cât despre Julia, ea avea planuri serioase în privința vieții sale personale. În 2002, ea s-a căsătorit cu regizorul Danny Moder și, învățând din fostele sale relații, ea a decis să îți trăiască iubirea cu discreție și să fie foarte rezervată în privința familiei sale. În anul 2004, au venit pe lume gemenii cuplului, Hazel Patricia și Phinnaeus Walter.

julia roberts, alaturi de sotul ei, daniel moder

Julia Roberts, alături de soțul ei, Daniel Moder. Sursa foto: Instagram

Imediat după ce a devenit mămică, Julia a fost vizitată de fratele său, iar cei doi au reușit să îngroape securea războiului. După reconcilerea dintre tatăl și mătușa sa, Emma a avut parte de toată susținerea lor, pentru a își duce cariera la un alt nivel. La un an după ce s-au născut verișorii săi, ea a început să joace în serialul produs de Nickelodeon, "Unfabulous".

Pe măsură ce ea creștera, a primit rolul mai serioase, cum ar fi în "Lymelife", în anul 2008, "Adult World", din 2013 și "We're the Millers".

Citește și: Julia Roberts a făcut anunțul care a întristat o lume întreagă! O să ne fie dor de ea...

Tragedia care le-a lovit familia

Se părea că, pe măsură ce ea își dezvolta și mai mult cariera, în familie era, în sfârșit pace și fericire, până când o tragedie a fost pe punctul de a zdrobi clanul Roberts. În anul 2014, sora vitregă a lui Eric și a Juliei, Nancy Motes, care suferea de depresie de mai mulți ani, s-a sinucis și a fost găsită fără suflare în casa ei din Los Angeles. "A fost sfâșietor. Nu există cuvinte care să descrie prin ce trecem acum", a declarat actrița, într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Chiar dacă familia lor a fost devastată de pierderea bruscă a lui Nancy, ei au încercat să își vadă de viață în continuare și să se concentreze asupra proiectelor lor.

De mulți ani, Julia este și continuă să fie una dintre reginele supreme ale Hollywood-ului, fiind una dintre cel mai bine plătite actrițe din industrie. "Dacă nu aș fi fost eu, nu ar fi existat niciodată actrițele Julia Roberts și Emma Roberts. Și sunt foarte mândru de asta", a declarat Eric Roberts.

Sursa articol: Everydaykoala / Insider / Britannica

Surse foto: Instagram, Getty

Articolul urmator
Povestea tulburătoare de viață a regretatei Ionela Prodan. S-a luptat mereu cu viața de dragul fiicelor sale
Povestea tulburătoare de viață a regretatei Ionela Prodan. S-a luptat mereu cu viața de dragul fiicelor sale
Ce se ascunde in adancul sufletului tau?
Incepe quiz
Ce se ascunde in adancul sufletului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.