Prince și-a forțat soția să ascundă moartea singurului lor fiu - Tragedia le-a distrus căsnicia

Prince și-a forțat soția să ascundă moartea singurului lor fiu - Tragedia le-a distrus căsnicia

Alida Enache

Prince a ascuns un secret teribil în timpul vieții sale. Acesta și-a obligat soția, pe Mayte Garcia, acum în vârstă de 48 de ani, să mintă în legătură cu moartea singurului lor fiu. Mai târziu, această tragedia avea să le distrugă căsnicia.

Prince Rogers Nelson a fost cântăreț, compozitor și multi-instrumentist. Acesta și-a construit o carieră remarcabilă pe parcursul vieții și a trăit o poveste de iubire presărată cu de toate, demnă de o ecranizare la Hollywood. 

Prince și Mayte Garcia pe scenă la Brabant hallen, Den Bosch, Olanda, 24 Martie 1995

În anul 1990, a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Mayte Garcia, care urma să îi schimbe complet firul existenței. Pe atunci, celebra dansatoare avea doar 16 ani. Cea care s-a asigurat că relația dintre cei doi va fi posibilă a fost chiar mama artistei americane. Aceasta a trimis o casetă video cu fiica sa în timp ce dansa din buric unuia dintre dansatorii de rezervă ai starului, fiind o mare fană a lui Prince. 

În mai puțin de o săptămână, Prince a descoperit-o pe frumoasa Mayte Garcia și a și angajat-o ca dansatoare în timpul turneului său „Diamonds and Pearls”. Compozitorului i-a plăcut atât de mult de cea care urma să-i devină mireasă, încât i-a înregistrat vocea, atât în engleză, cât și în spaniolă pentru unele dintre albumele sale. 

La vremea aceea, el era logodit cu Susannah Melvoin, însă, șase ani mai târziu, în 1996, chiar de Ziua Îndrăgostiților, și-a jurat iubire veșnică în fața altarului cu Mayte Garcia. Cuplul s-a căsătorit în orașul lui natal, Minneapolis.

Actrița, care i-a devenit muză soțului ei pentru hitul lansat în 1995 „Cea mai frumoasă fată din lume”, avea doar 22 de ani atunci. Aceasta și-a creat propria rochie de mireasă, alături de designer-ul lui Prince.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????dearly beloved???? (@dearlybeloved99)

La doar două luni după nuntă, vedeta a aflat că este însărcinată, veste care le-a schimbat complet viața celor doi. Abia așteptau să devină părinți, însă această bucurie le-a fost furată mult prea devreme.

Inițial, sarcina nu a prezentat niciun fel de problemă. În timpul controlului, ecografia ar fi arătat că micuțul celor doi suferea de nanism, printre alte posibile anomalii genetice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ᴛʜᴇ 1990s ᴡᴏʀʟᴅ ???? (@the_1990s_world)

Prince a refuzat intervenția medicală, chiar dacă viața bebelușului său era în pericol. Pe 16 octombrie 1996, el și soția sa deveneau părinții primului lor copil, Amiir, care în arabă înseamnă „prinț”.

„Îi văzusem fața atunci când stătea în fața unui stadion plin de patruzeci și opt de mii de fani care țipau. Îi văzusem fața atunci când a obținut albume de platină și a primit cele mai mari premii [...]. Nimic din toate astea nu s-au comparat cu privirea lui din momentul în care a devenit tată.”, povestea dansatoarea în trecut, despre momentul în care Prince a devenit tată.

Din momentul în care s-a născut Amiir, viața compozitorului s-a schimbat complet. Copilul lui a devenit centrul universului său și își dorea ceea ce era mai bun pentru el. Însă nu a trecut prea mult timp până când bucuria i-a fost furată.

 

Băiețelul se născuse cu sindromul Pfeiffer tip 2 și prezenta anomalii scheletice și sistematice. La scurt timp după naștere, a și intrat în operație. Două zile mai târziu, Amiir era hrănit cu lapte matern cu ajutorul unui tub care era fixat în nas. Un alt tub care i-a fost pus în gât îl ajuta să respire.

„Erau atât de multe ace, fire și tuburi atașate pe fiecare parte a corpului său. Am avut nevoie de ajutorul a două asistente pentru a-l ridica în brațe”, și-a amintit artista despre regretatul ei fiu.

Înainte de a părăsi spitalul, cei doi au semnat un act care prevedea că suportul vital al copilului lor va fi îndepărtat în ziua următoare. A doua zi, în timp ce era acasă, Garcia a fost anunțată de soțul ei că îi fuseseră scoase tuburile lui Amiir. Micuțul a murit în data de 23 octombrie 1996, la o săptămână după ce a venit pe lume.

„Telefonul a sunat din nou. El a răspuns și apoi a închis. Mi-a spus: „S-a dus”. L-am pierdut. M-am dus în camera noastră și am plâns și am plâns. Nu știu ce a făcut soțul meu. Câteva ore mai târziu, ne-a fost adusă acasă cenușa fiului nostru”, a mai povestit ea despre tragicul moment din viața sa.

Chiar dacă Amiir a trăit doar câteva zile, acesta i-a oferit mamei sale frumosul cadou al maternității.

"Mi-a arătat ce privilegiu este să iubești pe cineva mai mult decât te iubești pe tine însuți. Amiir m-a făcut mamă", a mai adăugat Mayte Garcia.

La doar o săptămână după moartea regretatului lor fiu, cuplul a apărut în emisiunea lui Oprah, unde a declarat că nu a avut niciun copil. Prince, care era un partener căruia îi plăcea să dețină controlul, și-a obligat soția să mintă presa în legătură cu moartea copilului lor, în ciuda suferinței pe care o resimțea la vremea aceea.

Pe atunci, Mayte Garcia și-a dat seama că este o actriță extraordinară, având în vedere că a reușit să ascundă tragedia. În cele din urmă, a fost implicată poliția și s-a aflat despre moartea băiatului, care fusese mușamalizată.

După acest eveniment, Prince și-a continuat cariera și a început să scrie numeroase cântece despre fiul său, printre care și "Comeback".

„A fost cu adevărat trist. Cred că era foarte nerăbdător să devină tată. A fost foarte greu pentru amândoi și nu cred că și-au revenit cu adevărat după această tragedie”, a mai declarat dansatoarea despre fostul ei soț.

Mai târziu, Mayte Garcia a rămas din nou însărcinată. Din păcate, nici acest copil nu a trăit. Aceasta a avut parte din nou de sângerări abundente, iar în timpul ecografiei s-a descoperit că inima fătului nu bătea.

După ce i-a dat vestea teribilă soțului ei, în timp ce plângea, a avut parte de o altă surpriză groaznică. Prince nu a reacționat nicicum la suferința sa, ci doar i-a spus acesteia că trebuie să plece la studio. Și asta a și făcut.

 Imagine cu Prince din timpul unui interviuSursa foto: Youtube

În data de 20 martie 2000, actrița i-a scris starului o scrisoare în care i-a vorbit despre problema lor și i-a cerut acestuia divorțul.

“Să îți moară copilul este ceva devastator, mi-au trebuit 15 ani să îmi revin și nici acum nu m-am vindecat. Mi-e dor de fiul nostru. O astfel de tragedie te unește sau te destramă. În cazul nostru, ne-a îndepărtat”, a mai mărturisit ea.

 Imagine cu Matye Garcia din timpul unui interviuSursa foto: Youtube

La vremea aceea, Prince i-a cerut asistentului său să ardă tot ceea ce îi aminte de fosta sa soție și de copilul lor, inclusiv cenușa lui Amiir.

În data de 21 aprilie 2016, Mayte Garcia a fost informată că Prince a murit din cauza unei supradoze accidentale. Deși a fost șocată de vestea pe care a primit-o, ulterior, aceasta s-a mai liniștit și a zis: "Este cu fiul nostru acum. Știu că, în sfârșit, sunt împreună".

Citește și: Bruce Willis, simbolul filmelor de acțiune, un romantic incurabil, în realitate: "A trebuit să aștept 57 de ani ca să-mi întâlnesc dragostea vieții"

Surse articol: Amomama, Flipboard, Abcnews

Surse foto: Youtube, Instagram

Articolul urmator
Tragedia din viața Lindei Evangelista. A luptat de două ori cu cancerul și boala poate recidiva oricând
Tragedia din viața Lindei Evangelista. A luptat de două ori cu cancerul și boala poate recidiva oricând
Cat timp va dura casnicia ta?
Incepe quiz
Cat timp va dura casnicia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.