Reacția lui Tudor Chirilă după ce s-a întâlnit cu un grup de elevi care chiuliseră de la ore. "Oare pentru profesorul în cauză nu contează absolut deloc cunoștințele?"

Reacția lui Tudor Chirilă după ce s-a întâlnit cu un grup de elevi care chiuliseră de la ore. "Oare pentru profesorul în cauză nu contează absolut deloc cunoștințele?"

Ramona Jurubita

Tudor Chirilă (48 de ani) este un artist care a știut întotdeauna să fie aproape de fanii lui și a comunicat de fiecare dată deschis și direct cu ei. Pe lângă talent, sinceritatea și transparența l-au făcut să fie atât de iubit de publicul său. Recent, artistul a dovedit încă o dată că este un exemplu pentru mulți.

Într-o postare publicată pe Facebook în data de 26 ianuarie 2023, Tudor Chirilă a povestit o situație prin care a trecut de curând, apoi și-a expus punctul de vedere cu privire la nedreptățile și neregulile existente în sistemul de învățământ din România.

Cum a început totul? Cântărețul a fost abordat de un grup de tineri pe stradă, iar aceștia i-au făcut o confesiune total neașteptată. Se pare că au fost sancționați într-un mod nepotrivit de la profesorul de la a cărui oră chiuliseră. Simțindu-se revoltat de cele auzite, le-a oferit îndrumare, în speranța că îi va ajuta să își facă dreptate.

„Ieri m-au oprit vreo patru, cinci elevi pe stradă să facem o poză. Erau de la Liceul Nicolae Iorga. Ne-am aliniat în cadru, iar ei și-au răsfirat primele patru degete și strigau "paaaatru", așa, ca un fel de "cheese". -Ce e aia patru, am întrebat eu, crezând că ratez vreun semn coool cu care ar trebui să fiu la curent. -Am luat patru la informatică pentru că am chiulit! - Cum adică, nu v-a pus absență? V-a dat patru? - Da! -Fără să vă asculte? De ce? - Păi asta ne întrebăm și noi. I-am sfătuit să meargă la direcție să ridice problema unei note obținute fără examinare. Nu păreau convinși că asta va schimba ceva. Le-am spus că lipsa lor de acțiune nu va face decât să valideze această aberație, s-o transforme în practică.”, a scris el în mediul online.

Todor Chirilă în vacanță în Hamburg, plimbându-se pe străzi cu un rucsac în spate, îmbrăcat într-un tricou alb și o cămașă în carouri.

Bineînțeles, a ținut să sublinieze că nu încurajează chiulitul sau absenteismul nemotivat. Cu toate acestea, a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la modul în care unii profesori fac abuz de putere.

„Nu e ok să chiulești, să ridice primul piatra cel care nu a făcut-o, e lipsă de respect față de școală, față de profesor, față de tine și ține de organizare, responsabilizare, sentimentul de datorie. Dar să amesteci lucrurile de așa manieră încât taxarea unei absențe să afecteze evaluarea obiectivă a cunoștințelor la o materie, mi se pare și mai nasol. Ce lecție oferi, de fapt, acestor copii? În varianta inversă am putea să deducem că dacă ești o loază cu prezență sută la sută e posibil să primești un zece care adunat la celelalte trei note de 4, să zicem, te va ajuta să treci clasa cu o medie rotunjită de 6?
Nu-mi aduc aminte vreodată ca absențele mele să se fi reflectat în altceva decât avertismente, discuții cu părinții sau spectrul scăderii notei la purtare. Oare pentru profesorul în cauză nu contează absolut deloc cunoștințele? Ok, postarea asta are la bază doar mărturia elevilor, dar dacă așa stau lucrurile mi se pare un drum educațional greșit. Desigur, este un caz izolat, veți zice, o scăpare. Din zecile de mii de scăpări răspândite aiurea pe harta țării se construiește eșecul sistemului educațional.”, sunt cuvintele scrise de el pe Facebook.

Acest mesaj a stârnit un val de reacții și, așa cum era de așteptat, a împărțit Internetul în două. Foarte multe persoane au criticat comportamentul elevilor în cauză, în timp ce altele au lăudat modul artistului de a spune lucrurilor pe nume. Iată cum sună câteva dintre comentariile pe care le-a primit de la prietenii săi:

  • „Mentalitatea nu se va schimba atât timp cât încă mai sunt profesori care se comportă abuziv...atât timp cât nimeni nu acordă atenție și încredere acestor copii...Cum îi educăm??Ce le arătăm??Felicitări, Tudor, ne-ai arătat încă o dată că schimbarea începe cu noi și din noi!!”
  • „Da, cu siguranță! Chiar dacă mai greu și mai târziu, dar e în firescul lucrurilor să se schimbe. Important e să știm că se poate și acei tineri asta au aflat: că orice se poate schimba dacă știi cum ar trebui sa fie. Bravo, ești un exemplu de urmat!”
  • „Felicitări, pentru că era o nedreptate! Acum rămâne ca și elevii să-și dea seama că au greșit lipsind de la ore.”

Ulterior, Tudor Chirilă a făcut o completare a mesajului inițial, anunțându-și fanii că notele elevilor au fost modificate după ce și-au cerut drepturile în fața directorului instituției.

„Am primit un mesaj pe Instagram: „Bună ziua, suntem elevii de la Iorga cu care ați făcut poza. Am vorbit cu domnul director și s-a șters nota de 4! Mulțumim pentru că ne-ați îndrumat.” Nota s-a șters, dar se va schimba mentalitatea?”, a adăugat vedeta.

Aceasta este o lecție din care oricine poate învăța ceva folositor. Tu ce părere ai despre atitudinea artistului cu privire la această situație? Crezi că a procedat bine încercând să îi ajute pe acei elevi? Este adevărat că au greșit, dar sancțiunea ce le-a fost aplicată nu a fost corectă.

Citește și: Gina Pistol, reacție fermă, tăioasă și neașteptată la adresa celor care o critică

Surse foto: FacebookInstagram

Surse articol: FanatikFacebookNewsweek

Articolul urmator
Andreea Raicu, reacție dură la adresa jurnaliștilor din România după ultimele titluri apărute. „Sunt tristă și revoltată"
Andreea Raicu, reacție dură la adresa jurnaliștilor din România după ultimele titluri apărute. „Sunt tristă și revoltată"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.