Regina, prima întâlnire cu strănepoata ei, Lilibet. Detalii emoționante

Regina, prima întâlnire cu strănepoata ei, Lilibet. Detalii emoționante

Ramona Jurubita

UPDATE 3 iunie:  A început Jubileul de Platină, sărbătoarea care marchează cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a, iar Majestatea sa a fost prezentă la parada care a avut loc în prima zi de festivități, pe 2 iunie. Se pare că acesta a fost un efort mult prea mare din partea ei, având în vedere starea șubredă de sănătate, așa că a decis să se retragă de la ceremonia care va avea loc astăzi, 3 iunie, la Catedrala Sfântul Paul din Londra. Anunțul a fost făcut de oficialii de la Palatul Buckingham, care au explicat motivele luării acestei hotărâri.

„Regina s-a bucurat foarte mult de parada de astăzi, dar a experimentat un oarecare disconfort. Luând în considerare călătoria și activitatea necesară pentru a participa la Serviciul Național de Ziua Recunoștinței de mâine de la Catedrala Sf. Paul, Majestatea Sa a concluzionat cu mare reticență că nu va participa. Regina așteaptă cu nerăbdare să participe la evenimentul de iluminare a torțelor din această seară de la Castelul Windsor și ar dori să mulțumească tuturor celor care au transformat această zi într-o ocazie memorabilă.”, a informat Palatul Buckingham.

Monarhul în vârstă de 96 de ani a apărut de două ori la balconul Palatului Buckingham, a urmărit parada militară și a făcut cu mâna miilor de oameni adunați pe The Mall.

În declarația oficială nu se menționează dacă regina Elisabeta a II-a se va alătura din nou Familiei Regale pentru a participa la festivitățile viitoare. Cert este că paradele, ceremoniile și concertele durează până pe 4 iunie. Următorul eveniment jubiliar care urmează să aibă loc sâmbătă este The Derby, cursa de cai de la Epsom, dar încă nu se știe dacă Alteța Sa va onora pe toată lumea cu prezența.

---

Știrea inițială

Se anunță mare sărbătoare la castel! 4 iunie va fi o zi extrem de importantă pentru Familia Regală a Marii Britanii. Pe lângă faptul că Lilibet, fiica Prințului Harry (37 de ani) și a lui Meghan Markle (40 de ani), va împlini un anișor de viață, alt eveniment special va marca această dată. Regina Elisabeta aII-a (96 de ani) își va cunoaște strănepoata, care va ajunge pentru prima dată pe meleagurile britanice.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor s-a născut în California, acolo unde părinții săi au hotărât să să se mute în ianuarie 2020, când au abandonat viața regală, la scurt timp după ce a venit pe lume fiul lor cel mare, Archie Harrison Mountbatten-Windsor (3 ani).

LONDRA, ANGLIA - 23 MAI: Regina Elisabeta a II-a vizitează The Chelsea Flower Show 2022 la Spitalul Regal Chelsea pe 23 mai 2022 în Londra, Anglia.

Regina Regatului Unit are dublu motiv de sărbătoare, având în vedere că va celebra 70 de ani de când s-a urcat prima dată pe tronul statului pe care îl conduce și că o va vedea pe micuța ce îi poartă numele.

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au decis că a venit momentul să o prezinte celor din familie pe mezina lor, așa că Ducii de Sussex vor locui, pentru o vreme, foarte aproape de Castelul Windsor, în Frogmore Cottage, acolo unde vor organiza și petrecerea de un an a lui Lilibet. Se pare că au semnat un contract de închiriere pentru casa care ar fi trebuit să fie locuința lor oficială și în care s-a instalat apoi verișoara Prințului Harry, Eugenie. Acum, în presă se zvonește că Eugenie și familia ei s-au mutat temporar, pentru a le permite celor patru să stea acolo, pe durata întregii șederi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex family fan page💜 (@meghan_harry_archie_lili)

Regina ar fi trebuit să meargă în aceeași zi la cursa de cai de la Epsom, care îi este atât de dragă și de la care a lipsit doar de două ori de-a lungul vieții, dar nu o va face. În 1956 nu a fost prezentă fiindcă a trebuit să plece într-o vizită oficială în Suedia, iar în 1984 se afla în Franța, chiar în timpul desfășurării competiției. Anul acesta, Prințesa Regală Anne o va reprezenta pe regină la Derby-ul de la Epsom, Surrey.

Daily Mail a citat o sursă care a dezvăluit că Alteța Sa consideră că sărbătorirea celor 70 de ani de domnie este un prijel de a-și vedea familia reunită.

„Majestatea Sa își dorește, de obicei, ca Jubileul de Platină să nu fie o sărbătoare a ei și a longevității sale, ci a instituției monarhiei și a persoanelor care o susțin și îi sunt alături. Este, de asemenea, o șansă pentru oameni să se reunească după o perioadă foarte dificilă pentru această țară. Ea nu vrea ca nimic să umbrească acest eveniment.", a declarat sursa menționată.

Există și surse care spun că Elisabeta a II-a a ales să stea acasă și din cauza stării de sănătate, care nu a fost tocmai bună în ultima perioadă. Nu există o declarație oficială care să justifice lipsa ei de la eveniment, dar se pare că prezența strănepoatei va compensa pierderea ocaziei de a admira spectacolul.

Potrivit Daily Mail, trei dintre caii săi preferați s-au retras din cursă, așa că și acesta ar putea fi un alt motiv pentru care suverana va lipsi de la The Derby.

La cei 96 de ani împliniți în luna aprilie, regina va putea să se bucure de aniversarea strănepoatei și să fie înconjurată de familie. Totuși, Prințul William (39 de ani) și Kate Middleton (40 de ani) nu vor fi alături de ei în ziua cea mare, fiindcă se vor afla la peste o sută de mile distanță, în Țara Galilor. Astfel, cei doi frați din Familia Regală ratează oportunitatea de a se întâlni. Deși legătura dintre ei a fost șubredă în ultimii ani, au reușit să își comemoreze mama (Prințesa Diana), în ziua în care aceasta ar fi împlinit 60 de ani (pe 1 iulie 2021). Se pare că aceștia sunt din nou în „relații bune” după o serie de convorbiri săptămânale prin FaceTime.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

De menționat faptul că soții de Sussex nu se vor afla pe balconul de la Palatul Buckingham pe 4 iunie, pentru a începe sărbătorile naționale din timpul ceremoniei Trooping the Color. Locurile respective sunt rezervate membrilor Familiei Regale și copiilor lor, iar Megan Markle și Prințul Harry nu mai fac parte din această categorie, după ce au demisionat din îndatoririle lor regale. De atunci, ei au ales un alt drum și au semnat contracte cu Netflix și Spotify.

Surse din palat au declarat pentru The Daily Beast că sunt „optimiste” și cred că regina va ieși pe balcon joi, iar vineri va participa la o slujbă specială la biserică alături de întreaga sa familie.

Citește și: Cum reușește Kate Middleton să fie sexy fără să încalce protocolul regal. 10 apariții publice care spun totul

Surse foto: Gettyimages

Surse articol: PagesixThedailybeastDailymailBBCJustjared

Articolul urmator
Ce frumoasă era Tatiana Iekel, prima soție a lui Florin Piersic. Actrița l-a făcut tată pentru prima dată pe marele actor
Ce frumoasă era Tatiana Iekel, prima soție a lui Florin Piersic. Actrița l-a făcut tată pentru prima dată pe marele actor
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?
Incepe quiz
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.