Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Romanița Iovan, mărturie dureroasă despre copilul ei, la 6 ani de la pierderea fostului soț: „Mami, vreau să vorbesc cu tati”

Miercuri, 22.01.2020

În urmă cu 6 ani, tragicul accident aviatic din munții Apuseni, în care au murit pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion, a lăsat un copil de 7 ani fără tată, dar și pe familia unei tinere speranțe în medicină cu lacrimi amare pe obraz și o cumplită durere. 

Fosta soție a pilotului, creatoarea de modă Romanița Iovan, își amintește cu precizie momentele dureroase care au urmat după accident. Iar unul dintre cele mai tulburătoare lucruri este trauma prin care a trecut Albert, fiul ei și al aviatorului. 

adrian iovan

Sursa foto: Pinterest

Accidentul din Munții Apuseni, o nedreptate care nu a fost încă elucidată

La 20 ianuarie 2014, avionul condus de Adrian Iovan s-a prăbușit în munții Apuseni, din cauza unor probleme tehnice și a unei erori de pilotaj. Avionul desfășura o misiune umanitară, transportând la Oradea patru medici și o studentă la medicină, voluntară la Spitalul Fundeni, echipa medicală urmând să ia parte la un transplant. 

Adevărata tragedie a urmat după prăbușirea avionului, când modul dezastruos în care au fost conduse operațiunile de salvare au dus la decesul lui Adrian Iovan, în vârstă de 56 de ani, și a tinerei Aura Ion. Cei doi au murit din cauza hipotermiei, după 6 ore de așteptare a echipelor de salvare. În 2014, cazul a stârnit valuri de comentarii negative la adresa autorităților. Astăzi, dosarul a fost clasat, iar ceea ce a rămas în urmă este doar suferința celor care și-au pierdut persoanele dragi. 

Romanița Iovan vine anual la locul accidentului, pentru a-i face parastas soțului ei. Anul acesta, pe 20 ianuarie, după ce a participat la parastas, Romanița Iovan și-a mărturisit convingerea că soțul ei și studenta Aura Ion ar fi putut fi salvați. 

romanita iovan

Sursa foto: Pinterest

„Ne-am adunat cam 100 de oameni, dintre care 27 au venit de la București, iar restul au fost sătenii celor cinci sate care aparțin de comuna Horea. Am făcut pomană și am împărțit prin sat, apoi am plecat. Pe lângă faptul că s-a nimerit pentru prima dată ca 20 ianuarie să pice într-o luni, la fel ca atunci, mi-a atras atenția faptul că și condițiile meteo erau asemănătoare. Era foarte lumină. Ceea ce mă face să cred că nu s-a vrut salvarea acestor oameni, de fapt”, a spus ea, potrivit fanatik.ro

Reacția emoționantă a lui Albert la moartea tatălui său

Episodul care a zguduit-o foarte tare pe Romanița la moartea fostului soț a fost reacția fiului lor, Albert. Când se vorbea despre salvarea celor prăbușiți în Apuseni, înainte de tragicul deznodământ, copilul a adormit cu convingerea că îl va revedea pe tatăl său. 

„Îmi aduc aminte perfect. Prim-ministrul Victor Ponta declara atunci, în cursul zilei de 20 ianuarie, că toată lumea a scăpat cu viață din accident... Ne-au mințit, iar copilul meu s-a culcat cu gândul că tatăl său este în viață și când s-a trezit și mi-a zis: Mami vreau să vorbesc cu tata, nu am știut cum să reacționez.”

Creatoarea de modă a fost impresionată de modul matur în care micul Albert, de doar 7 ani, a răspuns când i s-a oferit o diplomă în memoria tatălui său. 

romanita si albert

Sursa foto: Pinterest

„Pe mine cel mai tare m-a șocat copilul meu. Atunci, la câteva zile de la tragedie, am primit un telefon de la unul dintre medicii implicați în accident, care mi-a spus că domnii de la Colegiul Medicilor vor să îi ofere o diplomă dedicată tatălul său, iar reacția lui nu o voi uita niciodată. Mi-a zis Albert, care atunci avea 7 ani, cu o maturitate care m-a șocat: Nu pot să accept așa ceva, pentru că nu înțeleg de ce niciunul dintre doctorii aflați acolo nu a reușit să îl salveze pe tatăl meu. Asta trebuie să reținem din toată povestea aceasta, nimic mai mult”.

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!