Nu Skin

Secretele Andreei Esca: cum și-a câștigat pâinea înainte să devină cea mai faimoasă femeie de pe micul ecran din România

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Atunci când spunem PRO Tv, unul dintre primele nume care ne vin în minte este al Andreei Esca. De peste 20 de ani, Andreea este imaginea știrilor PRO Tv, cea care deschidea încă din 1995 programul de știri al postului cu salutul binecunoscut la acea vreme:

”Bună seara România, Bună seara București, Pro Tv te salută.”

De atunci și până astăzi, Andreea Esca a rămas fidelă postului PRO Tv și știrilor de seară, fiind una dintre cele mai cunoscute prezentatoare din România, îmbinând profesionalismul cu pasiunea.

”...poţi să ai succes doar dacă faci ceva cu pasiune....Succesul înseamnă foarte multă muncă, foarte multe sacrificii. Și atunci dacă nu faceţi un lucru cu pasiune este păcat”, acesta este crezul Andreei Esca.

Dar cum și-a început prezentatoarea cariera în televiziune și ce a făcut înainte de a lucra la PRO Tv? Descoperă în galerie mai multe despre traseul către succes al unei vedete- simbol a știrilor din România.

Dintotdeauna s-a visat în lumina reflectoarelor

Dintotdeauna s-a visat în lumina reflectoarelor

Andreea Ioana Esca s-a născut în 1972 și a știut încă din adolescență că vrea să aibă o carieră în televiziune. A urmat studii universitare și postuniversitare în jurnalism, respectiv Școala Superioară de Jurnalism. Dar nu s-a oprit aici, pentru că își dorea să fie printre cei mai buni. De aceea, s-a înscrisi la programe de pregătire profesională, la Centrul pentru Jurnalism Independent (Praga), la CNN Atlanta și în Grecia.

Primul job l-a avut în liceu, când a jucat într-un film și a câștigat 200 de lei.

„Primii bani i-am câstigat în liceu. S-a făcut un casting la Liceul Lazăr, unde învățam, pentru un film de adolescenți. Am jucat un mic rol în această peliculă a regizorului Geo Saizescu, în care eroul principal era Ștefan Bănică. Eram, prin clasa a X-a cred. Am câștigat 200 de lei și mi-am luat o pereche de cercei de la Magazinul EVA. Eram foarte mândră că mi-am cumparat ceva din munca mea”, a povestit prezentatoarea la ProTv.

Sursa foto: Pinterest

Stagiu de pregătire la CNN

Stagiu de pregătire la CNN

La CNN, Andreea a învățat o mulțime de lucruri, pe care nu le-ar fi putut deprinde pe băncile facultății. În timpul stagiului, Andreea a văzut pentru prima dată cum funcționează o redacție de știri, cum arată un prompter și a făcut cunoștință cu întreaga tehnologie folosită pentru a realiza și prezenta un program de știri de calitate. Deși ar fi putut rămâne să lucreze la CNN, Andreea nu a putut rămâne departe de țară și de cei dragi.

Deși s-a întors în țară, Andreea Esca face parte din echipa de reporteri „CNN World Report”, astfel încât activitatea sa de prezentator TV nu s-a oprit doar pe teritoriul României, Andreea realizând transmisiuni în direct din Paris, Madrid, Helsinki, Varșovia și SUA

Sursa foto: Facebook

Peste 25 de ani de televiziune

Peste 25 de ani de televiziune

Primul post de televiziune unde a lucrat Andreea Esca a fost SOTI, unde a fost colegă cu Lucian Mândruță.

„Primul job l-am avut la 19 ani. Eram studentă în primul an la Jurnalism și m-am angajat la televiziunea SOTI, prima televiziune privată din România. Făceam reportaje ziua, prezentam știri la ora 24 și aveam o emisiune socială săptămânală, împreună cu Lucian Mândruță care se numea „Chestiunea Zilei”.

”De la bun început am lucrat în televiziune, chiar de când televiziunea în mediul privat era doar un experiment…. dar am avut norocul să cunosc profesioniști care m-au învățat , m-au ajutat și m-au susținut să evoluez”, își amintește prezenatoarea.

Iar, din 1995, a devenit imaginea Știrilor PRO TV, unde a rămas până astăzi.

Sursa foto: Pinterest

O carieră impresionantă ca prezentator PRO Tv

O carieră impresionantă ca prezentator PRO Tv

După ce s-a întors din America, în 1995, Andreea Esca a acceptat oferta Pro TV-ului de editor-prezentator știri.

Cariera sa în televiziune este impresionantă: a fost numită de două ori „Femeia anului”, a câștigat de mai multe ori premiul pentru cel mai bun prezentator din România și a fost declarată cel mai bun om de televiziune.

Sursa foto: Facebook

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta