Mirela Vaida, reacție dură după ce a primit somație de la CNA: ”Când au devenit unii instanțe morale?”

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

După două amenzi succesive primite de Antena 1 în martie, o nouă sancțiune se abate asupra postului TV din partea Consiliului National al Audiovizualului. De data aceasta este vorba de o somație la adresa Mirelei Vaida, prezentatoarea de la Acces Direct, acuzată că își pune invitații în poziții degradante prin replicile sale.

mirela vaida

Mirela Vaida, remarci controversate 

Avertismentul CNA vine în urma emisiunii Acces Direct de săptămâna trecută, în care Mirela Vaida a făcut unele remarci controversate la adresa soților Viorel și Veronica (Vulpița) Stegaru. Prezentatoarea de la Antena 1 a spus, printre altele:

“Noi v-am învățat că voi trebuie să vă spălați, colegii noștri v-au învățat cum trebuie să veniți cât de cât curați, trebuie să veniți la o emisiune în care vi se dau niște haine” și „Apropo de coronavirus și de reguli de igienă minimă, n-aveți apă curentă, aveți wc-ul în curte, vă duceți până la fântână să scoateți apă, dacă-i iarnă nici nu vă mai duceți, că înghețați și poate nici nu vă mai spălați, pastă de dinți și săpun nu știu să vă spun cât folosiți, daꞌ tare mi-e că… nu”.

Aceste replici au fost considerate degradante de către CNA, în baza unui articol de lege care spune că „nu pot fi difuzate producţii care prezintă persoane în ipostaze degradante, chiar dacă acestea şi-au dat acordul”.  Folosind acest articol ca justificare, Radu Călin Cristea a făcut propunerea de somație la adresa postului Antena 1 și a Mirelei Vaida, susținând în special ideea că afirmațiile prezentatoarei induc idei nocive minorilor:

”Eu sunt foarte liberal, în general, cu privire la protecția minorilor și nu mă leg de chițibușuri. Cred că un minor care se uită la cei doi, care par niște păpuși și care o încasează rău de tot sau se șterg podelele cu ei...”, a spus jurnalistul, în vreme ce Dorina Rusu a venit cu o propunere mult mai dură, o amendă de 15.000 de lei.

”Înțeleg că Mirela Vaida și-a asumat rolul de a o educa, dar să umilești în fața atâtor oameni o femeie… De ce? Cum să vorbești așa cu cineva? Cum să profiți de puterea pe care o ai și să faci un spectacol așa dezgustător. Nu cred că e cineva care să-i ceară acestei moderatoare să facă un spectacol așa dezgustător”, a declarat Dorina Rusu.

Reacția Mirelei Vaida la decizia CNA a fost foarte dură

Revoltată de somația primită, Mirela Vaida consideră că reprezentanții CNA fac abuz de funcția pe care o dețin. Prezentatoarea consideră că adevărata motivație a CNA este de a cenzura dezvăluirea pe sticlă a realităților din România, în special din mediul rural.

„Mai nou, CNA îmi dă somație că eu, Mirela Vaida, mi-am permis să spun că foarte multă lume din mediul rural nu are apă și săpun ca să se spele pentru a se proteja de coronavirus. Ok… am înțeles… nu le place Vulpița. Vor să scape de ea. Ce să facem, domnilor de la CNA, dacă se uită milioane de români?

vulpita si viorel

”Nu știu de când au ajuns unii instanțe morale. Eu vă spun doar atât: este o realitate în România că, la țară, oamenii nu au apă și săpun. Nu au pastă de dinți, se spală cu sare grânjoasă. Asta e realitatea!

Faptul că dumneavoastră îmi dați somații pentru că îmi permit să spun niște realități din România este dreptul dumneavoastră. Trebuie să vă luați salariile pentru ceva”, a declarat Mirela Vaida.

”Serialul” Vulpița și Viorel se desfășoară în baza unui scenariu

Mai mult decât atât, Mirela Vaida a arătat că în cazul ”serialului” Vulpița și Viorel se merge, pur și simplu, pe un scenariu, în care replicile sunt folosite cu acordul ambilor soți.

„În cazul serialului Viorel și Vulpița se merge, acum, pe marginea unui scenariu și se vrea un reality show, iar acest lucru este făcut cu acordul celor doi soți, Viorel și Veronica Stegaru”, a arătat Mirela Vaida.

Din punctul de vedere al prezentatoarei, acest lucru face ca decizia CNA să fie invalidată și să reprezinte, de fapt, un abuz de putere.

”Dar deja mi se pare că exagerați. Nu o zic în numele Antenei 1 sau al emisiunii «Acces direct». O zic din punctul meu de vedere. O spun cu toată asumarea. Sunt revoltată pentru că vă faceți că nu vedeți realitatea. Credeți că dacă îmi dați o somație se schimbă ceva în România?

Nu se va schimba de mâine nimic în România. În continuare copiii nu vor avea tablete pentru a face școală online. Nu au de unde! Haideți cu mine că vă arăt eu niște sate unde copiii se culcă flămânzi și merg desculți la școală.

Domnilor de la CNA, nu faceți abuz de funcția pe care o aveți!“, a spus prezentatoarea în cadrul emisiunii.

Mirela Vaida a declarat, în plus, că telenovela ”Vulpița și Viorel” se va termina curând:

”O să se termine și Vulpița, că nu mai suport nici eu atâtea scandaluri, dar în orice caz eu cred că ce s-a întâmplat în acestă emisiune cu ei doi nu a fost rău, a fost un pas pentru ei.”, a spus prezentatoarea, arătând că presiunile care duc la încheierea telenovelei nu duc însă, la schimbarea situației anumitor zone din țară.

”Puteți închide un subiect, o emisiune, plec eu, mă dă afară, dar ceea ce faceți nu schimbă realitatea din România.”, a mai spus Mirela Vaida.

Surse foto: youtube

Articolul urmator "Cereți întotdeauna a doua opinie", mesajul lui Sharon Stone după ce a primit un diagnostic greșit, care i-a pus viața în pericol

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.