Teodora Stoica, primul interviu despre lupta împotriva nemilosului cancer: ”Mi-a fost frică să vorbesc despre asta”

Teodora Stoica, primul interviu despre lupta împotriva nemilosului cancer: ”Mi-a fost frică să vorbesc despre asta”

Ramona Jurubita

Teodora Stoica (29 de ani), fiica lui Meme Stoica, are tot ce își poate dori o tânără de vârsta ei. Lucrează pentru Gigi Becali de câțiva ani, iar acesta a desemnat-o să se ocupe de administrarea conturilor de social media ale echipei FCSB. Asta înseamnă că are și un salariu pe măsură, nu? Mulți cred ca are o viață perfectă, dar sigur nu ar mai vrea să fie în locul ei dacă i-ar afla povestea. La doar 24 de ani, s-a luptat cu o boală nemiloasă și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a rămâne în viață.

Cancerul a pus stăpânire pe trupul ei în urmă cu aproximativ cinci ani, când a descoperit întâmplător că avea un nodul la gât. Această boală i-a afectat inițial glanda tiroidă, apoi a ajuns să îi atace și alte părți ale corpului. Dacă nu ar fi făcut investigațiile medicale în timp util, starea ei s-ar fi putut agrava, iar situația ar fi putut deveni tragică.

Tânăra a găsit abia acum puterea de a vorbi despre acest episod întunecat al vieții sale. Invitată la podcastul „Acasă la Măruță”, a făcut mărturisiri emoționante despre cel mai negru coșmar prin care a trecut.

„Mi-a fost frică să vorbesc despre asta, pentru că nu îmi place să dau putere unei boli. Așa că am preferat să nu vorbesc, să evit. Acum 3 ani și jumătate am avut un diagnostic mai greu de digerat. Făceam masaj, cu maseurul de la Steaua, Cocolino, și mi-a spus: ai un nodul la gât, știai? Și am fost la puncție, mi-a luat lichid, am primit mailul și am sărbătorit, că era benign. Am zis, mamă, perfect, am rezolvat și problema asta. Dar el tot creștea.

Mă operez, a trebuit să fie tiroidectomie totală (eliminarea unei părți sau a întregii glande tiroide), că era malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la os. Doctorul care a examinat proba a nu înțelegea, nu își explica. Asta a fost problema cea mai mare, jur, când îi vezi pe cei din jur și te simți vinovat că tu ai atras așa ceva, uită-te la oamenii ăștia ce le faci.”, a povestit Teodora Stoica.

Fata managerului general de la FCSB a recunoscut că i-a fost greu să accepte ce i s-a întâmplat, mai ales că nu a înțeles din prima cât de gravă era situația în care se afla. Boala a pus-o la pământ, dar eforturile celor din jur au ajutat-o să își revină. Bineînțeles, a contat mult și puterea venită din interiorul ei, dar și sprijinul permanent al familiei. Tatăl ei, celebrul Meme Stoica, i-a fost alături permanent.

„Nu plâng! Asta am înțeles după o săptămână, de fapt, nici n-am știut de os. Am ajuns acasă dărâmată total, pentru că nu mai înțelegeam nimic. După operație trebuie să faci un tratament cu iod radioactiv și este interesant așa pentru oameni, pentru că e atipic. Nu e chimioterapie, nu sunt citostatice. Trebuie să iei o pastilă și să stai 4 zile singur în spital. Eu aveam o mare frică de singurătate.
Eram un fel de legumă. Și am luat-o pas cu pas. Când îți pui întrebarea dacă mori este destul de rău! Nu am murit și mi-am reparat și relația cu tata, că înainte nu ne înțelegeam atât de bine.

Da, mi-a fost frică să nu mor. Atunci când eram în spital și am făcut acel CT, știam că tatăl meu e în contact cu doctorul, iar nimeni nu-mi spunea nimic. Atunci l-am întrebat pe tatăl meu: „Mor? Îmi spui și mie dacă mor?”. M-a sunat și era o legumă. „E puțin și la plămâni, dar nu-i grav”. Și-a dat seama că era grav.”, și-a amintit aceasta.

Teodora Stoica alături de tatăl ei, Meme Stoica, la plimbare, într-o zi însorită
Teodora Stoica alături de tatăl ei, Meme Stoica

Pentru a grăbi procesul de vindecare și pentru a ține la distanță o eventuală recidivă, Teodora Stoica a făcut schimbări radicale în stilul ei de viață, mai ales în ceea ce privește alimentația. A renunțat la mâncărurile nesănătoase și l-a convins chiar și pe tatăl ei să îi urmeze alegerea.

„Nu mănânc nimic procesat, nu mănânc zahăr. Zahărul mi-l iau din fructe, proteină animală 20%, în rest 80% legume, fructe și semințe, dar cât mai crude, aproape nimic gătit. Toate mesele sunt cu tata, mâncăm aproape tot timpul împreună.”, a mai povestit ea.

În cadrul aceluiași interviu, tânăra a vorbit și despre relația specială pe care o are cu Gigi Becali, un alt om care a jucat un rol important în lupta ei cu boala. Se pare că patronul echipei FCSB i-a oferit sfaturi prețioase și a încurajat-o să își întărească legătura cu divinitatea.

„Nici tatăl meu nu era credincios. Și Gigi (n.r. Gigi Becali) ne-a spus: vezi că asta e un test, o să treceți peste, dar asta e toată ideea, să credeți în Dumnezeu. Și cumva așa a fost. Odată ce mă rugam și mergeam la biserică, au dispărut cumva problemele. (...) Relația mea cu Gigi este foarte bună. M-a ajutat mult în momentele dificile. Când mai mănânc lactate, eu mănânc doar de oaie și mănânc doar de la el. La el sunt cele mai bune. El știe exact. Când am avut problema și mă mai duceam la el să iau brânză, el mi-a zis „Da, cancerul se hrănește cu... lactate. Faci ce vrei cu viața ta, dar vaca e de evitat, pentru că are cazeină.” Evit prăjeala, zahărul.”, a explicat Teodora Stoica în podcastul lui Cătălin Măruță.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teodora Stoica (@teodorastoica)

Dar această experiență neplăcută a avut și părți bune, căci a ajutat-o pe fiica lui Meme Stoica să se apropie mai mult de familie, de Dumnezeu și a învățat-o să trăiască în prezent.

„Acum mă bucur de tot ce am. Sunt aici, mă bucur și este perfect. Nu vreau să fiu în altă parte. Cred că oamenii trebuie să se bucure de prezent și să nu se mai gândească la trecut sau la viitor.”, a mai spus Teodora Stoica, în cadrul podcast-ului „Acasă la Măruță”.

În prezent, tânăra își centrează atenția pe sănătatea ei, pe care o menține și cu ajutorul sportului. Și-a descoperit recent pasiunea pentru înot, iar în 2022 a concurat la Campionatul Mondial în probele de 50 și 100 metri liber.

Puterea ei de a trece peste tot este un exemplu pentru mulți tineri care se confruntă cu astfel de probleme grave de la o vârstă fragedă. Din păcate, stresul și epuizarea își pun rapid amprenta asupra organismului și poate un stil de viață echilibrat ar putea ține la distanță bolile. Tocmai de aceea, fiica lui Meme Stoica încurajează pe toată lumea să evite gânditul excesiv la trecut sau la viitor. În plus, prin puterea exemplului, a încercat să arate că doar un regim alimentar sănătos poate preveni problemele de sănătate.

Andreea Ibacka a mărturisit că a fost suspectă de cancer. "Înăuntrul meu a fost furtună și aș fi simțit uneori nevoia să urlu"

Surse foto: InstagramFacebook

Surse articol: RedactiaDigisportCancanGsp

Articolul urmator
Cum decurge o ceartă între Theo Rose și Anghel Damian? Cei doi au dat din casă în primul podcast la care au fost invitați împreună: „Asta pe mine mă doare foarte tare”
Cum decurge o ceartă între Theo Rose și Anghel Damian? Cei doi au dat din casă în primul podcast la care au fost invitați împreună: „Asta pe mine mă doare foarte tare”
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.