Dumnezeu este mare, fără doar și poate: o pildă despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii

Dumnezeu este mare, fără doar și poate: o pildă despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii

Alida Enache

Dumnezeu este mare, fără doar și poate. Acest fapt ni se dovedește zi de zi prin toate minunile care se întâmplă în jurul nostru. Dacă ți-ai pierdut credința sau dacă aveai impresia că Divinitatea nu-ți aude rugile, ei bine, te invităm să citești pilda de mai jos. Cu siguranță că îți vei schimba părerea după ce vei înțelege cât de puternică poate fi o simplă rugăciune!

Imagine cu două mâini în poziție de rugăciune pe un fundal negru

Despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii...

Dr. Mark era un oncolog renumit în întreaga lume. Într-o zi, a fost nevoit să zboare într-un alt oraș pentru a participa la o conferință foarte importantă, unde urma să primească un premiu pentru aportul lu în domeniul medicinii. Drumul său a fost unul cu adevărat anevoios, mai ales că avionul în care se afla a început să prezinte diverse defecțiuni chiar după decolare. La doar o oră după ce a părăsit orașul, a avut loc o aterizare de urgență în cel mai apropiat aeroport. Avionul respectiv nu îi mai putea transporta pe pasageri la destinația finală. Din fericire, doctorul nu s-a alaramat prea tare și a găsit rapid o soluție de a junge la conferința sa. A reușit să închirieze o mașină și a călătorit în continuare spre orașul în care trebui să ajungă.

La scurt timp după ce a plecat, vremea s-a înrăutățit terbil și imediat a început o furtună groaznică. Din cauza ploii abundente, internetul s-a întrerupt, iar Mark, neștiind încotro să meargă, s-a pierdut pe drum. Și-a dat seama de acest lucru doar după două ore de condus. Fiind extrem de înfometat și obosit, a hotărât să caute un loc în care să înnopteze. În cele din urmă, a descoperit o căsuță și, disperat fiind, a bătut la ușa ei.

O femeie a deschis, iar doctorul a început să îi povestească pățania sa. Mark a rugat-o să îl lase să îi folosească telefonul, dar ea i-a explicat că nu deține unul și că ar putea doar să îi ofere un loc în care să doarmă până când vremea se va îmbunătăți. Medicul a acceptat oferta și a intrat în casă. Femeia i-a oferit un ceai fierbinte, iar apoi i-a spus că se duce să se roage. Mark a zâmbit politicos, deși el nu avea credință în Dumnezeu și nu putea înțelege de ce ar face asta.

În timp ce își bea ceaiul, el a privit-o pe femeia cum se ruga în lumina slabă a lumânărilor lângă un pătuț. Pentru că s-a gândit că ar avea nevoie de ajutor, Mark s-a dus spre ea și a întrebat-o:

“Ce vrei mai exact de la Dumnezeu? Chiar crezi că Dumnezeu va auzi vreodată rugăciunile tale?”

Femeia s-a întristat și, printre lacrimi, i-a răspuns:

„Copilul din pătuț este fiul meu. El suferă de un tip rar de cancer și există un singur medic care l-ar putea ajuta. Numele lui este Mark. Din păcate, eu nu am banii necesari pentru a-i asigura fiului meu un control sau tratamentul. În plus, dr. Mark locuiește în alt oraș. Dumnezeu încă nu mi-a răspuns la rugăciune, dar știu că mă va ajuta... și nimic nu-mi va destrăma credința.”

Năucit fiind de povestea femeii, doctorul a izbucnit în lacrimi și a șoptit: "Dumnezeu este mare...". Își adusese aminte de toată aventura sa de pe parcursul zilei: defecțiunea avionului, ploaia torențială, rătăcirea... totul avea sens. Toate astea s-a întâmplat pentru că Dumnezeu a răspuns la o rugăciune și, chiar mai mult de atât, i-a oferit și lui șansa de a se dezlipi de plăcerile materiale și de a-i ajuta pe oamenii nefericiți care nu au nimic mai mult decât o simplă credință.

Citește și: Pilda purității: vezi totul clar, dacă geamurile sufletului tău sunt curate

Sursă articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Este sau nu mare păcat să lucrezi duminica?
Este sau nu mare păcat să lucrezi duminica?
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?
Incepe quiz
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.