Dumnezeu este mare, fără doar și poate: o pildă despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii

Dumnezeu este mare, fără doar și poate: o pildă despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii

Alida Enache

Dumnezeu este mare, fără doar și poate. Acest fapt ni se dovedește zi de zi prin toate minunile care se întâmplă în jurul nostru. Dacă ți-ai pierdut credința sau dacă aveai impresia că Divinitatea nu-ți aude rugile, ei bine, te invităm să citești pilda de mai jos. Cu siguranță că îți vei schimba părerea după ce vei înțelege cât de puternică poate fi o simplă rugăciune!

Imagine cu două mâini în poziție de rugăciune pe un fundal negru

Despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii...

Dr. Mark era un oncolog renumit în întreaga lume. Într-o zi, a fost nevoit să zboare într-un alt oraș pentru a participa la o conferință foarte importantă, unde urma să primească un premiu pentru aportul lu în domeniul medicinii. Drumul său a fost unul cu adevărat anevoios, mai ales că avionul în care se afla a început să prezinte diverse defecțiuni chiar după decolare. La doar o oră după ce a părăsit orașul, a avut loc o aterizare de urgență în cel mai apropiat aeroport. Avionul respectiv nu îi mai putea transporta pe pasageri la destinația finală. Din fericire, doctorul nu s-a alaramat prea tare și a găsit rapid o soluție de a junge la conferința sa. A reușit să închirieze o mașină și a călătorit în continuare spre orașul în care trebui să ajungă.

La scurt timp după ce a plecat, vremea s-a înrăutățit terbil și imediat a început o furtună groaznică. Din cauza ploii abundente, internetul s-a întrerupt, iar Mark, neștiind încotro să meargă, s-a pierdut pe drum. Și-a dat seama de acest lucru doar după două ore de condus. Fiind extrem de înfometat și obosit, a hotărât să caute un loc în care să înnopteze. În cele din urmă, a descoperit o căsuță și, disperat fiind, a bătut la ușa ei.

O femeie a deschis, iar doctorul a început să îi povestească pățania sa. Mark a rugat-o să îl lase să îi folosească telefonul, dar ea i-a explicat că nu deține unul și că ar putea doar să îi ofere un loc în care să doarmă până când vremea se va îmbunătăți. Medicul a acceptat oferta și a intrat în casă. Femeia i-a oferit un ceai fierbinte, iar apoi i-a spus că se duce să se roage. Mark a zâmbit politicos, deși el nu avea credință în Dumnezeu și nu putea înțelege de ce ar face asta.

În timp ce își bea ceaiul, el a privit-o pe femeia cum se ruga în lumina slabă a lumânărilor lângă un pătuț. Pentru că s-a gândit că ar avea nevoie de ajutor, Mark s-a dus spre ea și a întrebat-o:

“Ce vrei mai exact de la Dumnezeu? Chiar crezi că Dumnezeu va auzi vreodată rugăciunile tale?”

Femeia s-a întristat și, printre lacrimi, i-a răspuns:

„Copilul din pătuț este fiul meu. El suferă de un tip rar de cancer și există un singur medic care l-ar putea ajuta. Numele lui este Mark. Din păcate, eu nu am banii necesari pentru a-i asigura fiului meu un control sau tratamentul. În plus, dr. Mark locuiește în alt oraș. Dumnezeu încă nu mi-a răspuns la rugăciune, dar știu că mă va ajuta... și nimic nu-mi va destrăma credința.”

Năucit fiind de povestea femeii, doctorul a izbucnit în lacrimi și a șoptit: "Dumnezeu este mare...". Își adusese aminte de toată aventura sa de pe parcursul zilei: defecțiunea avionului, ploaia torențială, rătăcirea... totul avea sens. Toate astea s-a întâmplat pentru că Dumnezeu a răspuns la o rugăciune și, chiar mai mult de atât, i-a oferit și lui șansa de a se dezlipi de plăcerile materiale și de a-i ajuta pe oamenii nefericiți care nu au nimic mai mult decât o simplă credință.

Citește și: Pilda purității: vezi totul clar, dacă geamurile sufletului tău sunt curate

Sursă articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Raiul și Iadul încep pe Pământ! Vei deveni vreodată om fără să-ți cureți păcatul? Vei învăța ceva vreodată fără prea multă muncă?
Raiul și Iadul încep pe Pământ! Vei deveni vreodată om fără să-ți cureți păcatul? Vei învăța ceva vreodată fără prea multă muncă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.