Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Top cel mai bine plătiți actori din 2017

Joi, 08.02.2018

Se pare că anul trecut a fost unul bănos pentru actorii de la Hollywood. Cumulat, ei au câștigat peste 488 de milioane de dolari, în timp ce actrițele cu conturi generoase însumează doar puțin peste 170 de milioane de dolari. Potrivit topului Forbes, doar trei actrițe au câștigat peste 20 de milioane de dolari în 2017, bărbații fiind mai norocoși la acest capitol: 16 actori au depășit această sumă.

Nu mai încape îndoială, așadar, că femeile din lumea cinematografică sunt mai prost plătite decât bărbații, cel puțin aparent. Însă acest lucru nu poate fi pus doar pe seama sexului. Pur și simplu, rolurile au fost preponderent masculine, pentru că așa au fost scrise scenariile filmelor blockbuster de anul trecut. Iar dacă ne gândim de câte filme cu supereroi am avut parte în 2017, vom ajunge rapid la aceeași concluzie.

Ca să îți dai seama de această discrepanță, vezi mai jos o listă cu cel mai bine plătiți actori din 2017!

Actorii care au încasat cele mai mari sume în 2017

Pe primele 10 locuri în topul celor mai bine plătiți actori din 2017 regăsim nume celebre, precum Mark Wahlberg, Tom Cruise sau Vin Diesel, dar și unele mai puțin cunoscute publicului consumator de filme comerciale, precum Shah Rukh Khan sau Akshay Kumar. Iată care sunt cel mai bine plătiți actori de la Hollywood și… Bollywood!

Top 10 cel mai bine plătiți actori în 2017

 • Mark Wahlberg – 68 de milioane de dolari

Potrivit revistei Forbes, venitul impresionant al actorului se datorează proiectelor sale cinematografice de succes, „Daddy’ Home” și „Transformers: The last knight”, care au acumulat  peste 5 miliarde de dolari din vânzările de bilete.  De asemenea, Mark a primit bani pentru a apărea în reclamele companiei de telecomunicații AT&T, dar și pentru reality-show-ul în care apare, „Wahlburgers”.

Mark Wahlberg

Sursa foto: Pinterest 

 • Dwayne „The Rock” Johnson – 65 de milioane de dolari

Se pare că fostul campion la wrestling a făcut o alegere bună când a trecut la actorie. „The Rock” se află pe locul doi în topul celor mai bine plătiți actori în 2017, iar asta datorită celor trei proiecte de succes ale sale, „Baywatch”, „Jumanji” și „Ballers”.

Dwayne „The Rock” Johnson

Sursa foto: Pinterest 

 • Vin Diesel – 54,5 milioane de dolari

Vin Diesel pare un actor mediocru, dar șarmul lui și mușchii impresionanți îi aduc multe milioane de dolari în conturi. Datorită rolurilor din „Fate of the Furious”, „XxX: The Return of Xander Cane” și a voice-overului din „Guardians of the Galaxy Vol. 2” (vocea micuțului Groot), actorul și-a umflat conturile cu câteva zeci de milioane de dolari.

Vin Diesel

Sursa foto: Pinterest

 • Adam Sandler – 50,5 milioane de dolari

La o „distanță” de 4 milioane de dolari se află și amuzantul Adam Sandler, care a dat lovitura cu o nouă serie marca Netflix – „The Meyerowitz Stories”.

Adam Sandler

Sursa foto: Pinterest 

 • Jackie Chan – 49 de milioane de dolari

Credeai că Jackie Chan a ieșit la pensie? Nici vorbă! E în continuare la fel de energic și joacă în filme care sunt la mare căutare, cel puțin în China. Datorită celor două pelicule care au rulat anul trecut în cinematografe – „Railroad Tiger” și „Kung Fu Yoda” –, Chan a încasat 49 de milioane de dolari.

Jackie Chan

Sursa foto: Instagram

 • Robert Downey Jr. – 48 de milioane de dolari

Cândva, Robert Downey Jr. era pe primul loc în top 10 cel mai bine plătiți actori ai lumii, dar în 2017 a ajuns abia pe locul șase. Ceea ce nu înseamnă însă că a sărăcit. La cei 48 de milioane de dolari câștigați anul trecut, nu-i plângem de milă. Ba chiar îl lăudăm pentru prestația excelentă din „Avengers: Infinity War”, pelicula care i-a adus în buzunare acest „mărunțiș”.

Robert Downey Jr.

Sursa foto: Instagram

 • Tom Cruise – 43 de milioane de dolari

Actorul în vârstă de 55 de ani încă mai e în stare să câștige milioane de dolari sărind de pe clădiri și fugind din calea exploziilor. E un talent, trebuie să recunoaștem! „The Mummy” și „American made” i-au adus acestuia în conturi zeci de milioane de dolari. Iar anul care abia a început e la fel de promițător. „Mission: Impossible 6” se anunță a fi un blockbu$ter!

Tom Cruise

Sursa foto: Instagram

 • Shah Rukh Khan – 38 de milioane de dolari

Nu doar actorii de la Hollywood se bucură de celebritate și portofele doldora de bani. Și în India se scot bani frumoși din industria cinematografică. Khan e unul dintre norocoșii care dansează pe ritmuri bollywoodiene și câștigă sume enorme din asta. „Jab Harry met Sejal”, „Raees” și „Tubelight” se numără printre peliculele care i-au adus actorului sume cu multe zerouri în contul bancar.

Shah Rukh Khan

Sursa foto: Pinterest 

 • Salman Khan – 37 de milioane de dolari

Cu doar 1 milion de dolari mai sărac în conturi este și faimosul Salman Khan. Au același nume, dar nu sunt frați. O avea ceva special acest nume, poate de aici li se trage norocul în viață! Ei bine, Salman e „veteran” la Bollywood, cu peste 85 de pelicule la activ. Anul trecut, Salman a dansat pe bani, în sensul figurat, desigur!

Salman Khan

Sursa foto: Pinterest

 • Akshay Kumar – 35,5 milioane de dolari

Iată, din nou, un nume complet necunoscut pentru publicul amator de filme tipic americane, dar faimos în țara lui de baștină, India. Kumar activează în industria filmului de peste 25 de ani, iar munca lui pare să dea roade... îmbelșugate. Numai anul trecut, el a jucat în patru filme și a făcut reclamă pentru șapte branduri, de la deodorante la baterii, toate la un loc îmbogățindu-l cu peste 35 de milioane de dolari. Expresia banii nu au miros capătă acum sens!

Akshay Kumar

Sursa foto: Instagram

Următoarele 10 locuri în topul celor mai bine plătiți actori în 2017 sunt ocupate, în ordinea veniturilor, de: Chris Hemsworth (31.5 milioane de dolari), Tom Hanks (31 de milioane de dolari), Samuel L. Jackson (30.5 milioane de dolari), Ryan Gosling (29 de milioane de dolari), Ryan Reynolds (21,5 milioane de dolari), Matt Damon (21 de milioane de dolari), Jeremy Renner (19 milioane de dolari), Chris Evans (18 milioane de dolari), Chris Pratt (17 milioane de dolari) și Mark Ruffal (13 milioane de dolari).

Lista actrițelor cel mai bine plătite în 2017

Fruntașă în topul celor mai bine plătite actrițe din 2017 este frumoasa Emma Stone, care a interpretat un rol magistral în pelicula „La La Land”. Iar răsplata a fost pe măsură: actrița a câștigat de pe urma filmului nu mai puțin de 26 de milioane de dolari, detronând-o (în sfârșit!) pe Jennifer Lawrence, care a deținut titlul de cel mai bine plătiță actriță în 2015 și 2016. În 2017, Lawrence a încasat „doar” 24 de milioane de dolari, din filme precum „Red Sparrow” și „Mother!”, dar și din parteneriatul pe care îl are cu faimosul brand Dior.

Între Jennifer și Emma „tronează” o altă Jennifer, cu 25,5 milioane de dolari în conturi. Este vorba despre Jennifer Aniston, simpatica Rachel din serialul „Friends”. Însă nu rolurile din filme i-au adus bogăția, ci contractele pe mulți bani încheiate cu branduri de lux, precum Living Proof, Aveeno sau Smartwater.

Emma Stone

Foto: Instagram

Jennifer Lawrence

Foto: Instagram

Jennifer Aniston

Foto: Instagram

Cam acestea sunt actrițele care au depășit pragul „psihologic” de 20 de milioane de dolari. În ordinea inversă a câștigurilor din 2017, le mai amintim pe: Mellisa McCarthy (18 milioane de dolari), Mila Kunis (15,5 milioane de dolari), Emma Watson (14 milioane de dolari), „blonda atomică” Charlize Theron (14 milioane de dolari), Cate Blanchett (12 milioane de dolari), Julia Roberts (12 milioane de dolari) și Amy Adams (11,5 milioane de dolari).

Iată, așadar, care au fost cel mai bine plătiți actori în 2017. Dacă ți-am făcut poftă de filme, vezi și lista serialelor de succes de anul trecut, pe care nu trebuie să le ratezi!

Surse foto: Pinterest, Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!