Trista dar inspiraționala poveste de viață a lui Jim Carrey: de la sărac lipit pământului la unul dintre cei mai talentați și bine plătiți actori de comedie din lume

Trista dar inspiraționala poveste de viață a lui Jim Carrey: de la sărac lipit pământului la unul dintre cei mai talentați și bine plătiți actori de comedie din lume

Ramona Jurubita

Cine zice că nu îl cunoaște minte! Jim Carrey (ajuns acum la 60 de ani) a devenit celebru datorită rolurilor sale memorabile din comedii precum „In Living Color” (1990-1994), „Ace Ventura: Pet Detective” (1994), „The Mask” (1994), „Dumb and Dumber” (1994), „Ace Ventura: When Nature Calls” (1995),  „Liar Liar” (1997) și câte și mai câte!

Cariera lui profesională a cunoscut o ascensiune grandioasă după ce publicul a ajuns să îl iubească pentru umorul său și pentru talentul de a îmbina, cu succes, interpretările dramatice cu cele comimce. Performanțele lui? A fost cel mai bine plătit comedian al anilor ’90 și singurul actor din istoria cinematografiei care a câștigat un Glob de Aur pentru cele mai bune roluri atât în dramă cât și în comedie, dar, din păcate, nu a fost niciodată nominalizat la premiile Oscar.

Ce nu știe aproape nimeni este faptul că, în acei ani în care ne înveselea pe noi, el suferea de depresie, iar munca a fost cea care l-a ajutat să se vindece și să scape de gândurile negative care îl acaparau. Problemele lui își aveau originea în suferința pe care a simțit-o atunci când era doar un copil și a trecut prin încercări greu de descris.

Jim Carrey în tinerețe, zâmbitor și purtând o cămașă cu animal print

Sursa foto: Youtube

Mama lui, șomeră și diagnosticată cu nevroză, tatăl său care era contabil și-și ura din suflet meseria, și-a pierdut locul de muncă. Moment în care cei trei s-au trezit dați afară din casă și s-au văzut nevoiți să doarmă în mașină câteva luni bune, până când tatăl și-a găsit o nouă slujbă. În acele clipe, copilul Jim Carrey, în vârstă de numai 12 ani, a decis că este momentul să îi ajute cum poate pe aceștia și s-a angajat, pentru prima oară în viața lui, ca om de serviciu la o fabrică.

Jim Carrey nu a avut prieteni în copilărie, iar timpul liber și-l petrecea în fața unei oglinzi, pe care o numea "prietena lui", jucându-se cu expresiile feței. Nu știa el, la acea vreme, cât îi va fi de folos acest exercițiu, cât de inspirat a fost să recurgă la această joacă a lui, care s-a dovedit a fi atât de folositoare în cariera sa actoricească!

Și-a făcut debutul în lumea comediei la vârsta de 15 ani, când a urcat pe scena unui club din Toronto, unde a susținut primul lui spectacol de stand-up comedy. Familia lui s-a străduit să îl sprijine pe drumul ales, având în vedere că la primele apariții nu a fost plătit. În cele din urmă a ajuns să fie invitat la evenimente importante și când a început să obțină profit și-a dat sema că este talentat și a decis să meargă la castinguri pentru comedii.

În anul 1992, când și-a făcut debutul în lumea filmului, și-a făcut o promisiune pe care a și îndeplint-o, mai curând decât se aștepta: să câștige zece milioane de dolari în trei ani!

Jim Carrey în oglindă, interpretând celebrul său personaj din „The Mask”

Sursa foto: Youtube

Citește și: Ce face și cum arată în prezent carismaticul actor care l-a jucat pe Mr. Sheffield în serialul "Dădaca"

Dorința lui de a scăpa de sărăcie s-a împlinit mult mai repede și, încă din primul an în care a început să joace în filme, a câștigat mult mai mulți bani decât și-a propus inițial! Primele sale roluri au fost în comediile „Ace Ventura”, „The Mask” și „Dumb and Dumber”.

Un an mai târziu, actorul și producătorul american Ben Stiller a decis că îl vrea în filmul „The Cable Guy”, având încredere în forțele lui Jim Carrey și i-a propus să interpreteze un rol dramatic și să experimenteze o altă latură a actoriei. Deși nu era pregătit pentru acest gen de personaj, el s-a descurcat de minune, iar filmul lansat în 1996 a avut un real succes. Atunci a fost momentul în care Jim Carrey intrat în istorie ca fiind singurul actor plătit cu 20 de milioane de dolari pentru interpretarea unui un instalator nebun de televiziune prin cablu care devine obsedat de unul dintre clienții săi.

Jim Carrey zâmbitor, interpretându-l pe Truman Burbank în „The Truman Show”

Sursa foto: Youtube

În anul 1998, a avut de trecut o nouă provocare profesională, ce avea să îi schimbe complet parcursul carierei, ajutându-l să devină și mai cunoscut și apreciat: a primit rolul lui Truman Burbank, personajul principal din filmul „The Truman Show”, film de referință al acelor vremuri.

În timpul filmărilor pentru „Bruce Almighty”, lansat în anul 2003, Carrey și colega lui de platou, nimeni alta decât Jennifer Aniston, au devenit extrem de apropiați, în urma unui eveniment care se putea sfârși tragic. Actorul i-a salvat viața fostei soții a lui Brad Pitt, atunci când era să fie lovită de o cameră de filmat atașată de o macara înaltă, care s-a prăbușit total neașteptat. Carrey a împins-o din drum înainte să fie lovită de macaraua care devenise instabilă la vântul puternic. O persoană care a lucrat alături de ei la mai sus amintita peliculă a declarat: „Era atât de puternic vântul, ne era aproape imposibil să filmăm. Dar Jennifer și Jim au decis să continue. Deodată, o rafală de vânt a destabilizat o macara uriașă. Jennifer era cu spatele la macara și nu a văzut-o că se îndreaptă spre ea. Dar, slavă Domnului, Jim a văzut-o - și a împins-o din drum. Jim a fost un adevărat erou. Ar fi putut fi ucisă. Ar fi putut fi o adevărată tragedie."

Jim Carrey în prezent, cu un nou look, cu barbă grizonată și păr mai lung

Sursa foto: Getty

Jim Carrey a fost căsătorit de două ori, cu două actrițe celebre, Melissa Womer (61 de ani) cu care a fost din 1987 până în 1995 și Lauren Holly (58 de ani) care i-a fost alături doar un an, din 1996 și până în 1997. Din prima căsnicie are și o fiică, pe Jane Erin Carrey, în vârstă de 34 de ani, care a moștenit talentul de la ambii părinți și activează tot în domeniul artistic.

O perioadă marcantă din viața lui a fost relația cu Jennifer McCarthy (49 de ani) care a durat timp de cinci ani, între 2005 și 2010. Finalul poveștii lor de iubire a reprezentat un nou început pentru actor, când și-a descoperit un nou talent și a dezvoltat o pasiune pentru desen. A început să facă portrete și să le arate fanilor săi din mediul online, pe Twitter, iar în prezent se implică și în crearea de desene animate pe teme de actualitate.

În 2018 a lucrat la pentru animația „Kidding”, regizată de Michel Gondry, unde a interpretat un personaj care seamănă perfect cu el, cel din realitate. În ciuda trecerii anilor și a problemelor de care s-a lovit de-a lungul anilor, Jim Carrey a rămas o fire copilăroasă și jovială. Ba chiar a scris și o carte pentru copii! „How Roland Rolls”, pe numele ei, cartea spune povestea unui val pe nume Roland căruia îi este teamă că, într-o zi, când va ajunge la mal, viața lui se va termina. Dar când ajunge să gândească mai profund ideea, realizează că el nu este doar un simplu val - el este întregul ocean, mare și de necuprins! Experiența lui ca scriitor nu s-a oprit aici, în 2020 actorul a lansat și primul său roman, „Memoirs and Misinformation”.

Deși are 60 de ani acum, împliniți pe 17 ianuarie 2022, carismaticul comedian nu lasă vârsta să îi afecteze viața activă și încă face ceea ce iubește cel mai mult, îmbină toate talentele pe care le are și rezultatul este întotdeauna același: un act artistic greu de întrecut!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jim ???? (@jimcarreyhere)

Primul Glob de Aur pe care l-a câștigat a fost pentru rolul din „The Truman Show”, iar în prezent a ales să facă ceva diferit pentru că îi place mai mult să joace și să pună voci în animații. Cele mai recente filme în care a apărut sunt „Sonic the Hedgehog” (2020) și „Sonic the Hedgehog 2” (2022), în rolul lui Dr. Robotnik.

Citește și: Nu-l mai recunoști. Cât de mult s-a schimbat unul dintre cei mai iubiți actori ai tuturor timpurilor

Surse articol: CluberImdbVariety

Surse foto principală: Youtube, Youtube, Getty

Surse foto: Getty, Youtube

Articolul urmator
Povestea de viață a actorului Constantin Zamfirescu. Detalii șocante despre copilăria unuia dintre cei mai îndrăgiți actori din „Trăsniții”!
Povestea de viață a actorului Constantin Zamfirescu. Detalii șocante despre copilăria unuia dintre cei mai îndrăgiți actori din „Trăsniții”!
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?
Incepe quiz
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.