Vă mai aduceți aminte de Dana Bartzer și Dan Creimerman? Au dat celebritatea pe liniștea din spatele cortinei

Vă mai aduceți aminte de Dana Bartzer și Dan Creimerman? Au dat celebritatea pe liniștea din spatele cortinei

Ramona Jurubita

Dana Bartzer și Dan Creimerman formează un cuplu de peste trei decenii și s-au făcut remarcați tot în pereche și în plan muzical. În anii ‘80 făceau furori pe scenele din țara noastră și erau cunoscuți drept „Romina și Albano de România”, dar s-au retras brusc din lumina reflectoarelor și mulți se întreabă acum ce mai fac.

În prezent, ea are 57 de ani, împliniți pe 4 mai 2023, și el va face 66, pe 22 octombrie. Deși timpul a trecut cu repeziciune și amândoi s-au schimbat din punct de vedere fizic, au rămas uniți de pasiunea lor comună: muzica.

Dana Bartzer a cunoscut o notorietate mai mare de-a lungul anilor, căci nu a cântat doar în compania partenerului său, ci și alături de Loredana Groza și Silvia Dumitrescu, colegele de generație. În plus, ea s-a făcut remarcată și prin aparițiile solo.

Este adevărat că nu mai lansează piese nici împreună, nici separat, și nici nu mai susțin concerte prin țară. Totuși, au găsit o altă modalitate de a se bucura în continuare de acest domeniu fascinant în care au pătruns când erau doar niște copii.

Duoul pe care l-au format pe vremuri mai era cunoscut și sub denumirea „cuplul de aur al muzicii ușoare românești din anii 80”. Și nu, nu sunt cuvinte prea mari, căci, la acel moment, se numărau printre cei mai în vogă artiști.

Între timp, viața lor s-a schimbat la 180 de grade, după ce s-au retras din viața publică și implicit din lumina reflectoarelor.

Ce fac Dana Bartzer și Dan Creimerman în prezent

Chiar dacă nu mai urcă pe scenă, cei doi nu au renunțat la muzică. Pur și simplu, au ales să se situeze de cealaltă parte a baricadei și să stea în spatele cortinei, acolo unde publicul nu îi vede. Ce fac, de fapt?

Și-au deschis propriul studio de înregistrări și așteaptă să fie contactați de agențiile de publicitate care au nevoie de serviciile lor.
În plus, se implică și în multe alte proiecte ce au în centru muzica clasică. Au devenit co-organizatori ai unor evenimente care promovează cultura muzicală și adevăratele talente. Dețin o asociație culturală și un canal media ce poartă numele „Art Channel”.

Prin urmare, nu se ocupă doar de îndrumarea copiilor talentați, ci și de organizarea și prezentarea unor evenimente de profil. Dana Bartzer a prezentat, ani la rând, gala muzicală „Live la Enescu”.

„Soția mea organizează o stagiune de concerte cu elevi ai Colegiului Național de Muzică „George Enescu” și astfel, ea vede foarte mulți tineri talentați. Pe alții i-am descoperit cu ocazia diverselor concursuri sau a altor evenimente la care au participat. Noi ne facem o listă și hotărâm de comun acord cu ei. Este onorant pentru oricine să participe la o asemenea serată, într-o asemenea companie.”, mărturisea Dan Creimerman în 2018.

Deși inimile lor sunt pline de bucurie când văd că numeroase talente sunt șlefuite de propriile mâini, gândul le-a rămas și la vremurile în care erau pe val și auzeau des aplauzele publicului. Dana Bartzer a recunoscut că retragerea din lumina reflectoarelor i-a lăsat un gol în suflet, dar a dat de înțeles că reușește de fiecare dată să îl umple cu altceva. Iată ce a declarat într-un interviu mai vechi:

„Avem zilele așa de pline că nu știu unde ar mai încăpea viața de scenă. Avem zile încărcate cu de toate. Câteodată îmi este într-adevăr dor de scenă, dar mai apare așa câte o ocazie și se umple golul ăla care ar fi fost.”

Dana Bartzer se simte minunat în rolul de profesor de canto, mai ales că mulți dintre elevii ei au ajuns cunoscuți și la nivel internațional. Printre copiii pe care i-a îndrumat s-a numărat și Andrada Precup, fata care a câștigat concursul „X Factor” în anul 2020.

„Andrada învață la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secția specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene și am preluat-o eu. Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare.
Însă este eleva ideală, un om minunat, foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar să vedem, să încerc.”, a dezvăluit artista despre experiența cu Andrada Precup.

Ne-am lămurit că soții Bartzer și Creimerman transmit mai departe pasiunea pentru muzică, nu? Dar copiii lor oare au moștenit talentul artistic? Se pare că da! Au împreună doi băieți deja adulți, pe Boris și pe Robert. Primul, cel mare, a studiat la Universitatea Karlsruhe de artă și design, din Germania. Cel mic a terminat Liceul „George Enescu”, iar în prezent cântă la pian.

Dana Bartzer și Dan Creimerman sunt căsătoriți din 1988. Ea este de origine șvabă și a moștenit talentul muzical din familie, fiind fiica renumitului compozitor Richard Bartze.

Ce mari și frumoși au crescut copiii Cristinei Șișcanu și ai lui Mădălin Ionescu

Surse foto: Facebook

Surse articol: FanatikCancanAntena3

Articolul urmator
Vă mai aduceți aminte de Urinela din „Vacanța Mare"? Fiul lui Ani Crețu suferă de o boală gravă
Vă mai aduceți aminte de Urinela din „Vacanța Mare"? Fiul lui Ani Crețu suferă de o boală gravă
Cât de bine îți controlezi viața? Lași stresul sau liniştea să te guverneze?
Incepe quiz
Cât de bine îți controlezi viața? Lași stresul sau liniştea să te guverneze?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.