Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta perfecta de aluat pentru placinta cu branza

Reteta perfecta de aluat pentru placinta cu branza

Ana Maria Stroe

Care este cea mai mare problema atunci cand o gospodina ia decizia sa gateasca ceva cu foi? Evident, aluatul. Si sunt atat de multe optiuni de prajituri incat este greu sa nu vrei si tu sa gatesti aluat de placinta cu branza ca la carte. Cum toate aveam aceasta problema la inceput, iata o reteta de aluat pentru placinta cu branza, care sa te ajute in debutul tau in bucatarie.

Aluat fraged de placinta cu branza

Ca de fiecare data, cea mai mare provocare a unei retete de acest gen este prepararea aluatului. De aceea, vom incerca sa pregatim un aluat fraged de placinta cu branza care sa se ridicea la nivelul asteptarilor oricarei gospodine.

Ingrediente:

500 gr faina
250 gr unt
2 oua
3 plicuri de zahar vanilat
75 ml apa
Un plic amoniac
O jumatate de lingurita de sare
100 gr ciuperci din conserva
150 gr cascacaval
250 gr telemea de vaca
100 gr cas
Sare, piper, ulei
2 oua

Si cum aluatul de placinta cu branza este cea mai complicate parte, iti propun sa ne apucam mai intai de el. Pune untul, sarea si zaharul vanilat intr-un bol indeajuns de incapator. Cele trei vor fi amestecate pana cand untul va deveni cremos, iar cristalele de zahar vanilat nu se vor mai simti. Intr-un castronel separat, trebuie batute ouale foarte bine. Adauga ouale batute treptat peste amestecul din bol si continua sa amesteci compozitia pentru a se incorpora toate ingredientele.  Amoniacul va fi stins cu ajutorul otetului si va fi adaugat peste unt. Compozitia se amesteca in continuare pana cand totul se omogenizeaza. Jumatate din cantitatea de faina se adauga si ea treptat. Vei observa la un moment dat cum aluatul se intareste, semn ca trebuie sa incepi sa pui apa. Aceasta trebuie turnata treptat iar aluatul framantat in continuu pentru a incorpora apa. Framanta coca pana cand obtii un aluat moale. Pentru a intinde foile de placinta, pe masa se va presara faina din abundenta si se va aseza coca pentru a fi intinsa. Se presara faina si pe coca pentru a nu se lipi si se incepe intinderea foii.

Cel mai important este ca, inainte de a te apuca sa intinzi foile, sa lasi aluatul la frigder cateva ore bune. Cel mai bine este sa il lasi de seara pana dimineata, pentru a te asigura ca cei avea un aluat pentru placinta cu branza cat se poate de fraged. Dupa ce ai intins foile, da-le din nou la frigider pentru inca 15 minute, timp in care poti incepe sa prepari umplutura.

Aluat placinta branza

Aluat pentru placinta cu branza si ciuperci

Daca ai terminat cu foile, intr-un bol separate vei incepe sa prepari umplutura. Si cum te-ai straduit sa faci un aluat pentru placinta cu branza foarte bun, trebuie sa ne asiguram ca si compozitia de umplutura va fi una pe masura. Astfel, in bolul ales vei pune margarina, telemeaua si casul. Branza trebuie sfaramata si apoi amestecata cu margarina. Adauga apoi ciupercile si cascavalul pe care l-ai ras, si amesteca totul pana cand obtii o compozitie cat de cat pastoasa. Adauga si putin ulei si ouale batute bine si mai amesteca putin pentru a se incorpora.

Scoate foile de placinta de la cuptor si pune-le aproape de tine. Ia o tava pe care o vei tapeta cu faina si pune una dintre foi pe ea. Pune toata compozitia dupa care pune si cea de-a doua foaie. Foloseste-te de marginile care sunt in plus pentru a sigila placinta. Astfel te asiguri ca la coacere, compozitia nu va da pe afara.

Da placinta la cuptor la foc mediu pana cand foile vor cuprinde o culoare rumenie. Astfel, fara prea multa bataie de cap, te-ai ales cu un desert de milioane. Un aluat fraged pentru placinta cu branza si o compozitie cum nu ai mai mancat pana acum si, deodata, parca ziua ta nu mai este atat de rea nu? Incearca deci, aceasta reteta de aluat de placinta cu branza si bucura-te alaturi de cei dragi, de o placinta deosebit de gustoasa, preparata chiar de tine.

Aluat de placinta cu branza
Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (75)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    lus (anonim)
    2 noiembrie 2011 23:11

    Per il potere de san ciprian e delle 3 anime che lo affincano…..venga adesso in me. Fa arrivare…..a me strisciando,inamorato,pieno de amore di desiderio e fa che mi chieda perdono se miha mentito,fa che mi cheda in fidanzamento e dopo in matrimonio,il piu rapidamente possibile. San cipriano tu che hai potere fa che dimentiche e lasci in un colpo soloquqlunque moglie o donna che habia in testa e si dichiari a me in modo che tuti lo sapiano. San cipriano alontana de….quqlunque donna, que io possa averlo in ogni momento da oggi e orache lui desideri stare al mio fianco,che habia la sicurezza che io sia la donna perfecta per lui. Che….non possa vivere senza di me e che…habbia sempre la mia imagine nella sua mente.ovunque esso sia con chiunque il suo pensiero sara per me,e corricandosi mi dovra sognare e al risveglio pensi a me,non dovra mangiare ma pensare a me,dovra pensarmi in tuttii momenti della sua vita. Che mi possa amare,veramente sentire il mio odore,tocarmi con amore,che….voglia abraciarmi,baciarmi,affiancarmi,protegermi 24 ore al giorno ogni giorno in modo che anche io posso amarlo e che lui senta piacere anche solo sentendo mia voce. San cipriano fa che…senta un desiderio di me fuori dal normale ,come mai per nessun altra persona sente e sentira.che voglia giacere solo con me e che habbia solo desiderio per me,che il suo corpo ppartenga solo a me e che habia pace solo con me .ti ringrazio san cipriano per questo lavoro che farai per me e ti offro la divulgazione del tuo nome come recompensa per aver addomesticato……e averlo fatto inamorare di me, facendolo diventare carino,fedele e pieno desiderio per me. Amen.

    marius (anonim)
    20 iunie 2011 15:03

    totul este OK doar singurul lucru pe care ai uitat sa-l specifici este timpul de coacere.merci!