Cum sa prepari Aperol Spritz
Reteta originala si recomandata de Campari pentru Aperol Spritz include trei parti de Prosecco, doua parti de Aperol si o parte de apa minerala. Raportul de 3-2-1 este foarte usor de retinut si la fel de simplu de realizat. Tine cont, doar, de cateva recomandari:
- foloseste un Prosecco sec, bine racit;
- nu folosi niciodata gheata zdrobita, ci doar cuburi, pentru o diluare treptata;
- poti servi Aperol Spritz in pahare de vin, intotdeauna cu un pai (de obicei negru) sau in pahare fara picior, precum cele din imaginea de mai sus.
Pune gheata intr-un pahar, toarna o parte de Aperol, trei parti de Prosecco si termina cu o parte de apa minerala. Amesteca usor, decoreaza paharul cu feliute de portocale si serveste imediat!
Pont: Daca descoperi ca reteta clasica nu este tocmai pe gustul tau, poti micsora cantitatea de Aperol pentru a reduce concentratia de alcool si pentru a dilua si mai tare notele amarui.