Rețete delicioase
Înapoi la

Cartofi copti in staniol, cu sos de iaurt: o garnitura gustoasa si usor de preparat

Cartofi copti in staniol, cu sos de iaurt: o garnitura gustoasa si usor de preparat

Laura Laurentiu

La ceas de seara ne-am gandit noi ca nu ne-am vazut toata saptamana cu nasii si ni s-a facut brusc dor de ei. Asa ca i-am chemat la noi si am pus-o de un gratar, nimic dinainte pregatit. Am taiat felii suculente de ceafa (din productie proprie), le-am condimentat pe gustul nostru, adica foarte simplu, doar cu sare si piper proaspat rasnit si cateva fire de rozmarin, am facut salata si... mai trebuia o garnitura!

Asa ca am facut acesti cartofiori, atat de buni incat au devenit ei insisi vedetele cinei:

 

Ingrediente:

1 kilogram de cartofi noi (merg si cartofi obisnuiti, doar ca dureaza prepararea mai mult)
folie de aluminiu

Sos:

1 pahar de iaurt
1/2 ceapa rosie
coaja si zeama de la 1/2 lamaie
1 legatura de marar tocat
sare, piper
1 lingura de ulei de masline

Foarte simplu de facut: se spala cartofii si se impacheteaza in bucati potrivite de folie de aluminiu:

  

Se arunca de-a valma-n cuptorul incalzit la 200 de grade (nu trebuie sa fie preincins la aceasta temperatura, pur si simplu

 

  

Trebuie sa dezvalui ca au fost situatii cand am facut cartofii direct pe gratar, punand deasupra lor o tava de metal adanca, rasturnata, si intorcandu-i dupa 10 minute. Acum, insa, gratarul era complet ocupat de feliile de ceafa, asa ca am recurs la cuptor ca sa castig timp. Au fost gata in 25 de minute (se verifica introducand o furculita prin folie, daca intra cu usurinta, cartofii sunt gata).

In acest timp am preparat sosul, amestecand iaurtul cu sarea si piperul dupa gust, coaja si zeama de lamaie, uleiul de masline si ceapa si mararul tocat.

Printr-o sincronizare perfecta, ceafa a fost gata deodata cu cartofii si sosul.

Cartofii i-am taiat in doua, cu tot cu folie (se poate indeparta folia, dar mie mi se pare fain sa fie serviti asa), si in taietura am pus cate o lingura generoasa de sos:

 

  

Aceasta reteta ti-a fost oferita de: http://cuinabanateana.blogspot.com/ .

 

 

 

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (114)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    roxi (anonim)
    29 iunie 2009 15:03

    aa..in loc de iaurt se poate pune smantana?:-?

    Mariana (anonim)
    22 iunie 2009 12:12

    Reteta este buna insa stim ca folosirea foliei de aluminium este periculoasa pentru ca afecteaza sanatatea, mai ales a celulelor nervoase. Cred ca se pot coace cartofii in cuptor, in mod obisnuit si restul retetei poate sa fie aplicata ca atare. Sigur ca gustul este excelent. Ne mai trebuie doar urarea de Pofta buna!.

    carmen (anonim)
    18 iunie 2009 12:12

    nu doar .. buni. sunt si foarte sanatosi:) in comparatie cu obsesia tuturor "cartofi prajiti" astia sunt bineveniti

    maria (anonim)
    17 iunie 2009 20:08

    am facut si eu si au iesit super .... va sfatuiesc sa faceti ;)

    laura (anonim)
    17 iunie 2009 13:01

    e super de buna acum am papat si a iesit excelent :X

    Corina (anonim)
    16 iunie 2009 10:10

    `mama..ce bun pare:D abia astept sa fac ..am mai fac o reteta de cartofi frantuzesti de pe net si mi`a iesit super...asta e si mai usoara asa k sigur o sa`mi iasa:D deja simt gustul