Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cum faci pizza de ciocolată: un deliciu cu Nutella și fructe

Joi, 01.09.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum faci pizza de ciocolată: un deliciu cu Nutella și fructe

Caracteristici

Iată două cuvinte pe care nu credeai că le vei folosi împreună: "pizza" și "ciocolată"! Dar când îți vom dezvălui această rețetă minunată de pizza de ciocolată, cu cremă de Nutella și fructe delicioase presărate peste ea, ca topping, cele două cuvinte ți se vor părea făcute să fie folosite împreună! Acest desert decadent este nu doar delicios, ci și spectaculos din punct de vedere vizual. Așa că poți să îl pui pe masă și când ai invitați! Asta dacă te înduri să îl împarți cu ei!

Află cum să faci o pizza de ciocolată minunată, gata în doar 50 de minute!

Pizza de ciocolată, un desert decadent

 Pizza de ciocolată se face cu o crustă delicioasă (îți recomandăm să o faci și pe aceasta cu cacao, pentru un gust mai intens de ciocolată), un sos delicios din Nutella și un strat generos de fructe date cu un jeleu minunat, făcut din gem. Mai ai nevoie de motive să încerci rețeta?

Ingrediente pentru "blat":

  • 240 ml de unt topit;
  • 300 g zahăr tos;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 4 ouă;
  • 180 g făină albă;
  • 120 g pudră de cacao neîndulcită;
  • o jumătate de linguriță de sare.

Ingrediente pentru sosul de Nutella:

  • 1 pachet de 250 g de cremă de brânză;
  • 300 g cremă Nutella.

Ingrediente pentru jeleu:

  • 120 ml apă;
  • 1 linguriță de amidon;
  • 1 lingură de zahăr granulat;
  • 1 lingură de gem de căpșune.

Ingrediente pentru topping*:

  • 100 g căpșune tăiate felii;
  • 100 g afine;
  • 100 g zmeură proaspătă;
  • 100 g fulgi de ciocolată;
  • 1-2 linguri de lapte.

*Poți pune ce fructe vrei, nu neapărat pe cele din această rețetă. Experimentează și vei face cea mai bună pizza de ciocolată!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și unge o formă de pizza cu puțin unt, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt.

2. Bate untul cu zahărul într-un vas mare, circa 1-2 minute, până obții o cremă fină. Adaugă apoi vanilia și ouăle și continuă să mixezi până obții o compoziție omogenă.

3. Adaugă făina și pudra de cacao peste cremă și amestecă superficial, până se incorporează, apoi toarnă aluatul în forma de pizza. Pune aluatul la cuptor circa 15-20 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Aluatul trebuie să se răcească complet înainte de a pune topppingul (poate fi făcut înainte și ținut la congelator).

4. Bate crema Nutella cu crema de brânză cu ajutorul unui mixer, până se omogenizează.

5. Într-o cratiță mică, amestecă apa, amidonul și zahărul, apoi pune vasul pe foc mediu și continuă să amesteci până amidonul și zahărul încep să se întărească și obții un fel de zeamă mai groasă. Adaugă gemul (de căpșune în cazul acesta) și continuă să amesteci până obții un jeleu delicios. Pune-l la răcit la temperatura camerei.

6. Pentru a asambla pizza de ciocolată, întinde crema de Nutella peste blatul de cacao, apoi adaugă deasupra fructele și unge-le cu jeleul răcit. Topește fulgii de ciocolată cu 1-2 linguri de lapte și stropește pizza cu acest sos. Desertul trebuie ținut la frigider câteva ore înainte de servire.

Pizza de ciocolată va deveni curând pizza ta preferată si poate că este într-adevăr singura variantă de pizza pe care ananasul merge perfect, ca topping!

 Descoperă și cum să faci usturoi în ciocolată, o rețetă care a făcut furori în lume!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016