Rețete delicioase Înapoi la

Tort Paleo cu cocos, vanilie și căpșune: un deliciu sănătos

Luni, 08.08.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Tort Paleo cu cocos, vanilie și căpșune: un deliciu sănătos

Caracteristici

Atunci când te apuci de o dietă, cu greu ți-ar putea veni să crezi că ți se permite să mănânci și dulciuri și că nu trebuie să renunți de tot la ele. În dieta Paleo, poți avea parte de multe răsfățuri dulci, însă este vorba despre deserturi speciale, fără gluten, zahăr sau lactate, realizate din cele mai sănătoase ingrediente. Odată ce te obișnuiești cu aceste bunătăți mai puțin decadente, dar „prietenoase” cu silueta ta, nici nu vei mai dori să pui gura pe deserturile obișnuite!

Astăzi te învățăm să faci un Tort Paleo cu vanilie și căpșune, un deliciu fresh care merge de minune pe timp de vară!

Tort Paleo: un deliciu dietetic

Pentru această rețetă, va trebui să faci două blaturi, între care vei pune frostingul delicios de cocos și vanilie, însă numai după ce blaturile se răcesc complet. Acest tort are o consistență specială și o aromă aparte, iar noi suntem sigure că te va surprinde plăcut! În plus, este gata foarte repede!

Ingrediente pentru un blat:

  • 180 g de făina de migdale;
  • 30 g de făină de cocos;
  • 2 linguri de miere organică;
  • 3 ouă;
  • 60 ml de ulei de cocos topit;
  • 2-3 linguri de lapte de migdale;
  • 2 lingurițe de esență de vanilie;
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • puțină sare.

Ingrediente pentru frosting:

  • 2 conserve de lapte de cocos integral, răcit cel puțin 24 de ore;
  • 60 ml de ulei de cocos, răcit până devine solid;
  • 2 linguri de sirop de arțar sau de agave;
  • 2 lingurițe de esență de vanilie;
  • puțină sare.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius și dă cu puțin ulei de cocos o tavă de tort de 22 cm, apoi tapeteaz-o cu hârtie pergamentată, având grijă să lași hârtie și în afară, pentru a putea scoate mai ușor blatul prin tragerea acesteia.

  2. Pune ingredientele uscate pentru blat într-un blender sau robot de bucătărie ori amestecă-le de mână până se combină. Adaugă apoi ingredientele lichide și amestecă până se formează un aluat omogen, de o consistență destul de groasă, care să nu curgă.

  3. Folosind o spatulă, pune aluatul pe fundul tăvii de tort și nivelează-l, apoi lasă-l la cuptor preț de 15-20 de minute, până devine auriu și trece testul cu scobitoarea.

  4. Lasă blatul să se răcească 15-20 de minute, apoi scoate-l din tavă și mai fă un blat urmând aceiași pași (dacă vrei să ai un tort în două straturi).

  5. Cât timp se face și se răcește al doilea blat, ocupă-te de frosting. Într-un vas metalic răcit în prealabil (ținut la frigider sau la congelator), pune crema din conservele de lapte de cocos, scurgând zeama într-un alt recipient (pe aceasta o poți folosi la altceva). Apoi adaugă uleiul de cocos dur, vanilia și sarea. Folosește un mixer cu paletele reci pentru a amesteca ingredientele, până obții o cremă pufoasă, ca o frișcă. Folosește această cremă între cele două blaturi și deasupra (poți acoperi complet tortul, dacă dorești). Tortul se acoperă cu căpșune sau cu fructe de pădure.

Încearcă și tu tortul Paleo și îți garantăm că va deveni desertul tău preferat!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016