Rețete delicioase
Înapoi la

Cartofi noi cu smantana, marar si usturoi la cuptor

Cartofi noi cu smantana, marar si usturoi la cuptor

Cristina Tarziu

Inca de prin luna mai poti gasi in supermarketuri cartofi noi adusi din diverse tari din Europa. Sunt grozavi pentru a-ti satisface pofta, insa nicidecum la fel de gustosi precum acei cartofei micuti care umplu acum tarabele pietelor noastre. Acestia din urma, mai putin aposi, cu o crusta ce devine crocanta la gatire, dulci si savurosi, sunt vedetele multora dintre experimentele culinare pe care ne aventuram sa le intreprindem cat inca nu ne-a invaluit canicula.

Astazi iti prezentam o reteta delicioasa de cartofi noi cu smantana, un motiv in plus sa fii recunoscatoare ca e vara!



 

Cartofi noi cu smantana, marar si usturoi la cuptor

Indiferent ce reteta alegi sa prepari - cartofi noi cu tarhon, cartofi noi cu smantana, cartofi noi trasi la tigaie - fa un mic efort si curata cartofii doar de pielita aceea subtire, fara a patrunde pana la miez. Va merita din plin pentru ca in acel invelis exterior lucios sta toata bunatatea, el este sursa transformarii unei banale retete cu cartofi intr-o opera de arta culinara. De altfel, daca ai noroc si gasesti cartofi proaspat scosi din pamant, cel mai probabil nu va fi nevoie sa ii cureti deloc, ci doar sa ii speli foarte bine, eventual folosindu-te, acolo unde este nevoie, de un burete de sarma.

Un secret la fel de important pentru rezultate minunate in gatitul cu cartofi noi consta in folosirea (intotdeauna!) a ingredientelor proaspete. Foloseste ierburi proaspete, nu uscate, si ceapa si usturoi verzi pentru acea nota de primavara in farfurie. Nu mai e nevoie, cu siguranta, sa continuam pledoaria pentru cartofi noi, asa ca te lasam in compania unei retete clasice - inspiratie pentru zile pofticioase:
 

Ingrediente:

- 1 kilogram de cartofi noi;
- 250 ml de smantana;
- o legatura de usturoi verde (daca e nevoie, poti folosi si usturoi „obisnuit" - 2-3 catei vor fi suficienti);
- o legatura de marar;
- sare si piper;
- ulei de masline.

Cum se prepara:

Pentru a fi sigura ca se patrund, dar si pentru a obtine cat mai multa crusta crocanta, cel mai bine ar fi sa tai cartofii in jumatate, daca sunt mici, sau in rondele, daca sunt un pic mai mari.

Rondelele de cartofi de stropesc bine cu ulei de masline, se asezoneaza cu sare si piper si se pun la cuptor la temperatura medie pentru aproximativ jumatate de ora sau pana s-au patruns.

In timp ce se gatesc cartofii, prepara separat un sos din smantana, usturoi verde taiat marunt, marar tocat marunt, sare si piper. Nu trebuie decat sa amesteci toate aceste ingrediente intr-un bol.

Cand cartofii sunt aproape gata, toarna sosul de smantana peste ei si mai lasa-i 10 minute la cuptor.

Daca preferi asa, poti scoate cartofii cand s-au rumenit si poti servi separat sosul de smantana. In felul acesta cartofii raman mult mai crocanti. Ceapa, insa, usturoiul si mararul nu se vor gati deloc, asa ca tine cont ca gustul va fi diferit. In orice varianta, insa, vor fi deliciosi!

Incearca reteta de cartofi noi cu smantana, marar si usturoi la cuptor, bucura-te de minunile inceputului de vara si povesteste-ne cum ti-au iesit!

Incearca si reteta de cartofi aurii la cuptor cu usturoi si rozmarin !

Articolul urmator
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!
Incepe quiz
Planifică o nuntă, iar noi ghicim dacă ești căsătorită!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.