Rețete delicioase
Înapoi la

Tocanita de hribi: o reteta de post delicioasa

Tocanita de hribi: o reteta de post delicioasa

Andreea Gluh, redactor

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Tocanita de hribi: o reteta de post delicioasa

Caracteristici

Ciupercile sunt recunoscute pentru continutul lor nutritional si mai ales pentru gustul deosebit pe care il au. Poate ca cele mai cunoscute sunt champignon, insa ar trebui sa incerci si alte varietati de ciuperci. De exemplu, poti alege hribii. Pregateste din ei o tocanita de post delicioasa, pe care o poti savura in aceasta perioada.

Iata cum poti prepara gustoasa tocanita de hribi!

Hribii mai sunt cunoscuti in popor sub denumirea de manatarca, mitarca, pitarca sau pitoanca, in functie de regiune. Ei au o aroma unica si un miros placut. De asemenea, concentratia de apa este mai mare decat in cazul altor ciuperci, asa ca vor scadea mai mult atunci cand ii gatesti.

Ingredientele necesare pentru tocanita de hribi

- 1 sau 2 kilograme de ciuperci, in functie de cantitatea de mancare pe care doresti sa o prepari;

- doua cepe;

- doua rosii;

- doi morcovi;

- cinci catei de usturoi pisati;

- ulei;

- pasta de tomate;

- patrunjel pentru ornat

- dafin, sare si piper dupa gust.

Iata in ce consta prepararea tocanitei de hribi!

Mai intai trebuie sa cureti si sa speli ciupercile in cat mai multe ape, pentru a indeparta praful si alte impuritati depuse pe acestia. O modalitate sigura pentru aceasta o reprezinta aceea de a lasa ciupercile in apa rece timp de aproximativ o ora. In acest timp curata morcovii si taie-i rondele. Cand timpul s-a scurs, pune la fiert o cratita cu apa si cand aceasta da in clocot, adauga buretii si un varf de cutit de sare. Lasa-i pe foc vreme de 30 de minute, apoi pune-i intr-un bol, fara lichid.

In continuare toaca ceapa si pune-o intr-o tigaie cu ulei, la calit. Cand incepe sa isi schimbe culoarea in auriu si devine usor sticloasa, adauga rosiile taiate cubulete, dafin, sare si piper. Amesteca timp de doua-trei minute, dupa care poti adauga ciupercile taiate in prealabil. Lasa compozitia sa fiarba la foc mic, acoperita cu un capac, timp de 20 de minute. Spre final adauga pasta de tomate si usturoiul pisat. Cand tocanita este gata, orneaza-o cu patrunjel si serveste-o calda.

Pofta buna!

Tocanita de hribi este un preparat delicios, usor de pregatit si potrivit perioadei postului. Incearc-o si tu, pentru a te bucura de un gust deosebit.

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (18)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.