Afla ce efecte negative pot avea produsele de ingrijire pentru par

Afla ce efecte negative pot avea produsele de ingrijire pentru par

Roxana Turcitu

Inaintea anilor 80', produsele de aranjare a parului se limitau la un fixativ si un fel de crema de par grasa, pe care o foloseau barbatii ca sa isi aranjeze parul ciufulit. Apoi au aparut gelul, spuma si ceara de par, insa uneori daca folosesti prea multe produse in cantitati prea mari pot dauna parului tau.

O cantitate ridicata de alcool

Asa cum consumul de alcool in cantitati ridicate te face sa te simti ingrozitor, tot asa o cantitate prea mare de alcool din produsele de ingrijire a parului il pot face sa para deshidratat si uscat. Folosit in produse pentru a le face sa se usuce mai repede, alcoolul ataca stralucirea si culoarea parului. Daca citesti ingredientele produselor vei gasi multe care nu contin alcool.

O cantitate prea mare de proteine

Proteinele sunt piatra de hotar a parului si stau la baza formarii Keratinei. Multe produse de hidratare a parului si multe produse de aranjare a acestuia contin keratina care intr-adevar poate fi foarte benefica pentru parul tau. Insa pana la un anumit punct. Prea multa keratina poate provoca caderea subita a parului tau si il poate subtia in mod vizibil. In acest caz, este indicat sa folosesti produsele pe baza de keratina nu in mod regulat, ci doar uneori si sa iti hidratezi parul cu produse care nu contin proteine. Parul tau va arata foarte bine atunci cand va fi tratat cu cantitatea potrivita de keratina.

Ingrediente din produsele de ingrijire a parului care dauneaza

Ultimul lucru pe care il vrei in parul tau dupa ce a fost deja distrus de chimicale sunt si mai multe chimicale. Din pacate totusi, exact acest lucru se intampla cand cumperi anumite produse de infrumusetare. E bine sa eviti urmatoarele ingrediente:

Alcoolul Isopropyl: este un solvent care schimba calitatile naturale ale substantelor. Se gaseste in multe dintre produsele de ingrijire a parului si ale pielii, in special in lotiunile pentru clatire si in sprayurile pentru stralucire. Alcoolul Isopropyl este o substanta derivanta a petrolului folosit in lacurile pentru lemn si la antigeluri. Poate provoca dureri de cap, ameteala sau greata.


Propilenglicolul: este un agent tensioactiv si un solvent folosit ca emulsificator in creme, unturi pentru piele, sampoane, produse de curatare a corpului si balsamuri. De fapt, acesta scade nivelul de proteine si nivelul peretelui celular sau al pielii tale. Este un produs petrochimic sintetic care intr-un prim stadiu iti face parul si pielea sa para mai fina insa in final distruge fibrele si accelereaza procesul de imbatranire. Poate afecta pielea, facand-o sa se lase. Cand este inclus in produse, muncitorii trebuie sa poarte obligatoriu nu doar manusi ci si haine de protectie. Contactul pielii cu propilenglicolul poate cauza boli ale ficatulul, creierului si rinichilor. 

Propilenglicolul este de fapt un produs pe baza de petrol folosit la curatarea cuptoarelor.

Laurisulfatul de sodiu si Sulfatul de sodiu laureat: sunt doua dintre cele mai periculoase ingrediente din toate produsele de ingrijire. Se gaseste in aproximativ 90% din toate sampoanele si balsamurile care fac spuma.
DEA (dietanolamina), MEA (monoetanolamina): sunt substante care cauzeaza aparitia nitratilor ce provoaca aparitia cancerului. Unele studii demonstreaza ca aplicarea repetata a detergentilor ce contin DEA si MEA rezulta intr-o crestere majora a cancerului de ficat si rinichi.

Substantele cunoscute ca si parabeni: conservantii folositi pentru a stopa cresterea microbiana a produselor de ingrijire a parului chiar daca sunt cunoscute ca fiind foarte toxice.

Ingrediente bune:

Doar daca un produs se vrea a fi natural, asta nu insemana neaparat ca si este. Mai mult, chiar daca un produs este intr-adevar natural, asta nu inseamna ca el contine cele mai bune ingrediente.

Uita-te intotdeauna dupa produse care contin ingrediente ca aloe vera, jojoba, ulei de masline si rozmarin. De asemenea, opteaza pentru un produs natural, de calitate superioara facut special pentru par uscat, vopsit sau ars. Deoarece aceste produse sunt naturale, parul tau isi poate regasi stralucirea, elasticitatea fara a-l supune vreunui alt pericol.

Tu ce produse de ingrijire a parului folosesti?

Articolul urmator
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!
Incepe quiz
Afla ce ritual de ingrijire a parului ti se potriveste!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Diana (anonim)
    6 septembrie 2011 15:03

    Mi-am veriticat produsele si cel mai sanatos pare a fi samponul Clear. Iar cel care le contine pe majoritatea este noul meu balsam Syoss :(

    Adda (anonim)
    12 august 2011 17:05

    Nu folosesc chiar atâtea produse de păr. Doar un şampon Head & Shoulders 2 în 1 (cu balsam) şi foarte rar spumă şi/sau fixativ. Şi îmi stă bine :-??.

    zahari.k
    18 august 2011 12:12

    nu ti-as recomanda sa folosesti produse 2 in 1.un produs bun nu poate satisface mai multe necesitati!asta am gasit intr-un articol mai vechi de pe divahair si mi se pare normal....

    alina (anonim)
    11 august 2011 08:08

    Buna...eu folosesc un sampon normal de obicei si apoi imi pun o masca de la Kallos-mie imi face f bine. Dupa ce il sterg ma dau cu un spray leave-in de la Glis si cu un ulei pt vf de la Kallos.Cred eu ca nu e prea mult...