Metoda prin care îți cureți ganglionii limfatici

Metoda prin care îți cureți ganglionii limfatici

Redactor Alexa Galgau

Sistemul limfatic este foarte important pentru imunitate și, din acest motiv, trebuie să avem cât mai multă grijă de el. El este format din țesuturile și organele care stochează și produc celulele ce luptă împotriva infecțiilor și agenților patogeni. Splina este cel mai mare organ al sistemului limfatic, în care sunt incluși si ganglionii limfatici, timusul și măduva spinării.

Limfa, lichidul transparent care circulă prin sistemul limfatic, ajungând la toate organele, este filtrată în interiorul ganglionilor limfatici, care sunt localizați peste tot prin corp. Iată ce poți face pentru a-i curăța și a îmbunătăți funcția sistemului limfatic!

femeie cu durere de ganglion limfatic

Cum să cureți ganglionii limfatici

Există câteva probleme frecvente cu care oamenii au de-a face când vine vorba despre sistemul limfatic. Cel mai adesea, el este afectat de infecții virale si bacteriene, care atacă anumite părți ale sistemului. De altfel, atunci când ai o infecție în corp, este posibil ca ganglionii limfatici să se umfle, acesta fiind și motivul pentru care medicul îi verifică la control (în special pe cei aflați la nivelul gâtului, sub urechi).

Una dintre metodele cele mai simple de a curăța sistemul limfatic și de a contribui la vindecarea lui este masajul, cu ajutorul unei tehnici simple, căreia nu trebuie să îi dedici mai mult de 15 minute în fiecare zi.

Cei mai mulți ganglioni limfatici sunt situați în partea din față a corpului, ceea ce înseamnă că poți face cu ușurință masajul atunci când stai întinsă în pat. Prin drenarea sistemului limfatic, corpul se detoxifiază și se vindecă mai repede de orice afecțiune, iar tu te vei simți mai relaxată. Pentru ca acest tratament să aibă efect, trebuie să îl aplici zi de zi pentru a simți efectele pe termen lung.

doctor controland ganglionii limfatici

Prin masarea ganglionilor limfatici, aceștia sunt capabili să filtreze de până la 10 ori mai mult lichid limfatic, ceea ce înseamnă ca toate organele sunt mai bine protejate, iar toxinele sunt mai ușor scoase din corp. În plus, încă un mare avantaj al acestui masaj este faptul că el poate activa un răspuns parasimpatic, relaxând întreg corpul.

Există mai bine de 500 de ganglioni limfatici în corp, dar cei mai mulți dintre ei sunt localizați în zona gâtului, a stomacului, în cea inghinală și la subraț. Pentru a realiza masajul vindecător, va trebui să te axezi exact pe aceste zone. Atingerea trebuie să fie foarte blândă - în niciun caz nu este indicat să apeși puternic, deoarece vei trece cu masajul dincolo de vasele care transportă limfa. Mâinile nu trebuie să alunece pe piele, ci trebuie să o întindă. Mișcarea trebuie să fie de jos în sus întotdeauna.

Ca să fii sigură că realizezi drenajul limfatic cum trebuie, urmărește acest videoclip care explică în detaliu fiecare mișcare care trebuie realizată pentru a vindeca sistemul limfatic:

Doar 15 minute dedicate masării ganglionilor limfatici pot face organismul mai sănătos și te ajută să ții la distanță infecțiile. Este un efort mic, cu rezultate mari!

Citește mai multe despre cancerul sistemului limfatic!

Articolul urmator
Cancer apendicular: cauze, simptome și tratament
Cancer apendicular: cauze, simptome și tratament
Testul norocului: ce metoda iti asigura succesul?
Incepe quiz
Testul norocului: ce metoda iti asigura succesul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.