Dragostea trece prin stomac, dar cum rămâne cu creierul? De câte ori recomandă medicul Vlad Ciurea să mâncăm mititei

Dragostea trece prin stomac, dar cum rămâne cu creierul? De câte ori recomandă medicul Vlad Ciurea să mâncăm mititei

Anca Marcus

Există anumite preparate alimentare care sunt recomandate pentru sănătate, în timp ce altele pot avea un impact negativ asupra organismului și creierului nostru. Dar cum rămâne cu mititeii, iubiți de majoritatea românilor?

E timpul să aflăm ce spune medicul Vlad Ciurea! 

O alimentație corectă și echilibrată este fundamentul unui stil de viață sănătos. Este esențial să fim conștienți de ceea ce consumăm și să alegem alimente care ne hrănesc corpul și mintea în mod corespunzător.

Celebrul neurochirurg român subliniază importanța acestui aspect și ne îndeamnă să fim atenți la ceea ce mâncăm. Ar trebui să ne orientăm spre alimente bogate în nutrienți esențiali, evitând pe cât posibil consumul excesiv de alimente procesate sau cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat medicul.

Masa de prânz trebuie să fie moderată 

Vlad Ciurea subliniază importanța unei alimentații moderate și echilibrate, sugerând că o masă copioasă la prânz poate avea un impact negativ asupra capacității cognitive și a nivelului de energie. Observând obiceiurile alimentare ale celor din jur, neurochirurgul remarcă faptul că uneori se consumă excesiv în timpul prânzului, ceea ce poate duce la o scădere a concentrației și a productivității în perioada de activitate ulterioară.

„Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Deci, nu mâncare multă.

Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier (...) Nu uitați că randamentul cel mai bun îl dați în intervalul dintre orele 10 și 12 dimineața. Nu săriți peste prânz, dar nu mâncați până când rămâneți sudați de scaun”, a mai explicat medicul.

Da sau nu? Recomandă Vlad Ciurea micii?

Specialiștii ne sfătuiesc să urmăm o dietă asemănătoare celei mediteraneene, bazată pe legume, pește, leguminoase și cereale integrale, cu o cantitate moderată sau redusă de alte alimente neprocesate, inclusiv carne. În această perspectivă, micii sunt considerați alimente pe care trebuie să le consumăm cu moderație.

Vlad Ciurea recomandă limitarea consumului de mici la maximum două sau trei ori pe an pentru a proteja creierul și organismul. Acest sfat poate fi dificil de urmat pentru cei care adoră acest preparat, însă este esențial pentru menținerea unei sănătăți optime. 

În final, nu este chiar așa de greu să ne menținem sănătoși, totul stă în moderație! Sfaturile oferite de neurochirurgul Vlad Ciurea ne arată că putem avea grijă atât de corpul nostru, cât și de mintea noastră, urmând principii simple și echilibrate. 

Superalimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, potrivit doctorului Vlad Ciurea

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: România TV, Click

Articolul urmator
De ce probleme de sănătate suferă părintele Vlad Pimen. Implicarea emoțională puternică și munca fizică și-au pus amprenta asupra sa
De ce probleme de sănătate suferă părintele Vlad Pimen. Implicarea emoțională puternică și munca fizică și-au pus amprenta asupra sa
Ce latură predomină în creierul tău? Masculină ori feminină?
Incepe quiz
Ce latură predomină în creierul tău? Masculină ori feminină?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.