7 indicii simple să alegi din piață un pește proaspăt

Miercuri, 21.04.2021

Învață să alegi un pește proaspăt, cu o carne fragedă și savuroasă. Ținut pe pat de gheață în pescărie, peștele te poate înșela când este rece și are solzii lucioși. Învață să faci diferența dintre un pește proaspăt pescuit și unul adus la magazin de câteva zile.

Cumpără pește proaspăt în cantități mici și consumă-l în aceeași zi sau cel mult a doua zi, după ce l-ai ținut la rece. Peștele se taie pe lungime, se curăță de toate impuritățile și se dă cu sare. Apoi se ține la frigider câteva ore sau până a doua zi, când vrei să îl gătești.

Ce soi de pește să alegi

Cumpără pește alb, cu carnea slabă dacă vrei să îl gătești la cuptor cu garnitură de legume.

Sau cumpără pește gras...

Vezi si
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 21.04.2021
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 21.04.2021

Citeste continuarea pe LPF.

Surse foto: pixabay

Articolul urmator »
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 27.09.2025
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?