Incearca o delicioasa reteta de aluat de cornulete...iugoslave!

Miercuri, 07.04.2010

Cuprins

Daca te-ai gandit vreodata ca o reteta de aluat, cornulete delicioase sau chiar sarmale consistente sunt traditionale romanilor sau cel mult catorva dintre popoarele vecine, afla ca si fostii iugoslavi ne impartasesc o parte din istoria culinara cu un aluat de cornulete plin cu nuca si zahar pentru un deliciu simplu si fraged.

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 07.04.2010

Aluat: cornulete iugoslave cu nuca

Ingrediente:

Aluat cornulete:

2 cani de faina alba, cernita
un cubulet de drojdie
un pachet mic de unt
jumatate de cana de smantana
zahar pentru a rula aluatul
unt topit

Umplutura:

o cana de nuci/alune zdrobite marunt
jumatate de cana de zahar
o lingurita de vanilie
2 albusuri de ou, batute spuma

Preparare:

Pentru a prepara umplutura, amesteca alunele/nucile, zaharul si vanilia si incorporeaza-le in albusurile batute spuma.

Cerne faina intr-un bol mare. Adauga drojdia si pune si untul, taiat in bucatele mici. Adauga galbenusurile de ou si smantana, amestecand bine. Framanta timp de 5-10 minute pentru a prepara un aluat moale. Lasa la frigider timp de cel putin o ora. Rupe bucatele de dimensiunea unei lingurite si ruleaza-le in zahar. Adauga umplutura si apoi ruleaza fiecare cornulet in forma de semiluna; pune pe o foaie de copt unsa cu unt. Inainte de a baga la cuptor, unge cornuletele cu unt topit. Coace timp de 20-25 de minute si apoi presara zahar daca doresti!

Simplu si usor - cam asa s-ar putea defini combinatia savuroasa de fraged aluat de cornulete, umplutura crocanta de nuca si glazura delicata de zahar. O mica particica din istorie la desert!

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe