Un altfel de aluat: aluat de saratele cu cascaval si smantana

De Ana Maria Stroe
Joi, 11.03.2010

Iti este pofta de niste saratele exact ca acelea pe care le-ai cumparat de la patiserie? Ei bine, noi iti propunem o reteta care sa te ajute sa prepari unele de doua ori mai bune. Invata sa pregatesti aluat de saratele cu cascaval si smantana. Este foarte usor de preparat, iar rezultatul va fi unul peste asteptarile tale.

 

 Ai nevoie de:

1 kg faina
300 gr untura
4-5 linguri de smantana
O lingura rasa de sare
2 cuburi de drojdie
200 gr cascaval ras cat mai fin
3 galbenusuri de ou
100 ml apa
100 ml lapte
Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010

Mod de preparare:

Incalzeste o parte din lapte si indulceste-l cu zahar. Pune drojdia in el si las-o sa creasca la caldura 5-10 minute. Depinde cat este nevoie. Cerne faina, pune-o intr-un castron voluminos pentru a putea lucra in el. Fa o gaura la mijloc si adauga cascavalul, restul de lapte, untura, smantana si galbenusurile de ou dar fara a le amesteca.

Cand drojdia este gata, pune-o in cuibul pe care l-ai facut in centrul fainii. Framanta aluatul foarte bine pana cand toate ingredientele se vor omogeniza. Apa o folosesti  daca aluatul nu se prinde. In aceasta situatie, torni putina apa la temperatura camerei iar aluatul tau se va omogeniza. Iti vei da seama ca aluatul este gata atunci cand nu se va mai lipi nici de mana, nici de castronul in care framanti. Aluatul se taie apoi in mai multe bucati. Din acestea se intend foi de 3-4 mm grosime, dupa care se taie in functie de forma pe care doresti sa o aiba saratelele tale. Intr-un castronel mai mic bate un ou pentru a unge saratele pe o parte si baga-le la cuptor. Cand vor prinde o culoare aramie, ele vor fi gata.

Sa prepari aluat de saratele este foarte usor insa acum ii poti da un gust nou. Poti adauga si chimen in aluatul tau. Saratele se servesc reci si merg foarte bine cu un pahar de lapte batut sau pur si simplu ca desert dupa o masa copioasa.

 

Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe