Doua retete rapide de aperitive cu aluat foietaj
Cuprins
- Plicuri cu kaiser si cascaval, reteta cu aluat foietaj pentru gurmanzi
- Retete de rulouri cu aluat foietaj si pasta de branza
Caracteristici
- Rețete rapide
- Cele mai bune rețete
- Rețete culinare
- Mic-dejun
- Prânz
- Cină
- Desert
Cum obisnuim noi sa descriem perioada in care traim? Toi spunem ca este secolul vitezei. De aceea avem tehnologie, de aceea avem fast-food si de aceea niciodata nu avem timp de noi. Tot de aceea trebuie sa ne adaptam si cand vine vorba de macare. Cert este ca nicio gospodina nu isi mai permite sa piarda ore in sir in bucatarie, deci cu cat se prepara mai rapid mancarea, cu atat mai bine. De aceea, m-am gandit sa iti prezint doua retete de aperitive cu aluat foietaj care sa indeplineasca doua conditii: sa fie gustoase si sa se prepare cat mai repede.
Plicuri cu kaiser si cascaval, reteta cu aluat foietaj pentru gurmanzi
Personal, aceasta este preferata mea dintre toate retetele cu aluat foietaj pe care le stiu. Gandeste-te! Ce poate fi rau la o combinatie de cascaval, Kaiser si foietaj? Nu poate sa dea gres.
Ingrediente:
O foaie de foietaj 200 gr Kaiser 200 gr cascaval 2 oua O legatura de marar |
Se intinde foaia de foietaj si se portioneaza in patrate potrivite ca dimensiune. Acest lucru depinde si de cat de mari vrei sa iasa plicurile. Intr-un castron se pune kaiserul. Peste el se rade cascavalul pe razatoarea mare si se amesteca. Se adauga mararul tocat si se potriveste toata compozitia de piper. Intr-un castronel separate, se bat ouale dupa care se toarna peste kaiser si cascavala. Se amesteca foarte bine toata compozitia, iar apoi se pune pe fiecare patrat de foietaj in parte. Impatureste apoi foietajul indoindu-l pe diagonala si "sigileaza-l" pe margini folosind o furculita. Cum anume faci asta? Cu zimtii furculitei apesi pe marginile plicului tau. Nu numai ca nu va mai iesi compozitia dar ai ocazia sa iti si ornamentezi putin plicutirile. Plicurile se pun intr-o tava unsa cu putin ulei si se lasa la cuptor pana se rumenesc.
Retete de rulouri cu aluat foietaj si pasta de branza
Lista de retete pentru aperitive cu aluat foietaj este destul de lunga. Dar am zis ca ma opresc la cele mai rapide asa ca iti voi prezenta si o reteta de rulouri umpluta cu pasta de branza.
Ingrediente:
O foaie de foietaj
200 gr branza sarata
100 gr cas
2 lunguri de margarina
3-4 cepe verzi
O legatura patrunjel
Incepi cu branza pe care o iei si o dai prin masina de tocat. Este important sa poti obtine o crema din aceasta branza pentru a putea umple rulourile. Dupa ce ai facut acest lucru, toaca ceapa verde si patrunjelul pentru a avea toate ingredientele pregatite.
Intr-un castron, freaca bine margarina pana cand se inmoaie. Adauga apoi branza si continua sa amesteci compozitia. Adauga si verdeata si amesteca pana cand obtii o crema de branza potrivit de solida.
Imparte apoi foaia de foietaj in dreptunghiuri nu foarte mari. Uneste latimile astfel incat sa obtii un cilindru care urmeaza a fi umplut. Pune crema de branza intr-un aparat de ornat torturi si umple fiecare rulou in parte. Da apoi rulourile la cuptor, intr-o tava in care ai turnat putin ulei, la foc mediu pana cand prin o culoare rumenie. Ai grija insa sa nu le arzi. Eu am incercat aceasta retete cu branza de burduf si trebuie sa iti spun ca a iesit un deliciu. Sunt convinsa ca, dupa ce vei prepara si tu rulourile tale, nu te vei mai satura de ele. Si, mai mult decat atat, in numai cateva minute reusesti sa prepari doua retete cu aluat foietaj care vor depasi asteptarile celor dragi.