Rețete delicioase
×
Înapoi la

Reteta pentru delicioasele clatite cu carne

Reteta pentru delicioasele clatite cu carne

Poate ca nu te-ai gandit niciodata ca un preparat care, de obicei este servit la desert, poate fi consumat sub forma de gustare sarata. Este vorba despre clatite. Daca pana acum le savurai in combinatie cu gem ori cu dulceata, cu ciocolata sau chiar cu inghetata, a venit vremea sa incerci un nou gust. Asadar, afla si tu cum se pregatesc clatitele cu carne, pe care le poti servi in orice moment al zilei, atunci cand nu ai timpul necesar pentru a pregati feluri de mancare complexe.

Sursa: taste.com.au

Pentru a prepara acest fel de mancare gustos, va trebui sa ai la indemana cateva ingrediente. Iata care sunt acestea:

- 250 grame de faina;
- patru oua;
- 500 ml de apa;
- 250 grame de carne tocata de porc, de vita, amestec sau chiar de curcan, in functie de preferinte;
- trei catei de usturoi tocati marunt;
- un ardei kapia mare tocat marunt;
- ulei;
- sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare a clatitelor cu carne

In primul rand, trebuie sa pregatesti aluatul pentru clatite in modul clasic. Amesteca intr-un bol faina cu apa, cu ouale, cu sarea si cu o lingura de ulei. Foloseste-te de un mixer, pentru a te asigura ca ai o compozitie omogena. In continuare, respecta reteta clasica de pregatire a clatitelor, si anume toarna intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei cate un polonic de aluat. Cand observi ca acesta devine auriu, inseamna ca este timpul sa intorci clatita pe partea cealalta.

Lasa clatita in tigaie pana cand isi schimba culoarea si pe aceasta parte, apoi scoate-o si aseaz-o pe o farfurie plata. Procedeaza in acelasi mod pana cand termini toata cantitatea de aluat.

Pentru umplutura, prajeste carnea impreuna cu usturoiul si cu ardeiul kapia intr-o tigaie si condimenteaza amestecul dupa gust, cu sare si cu piper. Cand observi ca si-a schimbat culoarea, inseamna ca este gata si ca poti umple clatitele cu el. Daca vrei ca preparatul sa aiba un gust deosebit, il poti consuma in combinatie cu un sos picant sau asezonat cu diferite verdeturi ori cu legume de sezon.

Pofta buna!

Clatitele cu carne sunt un preparat rapid si delicios, care te poate scuti de multe batai de cap atunci cand membrii familiei tale vor o gustare sau cand musafirii apar neanuntati la ora mesei.

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?