Salata de vinete cu maioneza usoara

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Miercuri, 25.04.2018

Cuprins

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 25.04.2018
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 25.04.2018
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 25.04.2018

Caracteristici

Salata de vinete este o specialitate de care nu ne putem satura, iar varianta cu maioneza este cu siguranta cea mai gustoasa, dar si cea mai grasa. Atunci cand adaugam acest sos la salata, preparatul devine o adevarata problema pentru cei aflati la dieta sau cei care au probleme cu colesterolul. Dar, in definitiv, de ce sa renunti la orice placere culinara? De aceea, iti propunem o solutie de compromis: salata de vinete cu maioneza usoara, vegetala, facuta chiar de tine in cateva minute.

Afla reteta din randurile de mai jos!

Ingrediente pentru salata de vinete cu maioneza

  • - 1 kg de vinete;
  • o jumatate de ceapa mica;
  • maioneza vegetala facuta in casa. 

Pentru maioneza (1 borcanel):

  • 150 ml de lapte de soia;
  • 1 1/2 lingurite de zeama de lamaie;
  • 1 lingurita de mustar dijon;
  • 170 ml de ulei de masline extra virgin;
  • putina sare si putin piper. 

Mod de preparare a maionezei: 

  1. Amesteca laptele de soia, zeama de lamaie si mustarul intr-un blender pentru aproximativ 30 de secunde.
  2. In timp ce amesteci ingredientele, adauga uleiul foarte incet, pana cand compozitia se ingroasa. Asezoneaza dupa gust.

 

Mod de preparare a salatei de vinete:

  1. Vinetele trebuie coapte pe gratar, la jar sau pe flacara de la aragaz pana cand coaja devine sfaramicioasa si interiorul vinetelor este moale. Apoi se curata, se pun intr-o sita deasupra unui vas si se lasa la scurs cel putin cateva ore. Cel mai bine este sa le lasi peste noapte, pentru ca gustul sa fie cat mai dulce.
  2. Taie ceapa sau da-o pe razatoare. Daca ai probleme cu stomacul, o idee buna ar fi sa o toci pe un servetel de hartie, pentru ca acesta sa absoarba zeama acida care provoaca reflux gastric.
  3. Scoate vinetele din frigider, lasa-le sa ajunge la temperatura camerei, marunteste-le cu un tocator de lemn si adauga apoi maioneza si condimentele dupa gust. 

Aceasta reteta de salata de vinete cu maioneza light este ideala pentru o gustare savuroasa sau un aperitiv care sa nu fie totusi atat de bogat in calorii. 

Descopera si doua retete de maioneza care iti vor fi utile: cea dietetica si cea din pufuleti!

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Cât de bine ştii să scrii?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe