Reteta de vin fiert cu mar si cu scortisoara

Miercuri, 06.11.2013

Cuprins

Sezonul rece se apropie cu pasi repezi, asa ca a venit vremea sa te gandesti la o serie de retete aromate, care sa iti incante sufletul si papilele gustative. De aceasta data nu iti vom propune un preparat culinar, ci o bautura. Este vorba despre reteta de vin fiert cu mar si cu scortisoara. Exista mai multe modalitati de a o pregati, insa noi iti vom prezenta doua variante savuroase din multimea celor existente.

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 06.11.2013
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 06.11.2013
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 06.11.2013

Reteta clasica de vin fiert cu mar si cu scortisoara

Pentru a prepara aceasta bautura clasica, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 750 ml de vin rosu;

- doua mere mari, feliate;

- trei linguri de zahar brun;

- o lingurita de coaja de portocala rasa;

- doua betisoare de scortisoara sau o lingurita din aceasta mirodenie macinata;

- patru cuisoare.


Pentru a prepara licoarea aromata, trebuie sa urmezi cativa pasi foarte importanti.

Incepe prin a pune vinul la fiert intr-un vas, adaugand zaharul, coaja de portocala rasa, scortisoara si cuisoarele. Lasa amestecul pe foc timp de doua-trei minute, amestecand periodic, pentru omogenizarea aromelor. Evita ca bautura sa atinga punctul de fierbere.

Cand timpul s-a scurs, indeparteaza betisoarele de scortisoara si cuisoarele, toarna vinul in cani si adauga feliile de mar. Serveste bautura cat este calda inca, pentru a-i putea savura gustul pe deplin.

Reteta nordica de vin fiert cu mar si cu scortisoara

Popoarele nordice sunt recunoscute pentru bauturile preparate din diverse combinatii de fructe si condimente, care ii ajuta sa treaca mai usor peste iernile geroase.

In Scandinavia vinul fiert este cunoscut sub denumirea de "glögg", care poate fi imbogatit prin adaosul unei cantitati mici dintr-o bautura spirtoasa, asa cum este brandy. Ingredientele necesare pentru a-l prepara sunt urmatoarele:

- un litru de vin rosu;

- 250 ml de brandy;

- un betisor de scortisoara;

- cateva cuburi de zahar brun;

- o lingurita de coaja de portocala rasa;

- o ceasca de stafide;

- un mar feliat;

- patru cuisoare.

Pentru a prepara glögg-ul, trebuie sa pui la fiert intr-un vas toate ingredientele. Este foarte important ca focul sa fie mic, deoarece aceasta reteta de vin fiert cu mar si cu scortisoara necesita un timp de fierbere mai indelungat, de aproximativ 40 de minute.

Cand bautura a fiert, indeparteaza toate ingredientele insolubile ramase in ea si serveste-o calda.

Reteta de vin fiert cu mar si cu scortisoara este raspandita in toata lumea, iar variantele sale sunt numeroase, in functie de traditiile fiecarui popor in parte. Savureaza si tu aceasta bautura aromata in sezonul rece!

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ghicitori de iarna pe care le rezolva doar oamenii destepti
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe