O mancare de post: bors de legume cu ghimbir
Cuprins
Cum suntem in plin Post al Pastelui, probabil ca te intrebi ce ai mai putea gati, astfel incat sa eviti alimentele "interzise". Ei bine, iata ca venim noi cu o idee. Prepara bors de legume cu ghimbir. De abia a dat caldura deci probabil nu te va deranja un bors racoros, iar ca mancare de post, este numai bun.
Putin ghimbir pentru un bors de legume aromat
Ingrediente necesare prepararii unui bors de legume delicios: 300 gr fasole verde 300 gr ciuperci Doi morcovi Doi cartofi Doua cepe 150 gr porumb din conserva O jumatate de lingurita de ghimbir O legatura patrunjel Bors |
Mai intai se pregatesc toate legumele. Morcovii se spala foarte bine si se curata, dupa care se taie in cubulete ca un zarzavat obisnuit. Ceapa se curate si ea si se toaca solzisori, dupa care se pune intr-o tigaie cu ulei, la calit, alaturi de morcovi. Intre timp se spala fasolea si se taie bucati mici. Ciupercile de asemenea trebuie curatate de pielita si taiate in cuburi sau felii. Acelasi lucru se va face si cu cartofii.
Bors de legume in doar 30 de minute
Cand morocvul si ceapa s-au calit, se adauga ghimbirul si se pastreaza cratita pe foc pentru inca 2-3 minute. Ai grija sa nu arzi ceapa si morcovii. Cand sunt gata, se pun la fiert in 2,5 litri de apa clocotita si se adauga fasolea si cartofii. Condimentele se pun in functie de gustul fiecaruia. Cu 5-10 minute inainte de a lua borsul de pe foc, adauga porumbul si presara deasupra patrunjelul tocat. Tot atunci trebuie sa adaugi si borsul. Nu este important daca folosesti bors traditional taranesc sau bors la plic, din comert. Rezultatul va fi unul pe masura asteptarilor. Iata cum ai preparat usor si repede un bors de legume pur si simplu savuros.
Pentru cei carora le plac inovatiile culinare, pot incerca sa presare, la sfarsit putina ceapa verde. Este uimitor cum un singur ingredient poate face diferenta.