Bors de sfecla: o reteta de post usoara

Miercuri, 03.03.2010

Cuprins

Ati preparat vreodata un bors de sfecla? In partea de Est a Romaniei, acest bors este foarte recunoscut si consumat. Daca vreti sa invatati sa il preparati eu va invit sa cititi reteta de mai jos.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 03.03.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 03.03.2010

Bors de sfecla

Ingrediente bors de sfecla:

  • ½ kg sfecla
  • morcov (200g)
  • patrunjel (200g)
  • ceapa (200g)
  • un cartof de marime mijlocie
  • 2 - 3 linguri untdelemn
  • bors
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
 

Mod de preparare:

Razuim zarzavatul si ceapa si le calim in untdelemn 2 minute. Pe urma, adaugam 1 ½ litri apa fierbinte si le lasam la fiert 30 de minute. Adaugam sfecla care a fost rasa prin razatoarea cu gauri mari, cartoful taiat in cubulete si le lasam la fiert pana ce se inmoaie toate. Dupa ce am observat ca s-au inmuiat, adaugam borsul, completand lichidul ca sa nu fie ciorba prea deasa. Potrivim gustul cu sare si lasam sa mai fiarba cateva clocote. La sfarsit, adaugam frunzele pentru aroma. Borsul nu se drege. Il putem servi si rece.

Acest bors de sfecla se prepara usor, repede si este foarte parfumat.

Pofta buna!

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Cât de bine ştii să scrii?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Olga Damaschin
26 noiembrie 2010 16:04

imi place

lyanna010 (anonim)
12 noiembrie 2010 18:06

Pentru asi pastra culoarea sfecla se fierbe separat in bors...care nu ii permite decolorarea.Fiarta odata cu legumele isi pierde culoarea.

Ne găsești pe