Reteta zilei de azi: O delicioasa reteta de import - ciorba gulas!

Marţi, 16.03.2010

Cuprins

Ciorba gulas este asociata de obicei cu gastronomia ungureasca, dar afla ca pana si nemtii au o astfel de ciorba delicioasa, consistenta si aromata. Variantele sunt multiple, dar ingredientele de baza raman aceleasi pentru un fel de mancare bogat si universal.

Aceasta este una dintre multele retete de ciorba gulas, cea care mi s-a parut cel mai simplu de realizat:

Ciorba gulas - varianta vegetariana

Ingrediente:

- 2 linguri de ulei vegetal
- 2 cepe medii, tocate
- un ardei rosu  taiat in cubulete
- 300 g bulion
- 1 cub concentrat de supa (pentru mai multa aroma)
- 350 g rosii taiate in cubulete
- 2 cartofi mari, taiati in cubulete
- un varf de cutit de piper cayenne
- 2 linguri de paprika
- o frunza de dafin
- 3 morcovi medii, feliati
- 1.5 l de apa
- o cana de vin alb
- o lingura de zahar
- o lingura de zeama de lamaie
- o lingurita de sare
- jumatate de lingurita de seminte de chimen
- jumatate de lingurita de piper

Preparare:

Pune ceapa si ardeiul gras intr-o oala adanca, in care ai incins in prealabil uleiul. Gateste amestecand timp de 5 minute pana se inmoaie.

Adauga restul de ingrediente, inclusiv apa. Adu la punctul de fierbere si apoi redu flacara.

Acopera si lasa sa fiarba la foc mic timp de o ora si jumatate.

Daca iti doresti o varianta cu carne, adauga jumatate de kg de carne de vita pe care mai intai o rumenesti pe toate partile si apoi o lasi sa fiarba cu restul ingredientelor.

Serveste cu o lingura de crutoane si o lingura generoasa de smantana!

Rasfata-te cu aceasta ciorba gulas de fiecare data cand ti-e pofta sa iti prepari o mica bucatica din gastronomia lumii la tine in bucatarie!

Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce parte a zilei te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
dorin (anonim)
12 aprilie 2013 20:08

cred ca este si buna

Ne găsești pe