Dulceata de caise intregi: cea mai simpla reteta

Miercuri, 01.07.2015

Cuprins

Este sezonul fructelor, asa ca trebuie sa profiti din plin si sa pregatesti din timp cu dulceturi, compoturi si alte asemenea bunatati. Astazi, iti vom povesti despre minunata dulceata de caise intregi, care se prepara extrem de usor, insa este un adevarat deliciu.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati acest desert special!

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Miercuri, 01.07.2015
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 01.07.2015

Un desert pentru tot anul: dulceata de caise intregi

Ingredientele de care ai nevoie in acest caz sunt urmatoarele:

- 1 kg de caise, spalate bine si taiate in bucati de 2 cm;

- o lamaie;

- zeama de la o portocala;

- 900 gr de zahar;

- 250 ml de apa.

Mai ai nevoie si de cateva borcane cu capac.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pentru a te asigura ca dulceata ta va avea o aroma cu adevarat speciala, mai intai trebuie sa razi coaja lamaiei si sa ii storci zeama, pastrand separat si samburii. Acestia din urma si coaja rasa trebuie infasurate intr-o bucata de tifon si puse deoparte. Apoi, intr-o tigaie sau o oala, pune caisele, zaharul, zeama portocalei, sucul de lamaie si saculetul din tifon pregatit anterior si lasa totul la foc mic vreme de 10 minute, pana cand zaharul se topeste. Dupa aceea, scoate saculetul din vas, pune cei 250 ml de apa si mai lasa mixul pe foc inca 30-40 de minute, pana cand siropul se ingroasa. Odata ce timpul a trecut si dulceata a capatat consistenta dorita, pune-o in borcane inainte de a se raci, apoi acopera-le pe acestea cu capacele lor. 

Pentru a te asigura ca dulceata rezista in timp, este indicat ca odata umplute, borcanele sa fie tinute in cuptor vreme de o ora, la foc foarte mic. Apoi, pot fi pastrate in camara sau in dulapul in care depozitezi de obicei bunatatile homemade.

Pofta buna!

Dulceata de caise intregi este usor de preparat si poate fi savurata la desert, pentru a umple clatitele, sau la micul dejun, pe o felie de paine prajita unsa cu unt si alaturi de un ceai cald. Nu-i asa ca ti-am adus aminte de vacantele petrecute la bunici? 

Sursa foto: chileunderground.com

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe