O dulceata de mure ce i-ar starni pofta si lui Yogi Bear!
Cuprins
Dulce, aromata, preparata doar din cele mai proaspete fructe de padure, aceasta dulceata de mure ar fi cu siguranta in topul preferintelor lui Yogi! Poate nu ar alege-o in defavoarea mierii, dar cu siguranta isi va diversifica meniul de dimineata!
Dulceata de mure
Ingrediente:
- 2 kg de mure proaspat spalate
- jumatate de cana de apa
- 3/4 de cana - 1 cana de zahar (depinde de cat sunt de dulci murele)
- sucul de la jumatate de lamaie
- un sfert de cana de apa calduta
- o lingura de faina de porumb
Preparare:
1. Amesteca murele, apa, zaharul si zeama de la lamaie intr-un vas adanc, inoxidabil, la foc mediu.
2. Lasa-le pe foc timp de 10 minute. Murele se vor fi inmuiat si totul va avea o culoare rosu aprins.
3. Foloseste o furculita pentru a zdrobi toate murele.
4. In alt bol, amesteca faina de porumb si apa pentru a forma o pasta.
5. Adauga pasta amestecului de mure si amesteca intens.
6. Mareste flacara si lasa sa se mai gateasca timp de cateva minute, continuand sa amesteci.
7. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca de tot.
O dulceata de mure la fel de usor si placut de preparat pe cat este de mancat. Savureaz-o in orice moment al zilei, dar daca decizi sa faci un picnic matinal intr-o padure, tine borcanul aproape...cine stie ce ursulet autohton pofticios se simte atras de aroma naturala a catorva fructe trasformate in dulceata de mure!