Rețete delicioase
×
Înapoi la

Incearca o dulceata de zmeura cu mai putine calorii

Incearca o dulceata de zmeura cu mai putine calorii

Dulceturile sunt, de obicei, printre cele mai mari tentatii din camara fiecaruia. Problema este ca sunt si printre cele mai periculoase, tocmai pentru ca sunt atat de bune. Tentatia este mare, dar si cantitatea de zahar care se regaseste in dulceturi este, de asemenea, mare. Nu este cazul sa renunti la o placere ci doar sa fii putin inventiva. Prepara acum o dulceata de zmeura dietetica, pentru a nu mai sta pe ganduri atunci cand ai pofta de un desert. Foloseste indulcitori si bucura-te de o dulceata de zmeura facuta chiar de tine.

Reteta de dulceata din fructe de zmeura nu este deloc diferita de una obisnuita. Singurul secret este inlocuirea zaharului cu indulcitorul.

Ingrediente:

1 kg de zmeura
75 gr de indulcitor
Zeama de lamaie


Dulceata din zmeura fara zahar

Procedeul de preparare al unei dulceti de zmeura dietetice este acelasi ca la o dulceata obisnuita.

Zmeura trebuie spalata foarte bine si curatata de codite si frunze. Alege zmeura cu grija. Trebuie sa ai numai fructe frumoase si coapte. Da zmeura prin cateva jeturi de apa rece pentru a scapa de tot nisipul de pe ea dupa care las-o sa se scurga intr-o stracuratoare. Foloseste zeama de la o lamaie stoarsa. Alege o cratita de preferat emailata si aseaza zmeura: un strat de fructe, stropit o data cu zeama de lamaie. Singura diferenta este ca, de aceasta data, pe fiecare strat de fructe nu vei mai presara un strat de zahar ci unul de indulcitor. Repeta aceasta miscare pana cand toate ingredientele sunt epuizate. Odata ce ai terminat de aranjat zmeura in cratita, le pui deoparte si le lasi peste noapte pentru a putea sa isi lase zeama. A doua zi, iei cratita si o pui pe foc. Zmeura se fierbe la foc tare, pana cand se va lega siropul. Atunci cand siropul este gelatinos, este momentul sa iei cratita de pe foc si sa torni dulceata de zmeura dietetica borcane. Cunosti regula de aur? Depoziteaza borcanele cu capacepe in jos pentru a nu patrunde aer. Astfel impiedici zaharisirea.  

O dulceata de zmeura cu mai putin calorii

Cine a spus ca nu te poti bucura de o dulceata din fructe de zmeura facuta chiar de tine, fara sa iti mai face griji de cantitatea mare de zahar pe care o contine. Solutia este cat se poate de simpla: inlocuieste-l. Nu vei simti nicio diferenta de gust, iar dulceata de zmeura va contine considerabile mai putine calorii.

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?