Incearca doua retete de gem foarte parfumate

Duminică, 18.04.2010

Cuprins

Am ales din gama retetelor de gem, doua care imi plac foarte mult, atat pentru gustul lor, dar si pentru aroma foarte intensa. Le folosesc de fiecare data cand am ocazia la prajituri si clatite si mereu imi ofera satisfactie maxima. Iata cum prepari aceste gemuri!

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Duminică, 18.04.2010
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 18.04.2010

Gem de mere

Ingrediente:
- 1 ½ kg mere
- 600 g zahar

Mod de preparare:
Pentru acest gem ai nevoie de mere tari.
1. Le speli, le cureti de coaja, le tai in sferturi si indepartezi semintele.
2. Le pui la fiert intr-un vas cu apa cat sa le acopere, acoperi cu un capac si le lasi pana se inmoaie.

3. Cand s-au inmuiat, le treci prin sita si le dai din nou la fiert impreuna cu zaharul.
4. Lasi pana se topeste bine zaharul.
5. Cand sunt gata, iei gemul de pe foc si il pui fierbinte in borcane bine spalate si uscate, acoperindu-le pe urma cu un servet umed.
6. Le lasi pana se racesc complet, apoi le inchizi ermetic si le pui in camara.

Gem de portocale

Ingrediente:
- 2 kg portocale
- 800 g zahar
- o lamaie

Mod de preparare:
1. Speli bine portocalele si apoi le cureti de coaja, dandu-le prin razatoare. Le cureti de pielita si samburi si le tai cubulete.
2. Le pui intr-o cratita, o dai pe foc si amesteci. Pasezi cubuletele de portocale ca sa lase zeama.

3. Cand incepe sa fiarba, adaugi zaharul si amesteci pana se formeaza o pasta. Dai focul mic si amesteci din cand in cand.
4. Cand s-a ingrosat pasta, iei cratita de pe foc si adaugi zeama de la lamaia pe care ai stors-o.
5. Intr-un recipient pui coaja rasa pe foc cu ptina apa si lasi sa fiarba 5 minute. Scurgi apa si pui compozitia peste gemul de portocale.
6. Pui gemul iar pe foc si lasi sa dea in cateva clotote, apoi il pui fierbinte in borcane si inchizi bine capacele.

Astfel ai obtinut doua retete de gem incredibil de bune si parfumate, pe care le poti folosi la prajituri si dimineata pe paine.

Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (31 vizite)