Cum faci o supă delicioasă cu șuncă și cartofi

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
200
Luni, 11.03.2019

Cuprins

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 11.03.2019
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 11.03.2019

Caracteristici

Vrei să gătești ceva rapid, dar care să îți satisfacă papilele gustative peste măsură? Încearcă această rețetă absolut delicioasă de supă cremă cu șuncă și cartofi! Este atât de ușor de preparat! E rețeta perfectă la care poți folosi bucățelele rămase de șuncă, pe care nu ai fi știut, altfel, cum să le utilizezi.

Este cremoasă, plină de savoare și de culoare și merge perfect cu niște pâine prăjită fierbinte, la finalul unei zile lungi și reci - de iarnă, mai ales!

Ingrediente de care ai nevoie pentru supa cu șuncă și cartofi

  • 60 de grame de unt nesărat
  • o ceapă tocată mărunt
  • 2 morcovi medii descojiți și tăiați
  • o mână de țelină tăiată cubulețe
  • 4-6 cartofi medii curățați și tăiați cubulețe
  • 4 căței de usturoi mărunțiți sau tocați fin
  • 200 de grame de șuncă prăjită, în formă de cubulețe (poți adăuga și mai mult, dacă dorești)
  • 140 de grame de făină
  • 450 de mililitri de supă de pui
  • 550 de mililitri de lapte
  • un vârf de cuțit de sare și piper proaspăt măcinat

Cum se prepară supa cu șuncă și cartofi

  1. Se încălzește untul într-o oală medie, antiaderentă, la foc mediu (atenție să nu arzi untul). Adaugă, pe rând, la sotat în oală ceapa, morcovii, țelina și lasă-le până când încep să se înmoaie (aproximativ 4 minute).
  2. Adaugă în oală șunca și cartofii tocați cubulețe, amestecă ușor și lasă la gătit timp de aproximativ 2 minute. Apoi adaugă usturoiul pisat și sotează-l ușor (aproximativ 30 de secunde), până când simți că aroma „îmbrățișează” restul ingredientelor.
  3. Amestecă ușor, cu mișcări largi, și făina în compoziția din oală și lasă la fiert timp de aproximativ 2 minute.
  4. Adaugă peste și supa de pui (o poți înlocui cu apă, dacă nu ai), amestecând toate ingredientele împreună. Dă focul mai tare și adu supa la fiert, apoi lasă cartofii să fiarbă, până devin moi și ușor de înțepat cu furculița - aproximativ 10-12 minute.
  5. Redu focul, adaugă laptele și amestecă ușor până când se îngroașă (aproximativ 5 minute).
  6. La final, asezonează cu sare și piper, după gust. La servit mai poți adăuga extra șuncă prăjită, pe post de topping.

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Raluca Margean | Miercuri, 29.01.2025
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe