Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Marţi, 20.04.2021

Caracteristici

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu are o valoare sentimentală pentru acesta, fiind moștenire de la bunica lui. „Bunica Amalia era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie și că mâncarea este, în esență, amintire. Nu am să uit niciodată cu câtă poftă mâncam prăjitura ei cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos! În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, a mărturisit faimosul chef, cu ani în urmă, pentru colegii de la Libertatea.

Să învățăm și noi rețeta de drob de miel aparținând bunicii lui Cătălin Scărlătescu.

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 20.04.2021
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 20.04.2021

Ingrediente pentru rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu

  • organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
  • 250 grame carne de miel
  • 400 grame ceapă și usturoi verde
  • 400 grame mărar și pătrunjel verde
  • ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziție folosesc opt ouă bătute)
  • sare, piper
  • ulei de floarea soarelui
  • prapure.

Metoda de preparare rețeta de drob de miel a lui Cătălin Scărlătescu

  1. Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper.
  2. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină.
  3. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele.
  4. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”.
  5. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă.
  6. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapure și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute.

Se servește rece, cu muștar alături.

 

Surse foto: Facebook, istock

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe