Cum sa iti faci singura unt de arahide

Luni, 21.09.2015

Cuprins

Daca esti fericita detinatoare a unui robot de bucatarie, iti dam o veste buna: poti sa iti prepari singura unt de arahide, dupa o reteta simpla, fara aditivi si fara zaharuri. Astfel, te poti bucura de minunata pasta plina de proteine si vitamine, fara a introduce in organism tot felul de substante chimice. Totul cu masura, desigur, pentru ca se stie ca alunele sunt bogate in calorii si grasimi!

Iata cum sa iti faci singura unt de arahide!

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 21.09.2015
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Luni, 21.09.2015

Unt de arahide homemade

Untul de arahide cu siguranta nu este un produs de care putem abuza, insa este o gustare ideala, pentru ca este foarte satios si gustos. El trebuie consumat intocmai ca orice unt - asadar, nu cu lingura, ci in cantitati foarte mici. Cateva felii de mar sau de banana unse cu unt de arahide reprezinta o combinatie castigatoare de proteine, grasimi sanatoase si vitamine.

Timp de preparare: 5 minute

Cantitate: aproximativ un borcan

Nivel de dificultate: usor

Informatii nutritionale (o portie/circa o lingurita): 109 calorii, 10 g grasime, 5 g proteine, 2 g fibre

Ingrediente:

- 500 g arahide rumenite la cuptor*;

- 1 lingurita de sare;

- 1 1/2 lingurita de miere;

- 1 1/2 lingurita de ulei de arahide.

*Pentru alunele rumenite:

- circa 1 kg de arahide in coaja;

- 2 linguri de ulei de arahide;

- 1-2 lingurite de sare.

Mod de preparare:

1. Alege un sortiment de arahide in coaja de provenienta spaniola, pentru ca sunt mai bogate in grasimi. Preincalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius. Spala arahidele cu un jet de apa rece, pentru a elimina posibilele mizerii, apoi pune-le pe un servetel si tamponeaza-le pana sunt uscate. Pune-le intr-un vas mare si amesteca-le cu uleiul de arahide si cu sarea. Arahidele trebuie puse intr-o tava mare, astfel incat sa "respire" (nu gramezi, ci rasfirate). Se tin la cuptor circa 35 de minute. La jumatatea timpului, trebuie rotite.

2. Lasa-le la racit, apoi curata-le de coaja (s-ar putea sa dureze destul de mult procesul, asa ca ai rabdare). Pune-le apoi in vasul robotului de bucatarie, alaturi de miere si sare. Mixeaza-le timp de un minut, apoi foloseste o lingura si da jos crema de pe pereti. Pune inapoi capacul si continua sa amesteci, adaugand ulei putin cate putin, timp de circa 2 minute. La sfarsit, trebuie sa aiba acea consistenta cremoasa pe care o cunosti prea bine de la produsele din comert. Pune untul de arahide intr-un borcan, inchide-l ermetic si tine-l la frigider. Poate fi mancat in decurs de 2 luni. 

Pofta buna!

Untul de arahide homemade are marele avantaj de a contine numai substante naturale si de a avea o aroma  naturala, fara alte adaosuri nocive pe care le gasesti in produsele din comert. 

Descopera AICI si trei retete cu unt de arahide pentru micul dejun ideal!

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
De ce esti singura?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe