Rețete delicioase
Înapoi la

Trei retete cu unt de arahide pentru micul dejun

Trei retete cu unt de arahide pentru micul dejun

Diana Solomon

Iti suna cunoscut "Peanut butter jelly time!"? Aceasta gustare specifica americanilor incepe sa inlocuiasca treptat clasica noastra paine prajita cu unt si gem. Insa putine dintre noi cunosc si alte retete in care se poate folosi celebrul unt de arahide. Nu va speriati de continutul bogat in calorii al acestuia, pentru ca, va vine sau nu sa credeti, este un aliment sanatos. De asemenea, poti alege untul de arahide nerafinat, deoarece contine mai multe substante nutritive.


Untul de arahide este recomandat pentru micul dejun, cea mai importanta masa a zilei. Datorita continutului ridicat de calorii, este indicat sa-l consumi pana si in diete de slabit, pentru ca iti va da senzatia de satietate pe termen lung. De asemenea, ofera o doza mare de energie datorita vitaminei B si a mineralelor pe care le contine.


Acum ca te-ai convins ca nu dauneaza sanatatii sau siluetei tale incearca retele cu unt de arahide pentru un mic dejun dulce si satios.

negrese cu unt de arahide

Negrese cu unt de arahide numai bune pentru micul dejun

Negresele sunt o gustare potrivita pentru prima ora a zilei. Sunt satioase si se pot asocia cu un pahar mare de lapte si un fruct. Acestea se prepara cu o zi inainte, pentru ca dimineata nimeni nu are prea mult timp la dispozitie pentru gatit.


Ingrediente:
1 pachet de unt de arahide (preferabil cu bucatele de arahide)
250 g ciocolata neagra /cu lapte
280 g de zahar brun fin
3 oua
100g de faina
praf de copt

Preparare negresa:

1. Se pun deoparte 50 g unt de arahide, respectiv ciocolata.
2. Se incinge cuptorul la 180 de grade.
3. Se tapeaza o tava cu hartie de copt.
4. Untul ramas se pune intr-un vas pe foc alaturi de ciocolata si zahar. Se amesteca pana cand zaharul s-a topit complet.
5. Dupa ce ne-am asigurat ca avem o textura uniforma, se opreste focul si se incorporeaza ouale cu ajutorul unei linguri de lemn.
6. Apoi adaugam in rafale faina amestecata cu o jumatate de lingurita de praf de copt, timp in care nu ne oprim din amestecat.
7. La final, compozitia astefl obtinuta se toarna in tava.

Preparare toppinguri

1. Untul de arahide pus deoparte se topeste, fie in cuptorul cu microunde, fie pe aragaz. Dupa ce devine lichid, se stropeste cu el prajitura,care se da mai apoi la cuptor pentru 30-35 de minute. Iti vei da seama cand aceasta este gata in momentul in care va incepe sa prinda crusta.
2. Ciocolata se va topi ca mai devreme, intr-o tigaie sau la cuptorul cu microunde. Aceasta se adauga la final, cand prajitura este scoasa din cuptor.


Dupa ce negresa este scoasa din cuptor, se va lasa putin la racit inainte de a fi taiata.

Fursecurile cu unt de arahide

La fel ca negresa, fursecurile se pot prepara cu o zi inainte. Insa daca dispui de 30 de minute in plus intr-o dimineata, profita si pregateste cea mai dulce gustare.

Ingrediente:

3 cesti de faina
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
16 linguri de unt de arahide nesarat, la temperatura camerei
¾ cana de zahar
1 ¼ cana de zahar brun
1 ½ lingurita de extract de vanilie
2 oua mari
1 cana cu unt de arahide (cremos sau crocant)

Preparare:

1. Se incinge cuptorul la foc mediu (170 grade).
2. Se ung cu unt doua forme tapetate cu hartie de copt.
3. Amesteca intr-un vas potrivit faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea.
4. Cu ajutorul unui mixer, bate untul cu ambele tipuri de zahar pentru trei minute sau pana cand acesta devine pufos. Adauga ouale si vanilia si amesteca pana ce obtii o textura uniforma. Adauga si untul de arahide, faina si continua sa amesteci ingredientele pana cand s-au integrat complet in compozitie.
5. Din aluatul astfel obtinut formam bile de 2,5 cm pe care le punem in tava. Le presam apoi cu ajutorul unei furculite si ne putem juca, creand tot felul de modele cu dintii acestora.
6. Adaugam la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau pana formele incep sa-si schimbe putin culoarea.
7. Sa lasa la racit si se servesc cu lapte sau ceai, dupa preferinte.

sandvis cu unt de arahide

Sandvis cu unt de arahide si banane in 2 pasi simpli

Daca veti considera ca prepararea celor doua bunatati de mai sus dureaza prea mult, dar doriti totusi sa aveti un mic dejun in care sa includeti untul de arahide, puteti incerca sandvisul cu banane.


Aceasta gustare este foarte simpla si rapida. Nu aveti nevoie decat de cateva felii de paine pe care sa le prajiti, o banana (sau orice alt fruct), scortisoara si...unt de arahide, desigur!
Pe o felie de paine se pun feliute de banana presarate cu un praf de scortisoara, iar pe cea de-a doua felie se intinde untul de arahide. Se combina cele doua felii si aveti pe loc un sandvis gustos si sanatos.


Untul de arahide este un ingredient potrivit pentru micul dejun. E satios si-ti ofera energia de care ai nevoie pentru activitatile de peste zi. Daca ti-au placut deserturile, vezi si cum se prepara prajitura cu unt de arahide.

Surse: bbcgoodfood.com, nationalpeanutboard.com
Articolul urmator
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Semințe de chia: rețete pe care să le încerci
Micul dejun preferat dezvăluie când îți vei cunoaște sufletul pereche
Incepe quiz
Micul dejun preferat dezvăluie când îți vei cunoaște sufletul pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.