Lava cake: reteta pentru prajitura lava cu ciocolata topita

Joi, 27.02.2014

Cuprins

Daca ciocolata este preferata ta in materie de deserturi, iar retetele traditionale care contin acest ingredient nu-ti mai sunt pe plac, incearca ceva nou: lava cake. Este vorba despre o prajitura delicioasa, care desi este pregatita intr-un timp record, are aspectul si gustul unui desert demn de un restaurant de trei stele Michelin.

Iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura si tu de o asemenea minunatie culinara!

Lava cake: un vulcan savuros din ciocolata

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 15 minute
Timp de asteptare: 30 minute
Timp total:
55 minute
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei: medie

Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara patru portii de lava cake sunt urmatoarele:


- 75 de grame de unt;
- 100 de grame de ciocolata neagra;
- doua oua intregi si un galbenus;
- 45 de grame de zahar;
- 45 de grame de faina;
- 30 de grame de pudra de cacao;
- un varf de cutit de sare;
- zahar pudra pentru a o orna.

Prepara lava cake in modul urmator:

Inainte de toate, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, intr-un bol, topeste ciocolata si untul, folosind metoda bain-marie sau cuptorul cu microunde. Intr-un alt vas, amesteca ouale si zaharul, pana cand mixul se omogenizeaza. Toarna peste aceasta compozitie ciocolata si untul, pe care le-ai topit anterior. Adauga faina, sarea si pudra de cacao. Cand compozitia a capatat o textura uniforma, imparte-o in patru portii. Pune-le in vase ceramice si lasa-le la rece vreme de o jumatate de ora. Dupa aceea, folosind metoda bain-marie, coace portiile de prajitura lava. Asadar, ele trebuie puse in cuptor, intr-o tava cu apa, unde vor fi lasate timp de 15 minute.

Cand timpul a trecut, pudreaza-le cu zahar si serveste-le calde, in vasele ceramice sau pe farfurii pentru desert.



Pofta buna!

Lava cake este o prajitura care merita incercata, avand in vedere modalitatea rapida de preparare si finetea gustului.

Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe